Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Combinatie van onzichtbare deursystemen met ingewerkte plinten tilt interieurs naar hoger niveau
(Beeld: Stephanie Mathias)

Combinatie van onzichtbare deursystemen met ingewerkte plinten tilt interieurs naar hoger niveau

Concept van naadloze deuren doorgetrokken naar de volledige ruimte

Mensen houden van strakke interieurs en kiezen daarbij ook voor naadloze deuren zonder zichtbare omlijstingen, scharnieren en deurpompen. Xinnix is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van onzichtbare deursystemen. Het assortiment omvat intussen een oplossing voor elke toepassing: draai-, schuif- en pivotdeuren, standaard of op maat, één voor één met een X-factor. Om de vlakwandigheid van die deuren op de muren door te trekken, biedt de fabrikant ook ingewerkte plinten. Binnen het XP50-gamma is er keuze uit verdiepte – en plakplinten.

(Beeld: Stephanie Mathias en Patrick Meis)

Ingewerkte plinten

Bij Xinnix krijgen klanten keuze uit twee verschillende types plinten. Zo kan men opteren voor plakplinten in aluminium, 50 mm hoog en slechts 4 mm diep, verkrijgbaar met een witte of zwarte primer zoals de gekende deurframes. Daarnaast is er een verdiepte plint met een hoogte van 50 mm en een diepte van 13 mm. Ze wordt inspringend gemonteerd (9 mm) of vlakwandig met verschillende afwerkingen, afgestemd op de wensen van de klant: een elegante cover, een RVS afdekplaat bovenop de cover of een eigen invulling uit HPL of steen. Vloer en plint kunnen zo in hetzelfde materiaal, zoals we het ook wel vaker in traditionele interieurs zien. 

“Plintprofiel en cover zijn voorzien van een primer in wit (RAL 9016) of zwart (RAL 9005) en worden zo afgewerkt in de kleur van de muur. Verder kunnen ze in brut geleverd worden of als variant in geanodiseerd aluminium (F1), die zonder afwerkingslaag ook mooi tot zijn recht komt”, vertelt zaakvoerder Chris Vermeulen. “Dankzij onze handige hulpstukken en accessoires, zoals de koppel-, eind- en aansluitstukjes garanderen we een eenvoudige montage. Alle plinten worden mechanisch bevestigd of onzichtbaar in de wandconstructie gelijmd. Met een minimum aan tools en materialen creëert men snel een eindresultaat dat gezien mag worden. De plintprofielen zijn geschikt voor zowel gipsplaten als te bepleisteren wanden. Ze worden idealiter geplaatst vooraleer de stukadoor aan de slag gaat, waardoor deze meteen alles tot het deurkader mooi kan afwerken.”

Deuren met een X-factor

Xinnix blijft uiteraard in de eerste plaats dé specialist in onzichtbare deursystemen. Het begon allemaal met de ‘onzichtbare’ draaideuren X1, X2 en X40, gebaseerd op voorgelakte aluminium frames die zorgen voor een vlakwandige binnendeur zonder zichtbare omlijstingen, scharnieren en deurpompen. Ze worden standaard geleverd met 3D onafhankelijk regelbare scharnieren en een
Xinnix magneetslot. 

In dezelfde stijl zijn ook akoestische en brandwerende deuren – uitgerust met ingewerkte deurdranger, toegangscontrole of antipaniekslot – mogelijk. Het gamma omvat eveneens de X3 met zelfsluitende pivot die onderaan het deurblad onzichtbaar ingebouwd wordt. De grote innovatie zit hem echter in het frame van Xinnix met een gelijkmatige speling van 5 mm rondom het deurblad, waardoor ‘fouten’ in de muren weggewerkt worden. De deuren sluiten automatisch en kunnen voor het gebruiksgemak automatisch op +90° en -90° vastgezet worden.

“Met X5-pocket (nieuwbouw) en X5-wall (renovatie) ontwikkelden we een volledig gamma oplossingen voor houten en glazen schuifdeuren – enkele en dubbele – om twee ruimtes af te sluiten zonder veel plaats te verliezen. Deze schuifdeursystemen zorgen er immers voor dat de deur volledig in de muur kan schuiven. Door toevoeging van een soft-open, push2open en soft-close wordt de schuifdeur heel wat gebruiksvriendelijker”, legt sales manager Laurens Vermeulen uit. 

“De X8, tot slot, is een totaalpakket met een frame, een deurvleugel, gecertificeerde Xinnix-scharnieren, een magnetisch slot én de afwerking. Dibond, HDF, Plexi of HPL… alles kan als invulling. Kortom: men kan deur, wand en plinten naadloos in elkaar laten overvloeien, waardoor het interieur naar een hoger niveau getild wordt.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details