Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Gewoon intelligent: de nieuwe AirKey-Cloud Interface

Gewoon intelligent: de nieuwe AirKey-Cloud Interface

Een onbeperkt aantal toepassingen dankzij de nieuwe, veilige interface.

AirKey, waarbij de smartphone de sleutel is, is uitgebreid met een interface (API). “Dankzij de AirKeyinterface is het aantal toepassingsmogelijkheden van AirKey flink uitgebreid. Het is bijvoorbeeld de ideale oplossing voor klanten die infrastructuur- en energievoorzieningen beheren”, zegt Hanspeter Seiss, hoofd AirKey-productmanagement bij EVVA. Wanneer internationaal verspreide bedrijven goed beveiligd en goed toegankelijk voor service moeten zijn, is een flexibel en zeer veilig systeem als AirKey de juiste keuze. Met de AirKey-cloudinterface kan vervolgens in de eigen software een sleutel rechtstreeks uit het onderhoudssysteem naar de smartphone van een servicemonteur worden verzonden.

Vaarwel sleuteloverdracht

Het systeem kan onder meer worden gebruikt wanneer mensen zich op verschillende locaties bevinden. Bij verhuur van een vakantiewoning of hotelkamers moeten beheerders elke nieuwe gast een sleutel overhandigen. Dit wordt verleden tijd dankzij het geven van toegangsbevoegdheid via de smartphone. Met de AirKey-cloudinterface is dat bovendien mogelijk vanuit de eigen reserveringssoftware. Een ander gebruiksvoorbeeld voor de cloudinterface zijn controlecentra van reddingsdienstenL “In noodgevallen maakt de interface ook hier alles veel makkelijker. We kunnen de reddingsbrigade hierdoor automatisch via een melding toegang verlenen”, aldus Seiss.

Eenvoudig inwerken

“Of het nu in de woningbouwsector, het verenigingswezen, bij mobiele zorgservices, bij fitnessstudio’s, in gedeelde kantoren of zelfs in complete gemeenten of steden is, met de cloudinterface zijn er geen grenzen die ons beperken.” Zo is bijvoorbeeld de integratie in bestaande HR-software van een bedrijf erg interessant. AirKey kan direct bij indiensttreding van een medewerker de geconfigureerde sleutel naar de smartphone verzenden. De interface verbindt de beschikbare software met het AirKey-online-systeem. Hierdoor kunnen bepaalde functies van AirKey rechtstreeks via de beschikbare software worden aangestuurd. “Om uitwisseling tussen het AirKey-online-systeem en de software mogelijk te maken, moet de software worden aangepast. Dit kan worden gedaan door een integrator of programmeur van de desbetreffende software”, aldus Seiss.

Net zo veilig als internetbankieren

Natuurlijk geldt ook hier altijd weer die vraag: is het veilig genoeg? Johannes Ullman, oprichter en hoofd technisch productmanagement AirKey bij EVVA, legt uit hoe ook bij de cloudinterface de beste beveiliging is gewaarborgd: “De strenge veiligheidsmaatregelen van AirKey zijn consequent doorgevoerd in de cloudinterface. De AirKey-cloudinterface is beveiligd door middel van API-sleutels. Daarnaast is de volledige communicatie versleuteld. De API-toegang kan daardoor worden beperkt tot bepaalde IP-adressen. In aanvulling daarop kan vanaf nu ook de optie ‘Tweestapsverificatie’ worden gebruikt als extra beveiligingsmaatregel. Gebruikers ontvangen dan bij elke aanmeldpoging een sms, net als bij internetbankieren, om te kunnen inloggen als beheerder.”

De interface met KeyCredits activeren

Voor het activeren van de interface zijn 350 KeyCredits nodig. Hiervoor kunnen gebruikers een beroep doen op hun bestaande kwantitatieve tegoed aan KeyCredits, dan wel op de eenmalig bruikbare KeyCredits-kaart voor de AirKey-cloudinterface. “Mijn tip: zorg ervoor dat u over voldoende KeyCredits beschikt en activeer de functie ‘Belangrijke aanwijzingen van EVVA per e-mail ontvangen’. Op die manier ontvangt u op tijd informatie wanneer uw KeyCredits vervallen of verbruikt zijn”, aldus Seiss.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details