Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Ventileren naar behoefte: zo gaat dat in de gebouwen van nu!

Ventileren naar behoefte: zo gaat dat in de gebouwen van nu!

Het vernieuwde kantoorgebouw van EDGE Amsterdam West is een absolute blikvanger in het rijke landschap van de hoofdstad.
Met het oog op een groenere en duurzame toekomst werd beslist om het gebouw op te waarderen naar een duurzamer en technologisch hoogstaand niveau. De gezondheid en het comfort van de mensen die er werken werd eveneens tot prioriteit gemaakt. Het kroonjuweel van het gebouw, de koepel, werd daarom uitgerust met DucoGrille NightVents. 

Na bijna 3 jaar bouwen mag het resultaat zeker gezien worden. Het nieuwe gebouw laat de geschiedenis en de moderniteit naadloos samensmelten tot een architecturaal hoogstandje. In het centrum van het complex zorgt het koepelvormige atriumdak voor de toevoer van licht. 

Atrium dak – functie en stijl

Het nieuwe atrium dak is een ware eyecatcher. Met een overspanning van 76 meter is het de op één na grootste glaskoepel in Europa. In deze structuur zitten ook 40 DucoGrille NightVents verwerkt. Die zorgen ervoor dat het dak een praktische meerwaarde heeft. Via deze ventilatieluiken kan er geventileerd worden volgens behoefte en kan de volledige binnenruimte ook afgekoeld worden door verse buitenlucht. Als ze allemaal tegelijk open gaan kan er 106.000 m3/u geventileerd worden. En dat is veel, want vergelijk het eens met de 260 m3/u van een standaard woonhuis.

Het project is dus geslaag. EDGE Amsterdam West is verworden tot een kantoorgebouw van en voor de toekomst. Met een WELL Platinum en BREEAM Outstanding certificaat op zak zal dit project toonaangevend zijn voor duurzaam en bewust bouwen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details