Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Automatische kraanbaan is de nieuwe stap in bedrijfsoptimalisatie

Automatische kraanbaan is de nieuwe stap in bedrijfsoptimalisatie

Voor trouwe lezers van dit magazine is het bedrijf geen onbekende. JAZO in Zevenaar is ’s lands grootste ontwikkelaar en producent in metalen producten voor toegang, ventilatie en afscherming. Kenmerkend voor het bedrijf is dat men van ontwerp tot uitvoering alles in eigen beheer doet, zo ook de oppervlakte afwerking van alle profielen in zink, rvs, aluminium en staal. Hans Steintjes, teamleider coating, heeft onlangs samen met inkoper Jan Staring een nieuwe kraanbaan boven de 12 baden voor chemische voorbehandeling ingekocht. “Een belangrijke nieuwe stap in bedrijfsoptimalisatie”, zo vertelt hij. We spreken met hem over de keuze voor de Railtechniek van Herwijnen group voor de levering.

De rvs-korven zijn door JAZO zelf ontwikkeld, de kraanbaan is door Van Herwijnen ontworpen.

 

Volautomatische voorbehandelingslijn

“In de oude situatie deden we alles met de hand. De hele voorbehandelingslijn bestaat uit 11 chemische baden van ieder 7.500 liter en een droogoven aan het eind van de lijn. Vroeger lieten we de rvs-korven per materiaalsoort met de hand in de baden zakken. Dankzij Teleflex (onderdeel van Railtechniek van Herwijnen group) en Van Herwijnen gebeurt dit nu volautomatisch. Volledig afgeschermd, veilig en efficiënt. Elke materiaal heeft een eigen programma dat het werk doet. Daarmee is het hele systeem praktisch ongevoelig geworden voor fouten. Er zijn 6 verschillende programma’s, per programma kunnen we alles finetunen. Denk dan aan tijdsduur bijvoorbeeld.”

Een mooi samenspel van kwaliteiten

De rvs-korven zijn door JAZO zelf ontwikkeld, de kraanbaan is door Van Herwijnen ontworpen en de automatische takels in de kraanbaan zijn door GIS ontwikkeld en door Teleflex geleverd.

“Een mooi samenspel van kwaliteiten”, vervolgt Hans. “En een mooie aanvulling op ons automatische poedercoatsysteem dat ook door Van Herwijnen is ontwikkeld en geleverd.”

Op de vraag of Van Herwijnen en Teleflex automatisch gekozen zijn als leverancier, luidt het antwoord: “Vanwege de goede ervaringen hadden zij een streepje voor. We moeten aan de kant van de techniek en de inkoop echter altijd kritisch zijn, dus we zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan. Doorslaggevend voor ons was een bezoek dat we mochten brengen aan een klant van Van Herwijnen, waar we een vergelijkbaar systeem werkend konden bekijken. We waren onder de indruk van de rust, de soepele werking en
de efficiëntie.”

teleflex_gis_railtechniek_jazo_1-recht-kopieren

Er wordt volledig afgeschermd, veilig en efficiënt gewerkt.

 

Aan een half woord genoeg

Net zoals JAZO in haar eigen sector koploper is, zo is Van Herwijnen (samen met Teleflex) koploper op het gebied van dit soort apparatuur, is Hans van mening. “Men begrijpt JAZO als geen ander. JAZO heeft al meer dan 40 jaar ervaring met voorbehandeling en Van Herwijnen snapt dat het voor ons zo belangrijk is om in het hele proces maximale controle te behouden. In het hele traject van offerte tot installatie is Van
Herwijnen uitermate transparant geweest en heeft men laten zien op hoog niveau te kunnen meedenken. Dat maakt je meer partners van elkaar dan klant en leverancier.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details