Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Afdichtingsprofielen van TPE:  fundamenteel binnen de circulaire economie

Afdichtingsprofielen van TPE: fundamenteel binnen de circulaire economie

Thermo Plastisch Elastomeer (TPE) biedt als grondstof de nodige voordelen. Je kunt er niet alleen de meest verfijnde en complexe ontwerpen mee maken, het is tevens goed bestand tegen grote temperatuurverschillen en weersinvloeden. Het grootste pluspunt zit ‘m echter in het feit dat TPE geen chemische bestanddelen bevat die schade toebrengen aan mens en milieu.

Juist dát gegeven maakt het materiaal als alternatief voor minder milieuvriendelijke oplossingen uitermate geschikt voor circulaire toepassingen. Bij DEVENTER Profielen, ontwikkelaar/producent van een brede range afdichtingsprofielen voor raam- en deursystemen, weten ze er alles van…

DEVENTER Profielen staat voor een compleet pakket afdichtingsprofielen van TPE. Voor elke raam- en deurconstructie, inclusief maatwerk en kaders. Op basis van een persoonlijk en deskundig advies is het bedrijf in staat om de kozijnenindustrie altijd van een welkome maatoplossing te voorzien rondom het wind-, geluid- en waterdicht, maar ook rookwerend en brandvertragend maken van raam- en deursystemen.

DEVENTER-profielen zijn toegepast in het ecolodge project Greenhuus.
Er is bewust gekozen voor DEVENTER dichtingsprofielen omdat deze volledig aansluiten bij het project dat 100% biobased, autarkisch en Cradle to Cradle inspired gebouwd is.

 

Daarbij kan de DEVENTER profielvormgeving als uniek worden aangemerkt, is de tolerantiecapaciteit groot en wordt de uitgebreid aanwezige expertise bevestigd door onder meer diverse ISO-, KOMO- en IFT-certificaten. “Vanwege het ontbreken van chemische bestanddelen zijn onze afdichtingsprofielen fundamenteel binnen de transitie naar circulaire gebouwen”, zegt Kees Verweel, general manager van DEVENTER Profielen. “Dat maakt ze voor onder meer kozijnfabrikanten die nog met EPDM werken tot een perfect en bovenal verantwoord alternatief. Bovendien houden we tijdens de productie ervan scherp rekening met het milieu en wordt het grootste deel van de interne reststromen geregranuleerd en weer ingezet tijdens de vervaardiging van nieuwe producten.”

Puike referenties

Steeds meer afnemers raken overtuigd van het feit dat de afdichtingsprofielen van de Bredaase specialist volledig aansluiten bij een op duurzaamheid gefocuste wereld. Zo vormde binnen de kaders van het ecolodge project ‘Greenhuus’ het milieuaspect de voornaamste reden om voor de uit TPE geproduceerde oplossingen van DEVENTER te kiezen. Daarnaast paste het internationaal opererende Reynaers Aluminium de profielen van DEVENTER toe tijdens de productie van Masterline 8, een nieuwe generatie raamsystemen die mede dankzij de centrale dichting een zeer hoge isolatiewaarde biedt. “Onze afdichtingsprofielen voldoen in alle opzichten aan de eisen die gebruikers en verwerkers vandaag de dag stellen aan een dergelijk product”, meent Verweel. “Qua duurzaamheid én toepassing.”

Dichtingsprofielen verwerkt in de deur(en) van Greenhuus. Mede dankzij de dichtingen biedt het gehele raam- en deursysteem een zeer hoge isolatiewaarde en bevordert het een optimaal binnenklimaat.

 

Certificaat

De unieke eigenschappen en kwaliteiten van de DEVENTER afdichtingsprofielen hebben intussen geresulteerd in een dito beloning. Werd het bedrijf in 2015 al ’s werelds eerste – en tot nu toe enige – profielenproducent met het Cradle to Cradle-productcertificaat (Basic), in 2017 werd voor een aantal specifieke producten de stap gezet naar het felbegeerde Silver-certificaat. Per 24 juni is de Silver-hercertificering een feit.

“Het certificaat is toegekend aan de dichtingsprofielen in de SP-, SV- en SPV-reeksen”, zegt Verweel trots. “Producten die niet alleen zorgen voor een optimale afdichting van wind, water, geluid en rook, ze zijn ook nog eens eenvoudig te monteren en realiseren een aangename sluitdruk. Maar nog belangrijker: dankzij het ontbreken van chemische bestanddelen sluiten ze uitstekend aan bij de principes van circulair bouwen. Dat laatste is en blijft voor ons het voornaamste speerpunt. Bij alles wat we doen én maken.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details