Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

Een eyecatcher in je interieur met een taatsdeur

Intersteel_Taatsscharnier_21-11-2019

21 november 2019 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Taatsdeuren zijn steeds vaker te zien in het interieurdesign. Een taatsdeur of pivotdeur is een deur die om zijn verticale as draait en waarbij de draaipunten zich aan de boven- en onderkant van de deur bevinden. Een taatsdeur is niet alleen heel praktisch, maar het geeft een interieur ook een stijlvolle uitstraling en is een absolute eyecatcher voor je interieur.

Design en gemak

Het grote voordeel van een taatsdeur is dat deze zowel naar binnen als naar buiten kan draaien. De bevestigingspunten van een taatsdeur zitten namelijk aan de boven- en onderkant van de deur, waardoor hij een pivoterende beweging maakt. Bij een taatsdeur is een deurkozijn niet nodig en hierdoor creëer je een strakke en minimalistische uitstraling in je interieur.

Naast dat je met een taatsdeur een unieke look creëert in je interieur, biedt het ook veel gemak in het gebruik. Een taatsdeur sluit namelijk automatisch en is voorzien van een standborging, hierdoor blijft de deur geopend in een hoek van 90 graden. De sluitsnelheid kan eenvoudig ingesteld worden, waardoor je zelf kunt bepalen met welke snelheid de deur sluit.

Taatsscharnieren

Aan de basis van een stijlvolle taatsdeur, staat een taatsscharnier of pivotscharnier. Nieuw in het assortiment van Intersteel taatsdeurscharnieren in de kleur rvs geborsteld of zwart. Deze taatsdeur scharnieren zijn geschikt voor houten deuren met een gewicht tot 75 kilo en vanaf een deurdikte van 40 mm. Montage vindt plaats in het plafond en op de vloer. De scharnieren worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal. Ga voor meer informatie naar de dealershop of neem contact op met de afdeling Verkoop via sales@intersteel.nl.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details