Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De talrijke voordelen van kozijnrenovatie
In de Oranjewijk in Groningen worden 345 woningen van woningcorporatie De Huismeesters gefaseerd verduurzaamd en verbeterd.

De talrijke voordelen van kozijnrenovatie

Meer wooncomfort en een lagere energierekening, mét behoud van het karakteristieke gevelbeeld: de renovatie van bestaand kozijnbezit kent vele voordelen. Dat bewijst SKK Kozijnwacht bijvoorbeeld in de Oranjewijk in Groningen, waar 180 woningen van woningcorporatie De Huismeesters gefaseerd verduurzaamd en verbeterd worden.

Gelijktijdig met de rubbers en het glas vervangt SKK Kozijnwacht ook het oude SIEGENIA raambeslag, dat door het vele gebruik is versleten.

SKK Kozijnwacht is een landelijke dienstverlener, gespecialiseerd in de reparatie, het onderhoud en de (energetische) verbetering van bestaande kozijnen. “In opdracht van woningcorporaties, Verenigingen van Eigenaren, onderhoudsaannemers en particuliere woningbezitters verhelpen wij bijvoorbeeld slecht sluitende deuren, klemmende ramen, defect hang- en sluitwerk, inbraakschades en tocht- en vochtklachten”, vertelt Rayonmanager Noord Jan de Jonge. “Daarnaast voeren onze vakkundige onderhoudsmonteurs preventief onderhoud uit, waarmee de levensduur van kunststof, aluminium en houten kozijnen aanzienlijk wordt verlengd.”

De woningen in de Oranjewijk beschikken over kunststof kozijnen, die in basis nog prima 25 jaar mee kunnen. De elementen ín het kozijn echter, zijn ingehaald door de tijd en worden daarom vervangen.

Groot onderhoud en woningverbetering

De verduurzaming en verbetering van de gevelkozijnen en beglazing in de Oranjewijk maakt deel uit van een grootschalig plan, waarbij de woningen worden voorzien van dakisolatie, gevelisolatie en mechanische ventilatie. Ook worden diverse reinigings-, herstel- en schilderwerkzaamheden uitgevoerd en krijgen de woningen nieuwe keukens, badkamers en toiletten.

“Om de ecologische footprint in dit project zo laag mogelijk te houden, worden de bestaande kozijnen niet vervangen, maar krijgen zij een totale make-over”, benadrukt Jan. “De woningen in de Oranjewijk beschikken over kunststof kozijnen, die in basis nog prima 25 jaar mee kunnen. De elementen ín het kozijn echter, zijn ingehaald door de tijd. De beglazings- en aanslagrubbers zijn verstaft door de wisselende weersomstandigheden en ook het glas in de meeste woningen voldoet niet meer aan de actuele isolatie-eisen. In opdracht van en in een prettige samenwerking met aannemer Van Wijnen Groningen worden deze elementen nu vervangen, waardoor de kozijnen weer probleemloos 25 jaar mee kunnen.” Gelijktijdig met de rubbers en het glas vervangt SKK Kozijnwacht ook het oude SIEGENIA raambeslag, dat door het vele gebruik is versleten. In plaats hiervan wordt modern SIEGENIA TITAN iP beslag gemonteerd. En ook de deuren worden voorzien van nieuw SIEGENIA hang- en sluitwerk, waardoor bedieningsgemak en veiligheid/inbraakwerendheid van de draaiende delen harmonieus samenkomen.

SKK voert de werkzaamheden per woning uit, in een logische en harmonieuze bouwtrein met Van Wijnen Groningen.

Logische en harmonieuze bouwtrein

SKK voert de werkzaamheden per woning uit, in een logische en harmonieuze bouwtrein met Van Wijnen Groningen. Allereerst worden de hoekwoningen met appartementen aangepakt, vertelt Jan. Daarna volgen de grondgebonden tussenwoningen. “In week 39 zijn we met de uitvoering gestart en voor de zomer van 2024 wordt deze fase opgeleverd. Per woning zijn wij ongeveer één dag aan het werk. Bewoners schuiven van tevoren alle meubels aan de kant, waarna het gebied rond de kozijnen netjes wordt afgedekt.    

Vervolgens wordt alle isolatieglas dat nog niet de HR++ kwaliteit heeft, vervangen. De ramen worden tijdelijk op stellingen gezet, zodat het oude beslag eenvoudig verwijderd kan worden. Na de montage van het nieuwe beslag worden de ramen teruggehangen en netjes afgesteld. Bovendien wordt het hang- en sluitwerk van de deuren vervangen, waarna we de woning netjes en schoon opleveren.”

SKK Kozijnwacht is een landelijke dienstverlener, gespecialiseerd in de reparatie, het onderhoud en de (energetische) verbetering van bestaande kozijnen.

Trouw aan kwaliteit en betrouwbaarheid

De keuze voor SIEGENIA is volgens Jan een logische, vanwege de hoge kwaliteit en betrouwbaarheid van dit A-merk beslag. “Als ervaringsdeskundige op het gebied van kozijnonderhoud weten wij hoe belangrijk het is om met kwaliteitsmaterialen te werken. Deze gaan om te beginnen langer mee én zijn goed te onderhouden, gedurende een lange exploitatietermijn. Dat maakt de materialen zeer duurzaam. Bovendien leveren ze een belangrijke bijdrage aan de werkelijke energetische verbetering die de opdrachtgever (corporatie) en gebruiker (bewoner) voor ogen hebben. Het draaideel is dankzij het SIEGENIA-beslag goed af te stellen op de gewenste/gezonde combinatie van isolatie en ventilatie. Zowel nu, bij oplevering, als in de komende 25 tot 30 jaar. Dit resulteert niet alleen in tevreden bewoners, maar ook in een tevreden opdrachtgever! Met projecten zoals in de Oranjewijk leveren wij gezamenlijk een bijdrage aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid, met een lagere ecologische footprint. Daarom zijn we al meer dan 30 jaar trouw aan SIEGENIA als leverancier van kwaliteitsbeslag.”

Beglazing, rubbers en beslag dat uit de woningen komt, wordt zorgvuldig gescheiden en aangeboden voor recycling.

Recycling van verbruikte materialen

“Door te kiezen voor kozijnrevitalisering wordt het verbruik van nieuwe materialen geminimaliseerd”, vertelt Jan. “Bovendien komt er aanzienlijk minder afval vrij.” Voor de onderdelen die wél vervangen moeten worden, neemt SKK Kozijnwacht haar verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld door de beglazing, rubbers en het beslag dat uit de woningen komt zorgvuldig te scheiden en aan te bieden voor recycling. Hiermee wordt de materiaalkringloop zoveel mogelijk gesloten.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details