Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Groen’ sandwichelement spaart het milieu

‘Groen’ sandwichelement spaart het milieu

Nabeschouwing Fensterbau

Stadur Produktions GmbH & Co. KG is al ruim dertig jaar een grote naam op het gebied van productie en verkoop van sandwichelementen. Als nieuwste innovatie op Fensterbau Frontale werd een sandwichelement gepresenteerd waarvan de kern bestaat uit gerecycled PET-materiaal. “In combinatie met een toplaag van PP – dus zonder PVC – hebben wij hiermee een milieuvriendelijk product ontwikkeld dat zogezegd wat ‘groener’ is en een nog lagere CO2-footprint heeft dan onze hoofdproducten”, zegt sales manager Marc Nickel van Stadur. “Bovendien is dit innovatieve sandwichpaneel zelfs prijsgunstiger dan bijvoorbeeld FrameTec en ProfileTec.”

Oproep aan Nederlandse kozijnfabrikanten

Bij de montage van ramen en deuren zorgen sandwichelementen voor een verbeterde thermische en akoestische isolatie. “Mede vanwege deze hoge score op het vlak van energie-efficiëntie zijn onze sandwichpanelen in landen als Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zeer gevraagd”, vervolgt Nickel. “Echter, met name op de Nederlandse markt zijn de producten van Stadur nog niet zo bekend. Daarom doen wij hierbij een oproep aan innovatieve Nederlandse kozijnfabrikanten die ervoor openstaan om onze sandwichpanelen in de praktijk te testen.” 

Volgens de sales manager zijn kozijnfabrikanten daarbij in elk geval verzekerd van topkwaliteit. “Zo werden onze sandwichelementen FrameTec en ProfileTec recent door meerdere onafhankelijke instanties aan testen onderworpen. Daarbij bleek eens te meer dat zij in vergelijking met conventionele elementen met holle kamers aanzienlijk beter scoren qua energie-efficiëntie.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details