Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Als functionaliteit en design hand in hand gaan

Als functionaliteit en design hand in hand gaan

Geen enkele beursformule zet zo sterk in op innovatie als Architect@Work. Een onafhankelijke jury bepaalt er telkens weer welke producten toegelaten worden. Deze vakbeurs staat dan ook hoog aangeschreven bij architecten, ingenieurs en heel wat andere professionals in de bouwsector. Schüco is al jaren een graag geziene gast op Architect@Work en dat zal op de editie 2019 in Kortrijk niet anders zijn.

Op 9 en 10 mei stelt de specialist in ramen, deuren en gevelsystemen er op stand 300 het nieuwe panorama-designraam Schüco AWS 75 PD.SI en het modulair profielsysteem Schüco ASE 60/80 voor. Functionaliteit en vorm gaan hand in hand.

De Schüco groep ontwikkelt en verkoopt systeemoplossingen voor ramen, deuren en gevels. “We streven naar leiderschap, vandaag en in de toekomst, met de meest innovatieve technologie en de beste service”, klinkt het bij de specialist in ramen, deuren, gevels, schuifconstructies, veiligheidstechniek en zonwering. “Naast vernieuwende producten bieden we ook advies en digitale ondersteuning in alle fases van een bouwproject – van het eerste idee tot aan de planning, productie en montage. Innovatie dragen we hoog in het vaandel.”

Schüco AWS 75 PD.SI

De Schüco AWS 75 PD.SI staat voor een perfecte symbiose van vorm en functie. Dit panorama-designraam is inbraakwerend tot klasse RC2 en zeer geluidwerend, met een Rw waarde tot 46 dB. Schüco zet ook volop op energie-efficiëntie: een Uf-waarde tot 1,7W/(m2K) en de integratie van driedubbele beglazing behoren tot de mogelijkheden. In de nabije toekomst zal Schüco dit product indienen voor een Cradle-to-Cradle zilver certificaat. Dit past perfect bij de ecologische visie van Schüco, dat volop inzet op de maximale hoogwaardige recyclage van bouwmaterialen en focust op het verlengen van de levensduur van gebouwen en hun materialen.

Schuco

Ook bij het schuifsysteemplatform Schüco ASE 60/80 werd aan een verfijnd design gewerkt dankzij slanke aanzichten en een vlakke dorpel.
In 2018 won dit product zowel een Red Dot Design Award als een IF Design Award.

 

Naar goede gewoonte werd bijzonder veel aandacht besteed aan het design. De uiterst smalle aanzichten met een basisdiepte van 75 mm zorgen voor een uitgepuurde look én garanderen een maximale transparantie. Geïntegreerd beslag, geminimaliseerde voegen en een verdekte ontwatering dragen verder bij aan de verfijnde vormgeving. Bovendien heeft men telkens de keuze uit verschillende openingsmogelijkheden en -types, die meer speelruimte geven op het vlak van de vormgeving. Kortom, een volledig totaalpakket voor een moderne nieuwbouw of renovatie.

Schüco ASE 60/80: modulair profielsysteem

Met het nieuwe schuifsysteemplatform ASE 60/80 (Aluminium Sliding Element) presenteert Schüco op Architect@Work nog een tweede innovatieve oplossing. Dit is een modulair en schaalbaar profielsysteem met een veelvoud aan concrete toepassingsgebieden. Technische innovaties zorgen dat men groter, breder, hoger en zwaarder kan werken, en dat alles met behoud van een korte productietijd en een hoge proceszekerheid. Vleugelgewichten tot 600 kg behoren tot de mogelijkheden, net als beglazing tot 60 mm dikte.

De profielsystemen bieden dankzij hun geoptimaliseerde isolatiezones aanmerkelijk betere thermische isolatiewaarden in alle bouwdieptes, zelfs tot het niveau van passiefwoningen (inbouwdiepte 80). Het unieke modulaire beslagsysteem kan niet alleen als schuif- maar ook als hefschuifbeslag worden gebruikt, omdat de onderdelen op enkele uitzonderingen na identiek zijn. Ook hier werd aan een verfijnd design gewerkt dankzij slanke aanzichten en een vlakke dorpel. In 2018 won dit schuifsysteemplatform Schüco ASE 60/80 zowel een Red Dot Design Award als een IF Design Award. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details