Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Beleef de toekomst van beslag
De MOVE, een slim alternatief in hefschuifbeslag, staat voor een lichte en foutloze bediening.

Beleef de toekomst van beslag

Energie-efficiënt, gebruiksvriendelijk en veilig

Of het nu gaat om aluminium, hout of PVC: MACO heeft het perfecte beslag voor elke materiaalsoort. Op Polyclose – hal 1, stand 1480 – staat team MACO Benelux klaar om de bezoekers zijn nieuwste innovaties te presenteren. Daarmee laten de experts zien hoe het bedrijf met haar beslagoplossingen elk project naar een hoger niveau tilt.

De INSTINCT biedt ongekende ontwerpvrijheid, zoals deze opvallende deur in de vorm van een honingraat bewijst.

Hoe verbetert MACO de kwaliteit van het leven, voor nu en in de toekomst? Door onder andere het comfort van ramen en deuren voor tientallen jaren te garanderen en energie-efficiënt, duurzaam bouwen en wonen mogelijk te maken. “Veiligheid, gebruiksgemak, energie-efficiëntie en praktisch werken gaan hand in hand met ons assortiment aan beslag, dichtingen, dorpels en toegangscontrolesystemen”, zegt Harold Wisselink, Managing Director MACO Benelux. “Al deze producten zijn perfect op elkaar afgestemd en slim doordacht. Dit betekent dat de verschillende componenten van een gebouw samenwerken om optimale prestaties te leveren. Ons assortiment biedt de juiste oplossingen voor elke situatie. Onze hoogwaardige producten zijn niet alleen duurzaam en betrouwbaar, maar ook eenvoudig te installeren en te onderhouden.”

Een impressie van de beursstand van MACO zoals die er komt uit te zien op Polyclose.

Brand-, geluid- en inbraakwerend 

Op Polyclose krijgen bezoekers niet alleen de kans om het assortiment van MACO te zien, maar ook om de toekomst van beslag zélf te ervaren. Een goed voorbeeld daarvan is het MACO Z-TF slot uit het Excellent Line-programma waarbij brandwerend-, geluidwerend- en inbraakwerendheid hand in hand gaan. Dit innovatieve slot heeft een perfecte aandruk met de drie dagschoten en veilige vergrendeling met haken en nachtschoot. Deze is standaard SKG** en RC2 getest én EI1 60’-gecertificeerd volgens de norm EN1634-1 – EN13501-2.

Gealan raam

Ook bij kunststof kozijnen is er vraag naar brandwerende elementen. “MACO heeft deze uitdaging opgepakt en samen met onze partners, Hebo en Venstertechniek, is het gelukt om ramen en deuren te certificeren met het Gealan-profiel volgens de norm EN1634-1”, vertelt Harold. “Deze elementen zijn aan beide vuurzijdes getest en hebben de gevraagde 30 minuten ruimschoots overtroffen. Het geteste Multi Power beslag en A-TS slot kunnen dan ook door middel van een HPS worden toegevoegd aan het vereiste CE-certificaat voor de Gealan-verwerkers.”

Meerpuntssluiting zonder profielcilinder

Nieuwe vrijheid op het gebied van hoogte en design opent nieuwe mogelijkheden in deurontwerp. INSTINCT by MACO realiseert dit. “Dit revolutionaire sluitsysteem heeft geen profiel­cilinder meer nodig”, verduidelijkt Harold. “Het systeem wordt via toegangscontrole of app en geopend, automatisch gesloten en vergrendeld wanneer de deur weer wordt gesloten. Tot acht met elkaar communicerende sluitelementen kunnen flexibel in de deur worden geplaatst. Dankzij hun geringe inbouwdiepte van slechts 20 millimeter passen de sluitelementen op de deurvleugel of in het kozijn.” 

Move: slim schuifbeslag

Een andere innovatie is het Move-beslag dat MACO samen met zijn Duitse dochteronderneming HAUTAU introduceert. “Het op de markt brengen van innovaties is makkelijker als je het samen doet”, vervolgt Harold. “Dit slim alternatief in hefschuifbeslag voor deur- en raamelementen staat voor een lichte en foutloze bediening, zonder extra kracht te moeten gebruiken. Dit beslag kan in een handomdraai worden geïnstalleerd met standaard gereedschap. Het complete systeem – in combinatie met het MACO Multi-Matic draai-kiepbeslag en de intelligente veiligheids-i.S. nok – zorgt voor absolute dichte schuifelementen.”

Meer informatie vindt u op: www.maco.eu.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details