Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Kunststof kozijnen beleven wedergeboorte

Kunststof kozijnen beleven wedergeboorte

Nabeschouwing Fensterbau

Al jaren ijvert Deceuninck voor een duurzame toekomst. Het bedrijf laat het niet bij woorden alleen, want de eigen recycling plant in het Belgische Diksmuide – die tot 40.000 ton kunststof per jaar kan recycleren – behoort tot de grootste in de Benelux. 

Op de beursstand van Deceuninck op Fensterbau Frontale was duurzaamheid eveneens het gesprek van de dag. “Wat wij op deze beurs nogmaals bevestigd krijgen, is dat Nederland een echte voorloper is op het gebied van recycling”, zegt Erwin de Voys, commercieel directeur Nederland van Deceuninck. “Ook bij Deceuninck neemt alles wat met duurzaamheid en circulariteit te maken heeft steeds concretere vormen aan.” Erwin doelt daarmee onder andere op het Phoenix gamma , bestaande uit 100 %  gerecycelde kozijn- en deurprofielen. “Met Phoenix hebben wij onze eerste profielen die voor 100 procent  uit gerecycelde kunststof bestaan. Net zoals een feniks uit zijn eigen as herrijst, representeert deze reeks de wedergeboorte van oude materialen tot nieuwe.”

Dankzij deze sterke focus op duurzaamheid is Deceuninck optimaal voorbereid op de toekomst, waarin het gebruik van een maximaal percentage aan gerecycled materiaal de norm wordt. Erwin: “Dat is ook niet zo vreemd als je bedenkt dat kunststof recyclen maar liefst 90 procent minder energie kost in vergelijking met het produceren van nieuwe grondstof!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details