Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Bij deze machinebouwer zijn maar zelden twee machines volledig identiek
Comet R6 HP: het nieuwe 5-assige CNC-bewerkingscentrum van Emmegi voor de bewerking van buizen of onderdelen in aluminium, PVC, lichte legeringen en staal.

Bij deze machinebouwer zijn maar zelden twee machines volledig identiek

Versterkte focus op de Benelux dankzij eigen filiaal

Emmegi Benelux in Zaventem is een heel jong bedrijf, dat pas in oktober 2021 opgericht werd. Toch zijn de machines en bewerkingscentra van het Italiaanse merk sinds jaar en dag bekend op de Benelux-markt. De machinebouwer werd er immers meer dan 25 jaar lang door een eigen reseller vertegenwoordigd. Dankzij een nieuw team van commer­ciële adviseurs en techniekers werd de ondersteuning bij aankoop en dienst na verkoop verder verbeterd.

De CNC beheert gelijktijdig de beweging van de bankschroeven en de elektrospindel in de twee werkgebieden in de dubbele modus.

Emmegi is een toonaangevende fabrikant van machines voor de bewerking van profielen en onderdelen in aluminium, maar ook in PVC, lichte legeringen en staal. De machinebouwer maakt deel uit van de Voilàp-groep, waar de ontwikkeling van verschillende specifieke software op zijn minst al even belangrijk is als de mechanische technologische innovaties. “Emmegi biedt voor elke aluminiumverwerker een gepaste oplossing: van een eenvoudige éénkopszaagmachine over automatisch aangestuurde dubbelkopszaagcenters tot sterk geautomatiseerde CNC-bewerkingscentra al dan niet met aanvoer- en/of afvoermagazijn”, vertelt sales manager Johan Vancoillie. “Verder kunnen klanten ook bij ons terecht voor hoekenpersen, profielwagens, haspelwagens, montagetafels en tal van andere aanvullende producten.”

Het bewerkingscentrum wordt afgesloten met een glazen scherm, dat naar beneden kan schuiven om de machine te beladen of ontladen.

Kwaliteit op maat

Emmegi streeft steeds naar een relatie op lange termijn met elke klant. De kwaliteit van de service is daarbij even belangrijk als die van de machines zelf. Een team van deskundige service-techniekers staat dan ook dagelijks klaar om de klant zo snel mogelijk te helpen. De stilstand op de werkvloer moet immers tot een absoluut minimum beperkt worden. 

“Onze service begint eigenlijk al bij de aankoop van een machine. Elk project start met een gesprek waarbij we luisteren naar de behoeften en het vooropgestelde budget van een klant. We willen immers reeds bij de aanvang advies verlenen hoe dat bedrag zo efficiënt mogelijk besteed kan worden. Zo kunnen we ervoor zorgen dat men investeert in de meest geschikte hardware- en softwareopties en er tegelijk op toezien dat belangrijke opties voor hun specifieke toepassing niet over het hoofd gezien worden”, licht de sales manager toe. “We vertrekken steeds van een standaard machineconfiguratie, maar aangezien we samen met de klant alle opties gaan bepalen tot er een 100 % match tussen behoeften en mogelijkheden is, zijn er maar zelden twee machines volledig identiek.”

Het kantoor van Emmegi Benelux in Zaventem.

Blijven innoveren

Emmegi heeft door de jaren heen een sterke reputatie opgebouwd. Om die positie te behouden en nog verder te versterken, blijft de machinebouwer continu investeren in innovatie en optimalisatie. “We merken dat de software steeds belangrijker wordt om werkstukken vanuit de tekeningen van de werkvoorbereiding probleemloos door de machines te laten produceren. Omdat de afstand tussen kantoor en werkvloer vaak ook letterlijk heel groot is, willen we ervoor zorgen dat de data en bewerkingen feilloos vanuit de tekensoftware verstuurd en door de machines ontvangen en uitgevoerd kan worden”, geeft Vancoillie verder. 

“Onze systemen worden ook uitgerust met een grote touchscreen, waardoor de operator te allen tijde een duidelijk beeld van het werkstuk en de bewerkingen krijgt en het risico op fouten tot een minimum beperkt wordt. Bij elke van onze machines en bewerkingscentra gaan vormgeving, ergonomie, toegankelijkheid én veiligheid harmonieus samen met efficiëntie, degelijkheid en precisie.”

Uitpakken op Polyclose

Bij Emmegi staat Polyclose met rood aangestipt op de agenda. De machinebouwer zal tijdens deze editie van de vakbeurs nog prominenter aanwezig zijn dan voordien. “Dit is een niet te missen kans om Emmegi Benelux nog eens extra in de kijker te zetten en bereikbaar te zijn voor onze klanten en partners”, sluit Johan Vancoillie af.

Meer informatie vindt u op: www.emmegi.com/nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details