Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De drijvende kracht achter raamautomatisering lanceert nieuwe website

De drijvende kracht achter raamautomatisering lanceert nieuwe website

Wie kent ze niet, de handbedieningen waarmee in een schoolklas of sporthal de hoog geplaatste uitzetramen worden bediend? Die schakelaar of afstandsbediening die ervoor zorgt dat ergens ver boven je hoofd een raam elektrisch wordt geopend, om een natuurlijke ventilatie te bewerkstelligen of juist om het raam automatisch te sluiten tegen invallende regen? We staan er niet bij stil en dat is goed. Dat er een gespecialiseerde industrie achter deze raamsluitingen zit, moge duidelijk zijn.

De drijvende kracht achter deze automatisering heet Teleflex, bijgestaan door dochteronderneming Amerflex. We praten met Jesse Verheem, marketing & sales bij beide bedrijven. Over twee sterke merken, die in de basis raambedieningen leveren die qua functionaliteit te vergelijken zijn, maar onderling toch verschillen. De websites van de bedrijven laten niets te wensen over aan informatievoorziening en geven duidelijk weer dat we te maken hebben met een krachtenbundeling.

Mechanische raambediening (handbediening).

 

Meer keuze, verschillende oplossingen

“Teleflex nam in 2008 Amerflex over, waardoor het totaalaanbod nog completer is geworden. Amerflex werkt in hetzelfde veld als Teleflex, maar heeft andere merken in huis. Teleflex heeft naast merken van derden ook nog een eigen merk in de markt staan. Door echter de twee leveringsprogramma’s op deze manier gescheiden aan te bieden, is er voor ieder wat wils. Een uitgebreid aanbod, dat ervoor zorgt dat we in vele verschillende situaties de beste oplossing kunnen aanbieden”, legt Verheem uit. Beide bedrijven beschikken nu over een zeer complete website, met dezelfde herkenbare signatuur. “We stralen naar buiten toe hetzelfde uit, het is ons leveringsprogramma dat het onderscheid maakt tussen beide bedrijven. Met onze gebundelde kracht zijn we een absolute specialist in het op afstand bedienen van ramen.”

De elektrische bediening is ook uitermate populair, omdat deze een moderne uitstraling heeft en leverbaar is met veel verschillende opties. (Beeld: Catalogo)

 

De handbediening is onverminderd populair

Je zou zeggen dat in deze tijden van automatisering elk raam elektrisch bediend zou moeten worden. Toch is het juist de handbediening die nog even populair is als altijd. Verheem: “Onze handbedieningen zijn ‘hufter proof’. Dat is nodig, want de ramen die bediend moeten worden hangen meestal op plaatsen waar veel mensen toegang hebben en niet iedereen even voorzichtig omgaat met zo’n bediening. De elektrische bediening kost in de meeste gevallen ook net iets meer, dus voor veel bedrijven of instellingen een extra reden om voor de handbediende uitvoering te kiezen. Desalniettemin is de elektrische bediening ook uitermate populair, omdat deze een moderne uitstraling geniet en leverbaar is met veel verschillende opties, zodat wij zorg kunnen dragen voor het optimale comfort van ventilatie.”

Wie voor de raambedieningen van Teleflex of Amerflex kiest, kan rekenen op support van A tot Z. Zo bieden Amerflex en Teleflex montage aan als extra service. Hoe zit het met de aansturing van de motoren, willen we weten. “Daarin heb je twee mogelijkheden. Dat kan via een simpele schakelaar op de muur of radiografisch, door middel van een ontvangstunit en een afstandsbediening. Optioneel kan er dan nog gekozen worden voor regen- en windsensoren die zorgen voor automatische aansturing van de uitzetter. Met onze elektrische raamuitzetters en de juiste accessoires kunnen de ramen tevens opgenomen worden in een gebouwbeheersysteem.”

Het complete aanbod is te zien op teleflex.nl en amerflex.nl 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details