Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Groothandel in horsystemen bewijst innovatiekracht met klantspecifieke oplossingen
Oprichter Hendrik Jan van Dalfsen van Dalupo, de grootste groothandel voor horonderdelen en horsystemen van Nederland.

Groothandel in horsystemen bewijst innovatiekracht met klantspecifieke oplossingen

Nieuwe systemen voorzien in behoefte

Dalupo, ‘s lands grootste groothandel voor horonderdelen en horsystemen, levert vooral aan gespecialiseerde horproducenten in Nederland, België en Duitsland. Maar het bedrijf uit het Gelderse Teuge is veel méér dan dat, zegt oprichter Hendrik Jan van Dalfsen. “Want ook als het gaat om klantspecifieke oplossingen – onder meer voor de kozijnindustrie en de zonweringbranche – lopen wij voorop.”

Dankzij zijn innovatiedrift onderscheidt Dalupo zich duidelijk van de reguliere groothandel.
(Beeld: Sven Scholten)

In 2010 begonnen als een importeur van aluminium profielen, ging Dalupo zich daarna al snel specifiek op horprofielen richten. “Aanvankelijk deden we dat zónder de accessoires die daarbij horen”, zegt Hendrik Jan van Dalfsen. “Gaandeweg hebben we het assortiment uitgebreid met allerlei onderdelen zoals gaas, hoekstukken, RVS-veertjes en afdichtborstels. Naast materialen voor vaste horren leveren we onderdelen voor rolhorren, plissé-deuren en hoeklijnprofielen die uit voorraad leverbaar zijn.” Inmiddels is Dalupo uitgegroeid tot de grootste groothandel voor hor-onderdelen en horsystemen van Nederland.

In één keer goed

Bij de uiteindelijke plaatsing van het kozijn bij de consument is het belangrijk dat de hor er meteen bij zit, aldus Van Dalfsen. “Het mag dus niet zo zijn dat de monteur voor het plaatsen van de hor nog eens extra terug moet naar de klant; dat zorgt voor onnodig tijdverlies, werkt kostenverhogend en geeft extra druk op de planning. Wij helpen onze klanten om dat te voorkomen. Want het is belangrijk dat de productie en levering van een hor in één keer goed gaat.”

De ambitie van Dalupo reikt verder dan uitsluitend een groothandel zijn.(Beeld: Sven Scholten)

Volgens Van Dalfsen is het voor zijn klantenkring essentieel dat de onderdelen voor het horsysteem altijd uit voorraad leverbaar zijn. “Door zelf horren te maken, heeft een kozijnfabrikant meer controle over het productieproces en heeft hij de levertijd meer in eigen hand.  Bovendien kan het zo zijn dat vanwege de stikstofproblematiek in Nederland de vraag naar kozijnen tijdelijk afneemt. Ook wanneer er daardoor extra ruimte ontstaat in de productiecapaciteit kun je medewerkers toch aan het werk houden. Dat laatste is essentieel. Want zodra de markt weer aantrekt, zijn deze medewerkers weer hard nodig.”

Eenvoudig te produceren hor

Om zich nóg meer te onderscheiden als innovatief bedrijf, is Dalupo continu in de weer om nieuwe systemen te ontwikkelen die in een specifieke behoefte voorzien.  “Hiermee geven wij kozijnfabrikanten – wanneer de capaciteit dat toelaat – de mogelijkheid om met een aanverwant product extra service en dus extra omzet te bieden”, zegt Van Dalfsen. “Zo hebben wij naast het gebruikelijke inzethorsysteem bijvoorbeeld ook een hor-systeem in ons assortiment dat de nadelen van een inzethor opheft. Een bekend nadeel is dat er altijd een flens tussen het kozijn en het draaideel zit. Dankzij het universele horsysteem dat Dalupo heeft ontwikkeld, is dit nadeel opgelost. Op onze website staat ook een animatie met alle technische uitleg over het inmeten en produceren van ons universeel horsysteem.”

Met behulp van de eigen 3D-printer kan een idee tastbaar worden gemaakt.

Eigen 3D-printer

Behalve voor de zonweringbranche maakt Dalupo ook klantspecifieke onderdelen en aluminium profielen voor tal van andere toepassingen, waaronder voor de kozijnenindustrie, de zorgsector, de carrosseriebouw en voor wooninterieurs. Niet alleen op product-, maar ook op klantniveau probeert het bedrijf altijd innovatief te zijn. Zo kloppen volgens Hendrik Jan ook geregeld klanten aan die een goed idee hebben voor een productverbetering, maar daarvoor zélf niet de nodige kennis en kunde in huis hebben. “In zo’n geval kunnen wij meedenken bij product engineering. Vervolgens kan een idee met behulp van onze eigen 3D-printer tastbaar worden gemaakt. Op die manier is het mogelijk om in korte tijd een fysiek prototype te ontwikkelen waarmee je kunt checken of het product dat de klant voor ogen heeft aan alle eisen voldoet, zoals op het gebied van kwaliteit, vormgeving en regelgeving.”

Zoveel is duidelijk: dankzij zijn innovatiedrift onderscheidt Dalupo zich duidelijk van de groothandel die enkel onderdelen uit voorraad levert. “Als leverancier van allerhande klantspecifieke profielen bieden wij bij uitstek maatwerk, service, expertise en flexibiliteit”, zo vat Hendrik Jan het kernachtig samen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details