Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Duurzaamheid hand in hand met digitalisering

Duurzaamheid hand in hand met digitalisering

Nabeschouwing Fensterbau

Al ruim dertig jaar houdt REHAU zich intensief bezig met de productie van duurzame ramen. Om het vakpubliek de huidige stand van zaken te tonen, presenteerde de raamfabrikant zich op Fensterbau Frontale met een van de meest imposante beursstands. 

“Maar liefst 60 % van onze profielen wordt met recyclingmateriaal geproduceerd”, zegt Roberto van den Berg, buitendienst accountmedewerker Benelux. “Bij onze nieuwe venstersystemen bedraagt het aandeel recyclingmateriaal al zo’n 70 procent van origineel hergebruikt restmateriaal van kozijnen. Vanaf de terugname van oude kozijnen tot de verwerking tot hoogwaardig recyclinggranulaat en de productie van nieuwe profielen heeft Rehau de recyclagekringloop volledig 100 procent in eigen hand. De volgende stap in die ontwikkeling is ARTEVO TERRA: een premium raamsysteem met bio-attributed PVC dat zorgt voor een aanzienlijke verlaging van de CO2-uitstoot.”

Naast talrijke nieuwe modellen waren er op de beurs vertrouwde kozijnmodellen te bewonderen, waaronder de Synego NL. Een aparte afdeling van de omvangrijke beursstand was gereserveerd voor de digitale oplossingen van Rehau die het werken met kozijnen nóg eenvoudiger en efficiënter maken. “Daarbij zetten we vooral in op Matter, de nieuwe communicatiestandaard”, vertelt Roberto. “Dit protocol laat slimme systemen van verschillende bedrijven met elkaar communiceren. Over digitalisering gesproken: al onze producten beschikken tevens over een QR-code waarmee zowel verwerkers als consumenten alle productinformatie te allen tijde kunnen terugvinden.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details