Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
DUCO toont duurzame ventilatie- en zonweringsoplossingen tijdens GEVEL 2022

DUCO toont duurzame ventilatie- en zonweringsoplossingen tijdens GEVEL 2022

Tijdens GEVEL 2022 presenteert DUCO innovatieve ventilatie- en zonweringsoplossingen- en zonweringsystemen die vanwege hun ontwerp uitermate interessant zijn voor voorschrijvers en architecten. De Belgische fabrikant speelt met deze noviteiten in op de almaar strengere BENG-eisen die gesteld worden aan residentiële – en utiliteitsgebouwen.

Architecturale lamellen met ledverlichting als eyecatcher

‘Wie een architecturale oplossing zoekt, is tijdens GEVEL 2022 op onze stand aan het juiste adres’, vertelt Richard Geraerts, verkoopleider bij DUCO. Op de beursvloer presenteert DUCO de architecturale zonwering DucoSun Cubic Design, voorzien van ledstrips die zijn geïntegreerd in het aluminium profiel. Geraerts: ‘Deze zonwering is te combineren met lamellen van verschillende diktes. In beweegbare opstelling is de zonwering tot 360° draaibaar.’

Geluidsluwe gevel met Duco Acoustic Panel

Verder introduceert de ventilatiefabrikant tijdens GEVEL nieuwe geluiddempende muurroosters. De vraag naar nieuwbouw in grote steden neemt explosief toe en de beperkte beschikbare open ruimte neemt af. Bijgevolg moeten steeds meer projecten wijken naar geluidgevoelige locaties. Locaties die vanwege de optredende geluidbelastingen zich minder goed lenen voor het 24-uurs gebruik van een woning. Het gebruik van geluiddempende muurroosters komt hierbij op de voorgrond. De DUCO Acoustic Panels hebben niet alleen een hoge geluidwering, maar ook een hoge luchtdoorlaat. Spuien zonder in te boeten op akoestisch comfort dus.

Intensief ventileren tegen oververhitting

Woningen beschermen tijdens de warme uren van de dag is zeker met de komst van TOjuli een must. Maar dat volstaat niet. We moeten ook profiteren van de temperatuurdaling ’s nachts om woningen gratis af te koelen. Intensief ventileren dus. Met het glasvervangend ventilatieluik DucoGrille NightVent bewijst DUCO dat comfort en een hoge energiebesparing samengaan

Ontdek het volledige gamma architecturale zonwering van DUCO van dinsdag 31 mei t/m donderdag 2 juni in hal 3, stand A014.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details