Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Altijd een passende oplossing, zelfs als ‘passief’ de standaard is
Voor het Premium Passiefhuis in Etten-Leur werden de kozijnen op een SoudaFrame SWI in combinatie met Flexifoam en Soudatight SP gemonteerd.

Altijd een passende oplossing, zelfs als ‘passief’ de standaard is

Luchtdichte, isolerende en weersbestendige afdichting van ramen en deuren

25% van de warmte- en energieverliezen in gebouwen gebeurt rondom ramen en deuren. Dat is meestal het gevolg van luchtlekken, scheuren en/of slechte aansluitingen. Met Soudal Window System (SWS) biedt Soudal een professionele systeemoplossing voor de luchtdichte afdichting van raam- en deuraansluitingen, conform met de huidige EPB-richtlijnen en wetgevingen.

De specialist biedt altijd een passende oplossing, ongeacht de bouw- en installatiemethode, voor nieuwbouw en renovatie, zelfs als ‘passief’ de standaard is. Zo werd bij het Premium ­Passiefhuis in Etten-Leur gekozen voor de installatie van kozijnen op het SoudaFrame SWI-systeem in combinatie met PU-schuim Flexifoam en vloeibaar membraan Soudatight SP.

Met Soudal Window System (SWS) biedt Soudal een professionele systeemoplossing voor de luchtdichte afdichting van raam- en deuraansluitingen.

Dit eerste Premium Passiefhuis voor de Benelux staat in Etten-Leur. Het is in de eerste plaats een gebouw dat volgens het passiefhuisprincipe ontworpen is en dus een extreem lage primaire energievraag heeft. Daarnaast produceert het veel meer hernieuwbare energie dan het zelf nodig heeft, waardoor het omringende gebouwen van energie kan voorzien. 

“Wij laten in dit project zien dat met de juiste materialen aan de extreem hoge eisen van de Premium-standaard voldaan kan worden. Zo zorgen hoogwaardige, goed geïnstalleerde ramen voor meer zonnewinsten dan warmteverliezen. Voor dit project moesten de profielen een U-waarde lager dan 0,8 W/m²K hebben, het glas lager dan 0,6 W/m²K. De bouwpartners beslisten om de kozijnen op ons SoudaFrame SWI systeem te installeren”, licht Karolien Van Raemdonck, product manager – coatings & SWS bij Soudal, toe. 

Soudal Flexifoam X-tra PUR-schuim is nog elastischer dan de vroegere versie van het gekende ‘blauwe schuim’.

“Dit is een intelligent prekadersysteem van glasvezelversterkt kunststof (GVK) met een lage thermische geleidbaarheid voor installatie van schrijnwerk aan de buitenzijde. Het kozijn wordt rechtsreeks in het kader vastgeschroefd, waardoor er geen metalen verbinding tussen raamkader en dragende muurconstructie nodig is en er dus geen koudebruggen zijn. Het op maat gemaakte kader en de uniforme voegafmetingen laten een kwalitatieve installatie en een perfecte afdichting met bijvoorbeeld Flexifoam (X-tra) en Soudatight SP toe, beiden SWS-oplossingen die met glans slaagden voor de testen op luchtdichtheid bij het ift Rosenheim.”

Een extra elastische versie van het ‘blauwe schuim’

Deze producten van Soudal zijn dus hoogwaardige oplossingen voor het ‘luchtgecontroleerd’ afsluiten van de gebouwschil. Soudatight SP is een verspuitbare vloeibare oplossing die na droging een naadloos, elastisch, luchtdicht en dampremmend membraan vormt. Het elastische PU-schuim Flexifoam, onder de vaklui ‘het blauwe schuim’ genoemd, werd meer dan 10 jaar geleden ontwikkeld en is vandaag nog steeds één van de topproducten in de markt. 

Met Soudatight SP biedt Soudal een verspuitbare vloeibare oplossing die na droging een naadloos, elastisch, luchtdicht en dampremmend membraan vormt.

“We lanceerden recent een nieuwe generatie van dit product, met name Flexifoam X-tra (Click & Fix®). De hoge elasticiteit was al een belangrijk kenmerk van het originele product, maar deze nieuwe versie is nog elastischer en kan daarmee nog beter de voegbewegingen in twee richtingen opvangen, zowel bij samendrukking (compressie) als bij uitrekking (decompressie). Dit product draagt meteen ook bij aan een hoogwaardige thermische, akoestische en duurzame afdichting, zonder koudebruggen, die vele jaren behouden blijft. Het heeft ook een positieve invloed op de luchtdichtheid en de energie-efficiëntie van het gebouw”, licht Van Raemdonck toe. 

“Bovendien garanderen we met Flexifoam X-tra 30% meer opbrengst, met andere woorden met eenzelfde volume aan product kan de verwerker meer meters aan voegen vullen. Voor een extra gebruiksvriendelijk karakter en een optimale, snelle werking is deze innovatie uitgerust met het gepatenteerde Click & Fix®-systeem. Met een kwart draai zit de bus in de pistooladapter vast en de eenvoudige uitspuitbaarheid maakt komaf met het morsen van PU-schuim. Bij Soudal rusten we dus niet op onze lauweren en willen we de concurrentie steeds weer een stapje voor zijn.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details