Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Slimme gevels voor een groenere toekomst

Slimme gevels voor een groenere toekomst

Nabeschouwing Fensterbau

De vele duizenden bezoekers van de Fensterbau Frontale kon de met veel groen beklede beursstand van Schüco bijna niet ontgaan. Bij de toonaangevende aanbieder van componenten voor hoogwaardige raam-, deur- en gevelsystemen stond duurzaamheid in elke betekenis van het woord in het middelpunt. 

Stefaan Carrein, Sales Representatieve van Schüco Polymer voor Vlaanderen en Nederland, legt aan de hand van een PVC kozijn uit hoe de CO2-uitstoot kan worden verminderd: “Door het gebruik van recyclaat in een kozijn kan de Global Warming Potential-waarde en daarmee ook de CO2-uitstoot over de hele levensduur van het element al aanzienlijk worden verminderd. Echter, wanneer het recyclaat daarnaast ook nog wordt gecombineerd met zogeheten bio-attributed PVC daalt de GWP-waarde nog veel verder.”

Behalve duurzaam, maakt Schüco de gebouwschil ook smart met nieuwe slimme gevels. Een goed voorbeeld daarvan is de Schüco Internet of Facades, kortweg IoF. Met deze slimme tag op alle gevelementen wordt via constante monitoring als het ware een digitale identiteit gegenereerd. Stefaan: “Door het scannen van een QR-code wordt voor de verwerker en eindklant onder meer zichtbaar wat voor materialen er in een PVC-element zijn verwerkt, zoals profielsysteem, type beglazing en raambeslag.  Dit geeft onder meer een beter beeld op de onderhoudscyclus.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details