Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hardschuim- en natuurlijke isolatiematerialen voor daken, gevels, muren en vloeren
Soprema produceert en levert bitumen en kunststof dakbedekking, vloeibare waterdichting en isolatiemateriaal. (Beeld: Danny Gys)

Hardschuim- en natuurlijke isolatiematerialen voor daken, gevels, muren en vloeren

De energienorm voor nieuwbouw en renovatie worden elk jaar strenger. Een goede isolatie van dak, muur, gevel en vloer draagt bij aan betere energieprestaties. Soprema, fabrikant en leverancier van hoogkwalitatieve producten voor waterdichting en isolatie, biedt via de professionele bouwmaterialenhandel een ruim assortiment hardschuim- (PIR & PUR, XPS) en natuurlijke isolatiematerialen (PAVATEX houtvezelisolatie).

De drang naar innovatie en de technische know how zijn vanaf de eerste dag de sleutel tot succes voor specialist Soprema. Zo ontdekten ze al heel snel een lichte en stevige deklaag die waterdicht en soepel te plaatsen is.

“Vandaag produceert en levert dit familiebedrijf bitumen en kunststof dakbedekking, vloeibare waterdichting en isolatiemateriaal. Het telt 73 productielocaties en is in meer dan 90 landen wereldwijd actief, ook in Nederland en België”, vertelt Walter Van Velzen, sales manager Bouw NL met focus op hardschuimisolatiematerialen.

Met PAVATEX biedt Soprema een natuurlijk isolatiemateriaal geproduceerd met restanten houtsnippers.

“Bij Soprema BV, dat voor de overname onder de naam Troelstra & de Vries bekend was in de Nederlandse dakbedekkingsmarkt, sta ik samen met mijn collega Jacco Dwars, sales manager Natural Insulations, en ons team van area sales manager en commercieel technische adviseurs in voor de ondersteuning van de bouwsector in Nederland. De bepaling van de juiste isolatie hangt immers af van verschillende factoren, zoals toepassing (vloer, gevel, muur, dak), locatie (binnen, buiten), budget en persoonlijke voorkeur. Klanten vinden onze isolatieproducten in de professionele bouwmaterialenhandel: PIR en PUR isolatieplaten, XPS-kunststofhardschuimisolatie én natuurlijke houtvezelisolatie PAVATEX. Er is steeds een perfecte oplossing voor handen én alles onder één dak.”

Hardschuimisolatiematerialen

PIR (polyisocyanuraat) en PUR (polyurethaan) isolatieplaten zijn samengesteld uit kleine cellen die een gas bevatten met een lage thermische geleidbaarheid – meteen de twee meest efficiënte isolatiematerialen op de markt. Met een dunnere isolatielaag kunnen uitstekende isolatiewaarden gerealiseerd worden. Hoe dunner die isolatielaag in een spouwmuur, hoe meer ruimte er binnen overblijft. Deze isolatieplaten worden gemonteerd op muren, vloeren, platte en hellende daken.

Met Sopratherm ALU, Efisarking, SIS Reve Si en Efigreen ITE levert Soprema een breed gamma PIR/PUR-isolatieplaten.

“XPS-isolatieplaten uit geëxtrudeerd poly­styreen hebben een gesloten cellenstructuur met een vlak oppervlak, wat ze extreem drukvast, isolerende en vochtwerend maakt. Het is de enige isolatie die in een omgekeerd dak­systeem en ondergronds gebruikt mag worden. Bovendien zijn de platen heel gemakkelijk te monteren”, vult Van Velzen aan.

“Afhankelijk van de toepassing zijn deze XPS-platen leverbaar in verschillende druksterktes. De drie standaardversies zijn de XPS SL voor daken en muren, de XPS PM/CW voor daken en gevels en de XPS CR voor vloeren, funderingen, muren, gevels en daken. Voor zwaar belaste vloeren of parkeerdaken werden XPS 500 en XPS 700 ontwikkeld.”

Bij Escapo in Mechelen werd de gevel volledig geïsoleerd met Sopratherm ALU, één van de meest performante PU-isolaties op de markt.

Natuurlijke isolatie

Het gros van de gebouwen in Nederland wordt nog steeds gerealiseerd met traditionele isolatiematerialen, maar de vraag naar natuurlijke isolatiematerialen stijgt, bijvoorbeeld voor integratie in houtskeletbouw. Met PAVATEX biedt Soprema een natuurlijk isolatiemateriaal geproduceerd met restanten houtsnippers en leverbaar als gevelplaat of harde en zachte plaat voor daken, vloeren en binnenmuren.

“In tegenstelling tot hardschuimisolatiematerialen moeten gebouwen met natuurlijke isolatiematerialen wel kunnen ademen om vochtophoping, en bijgevolg schimmel, te vermijden”, sluit Walter Van Velzen af. “Houtvezelisolatie is van nature diffusie-open, waardoor er geen vochtproblemen kunnen ontstaan. De gebouwschil is hier dus wel luchtdicht, maar langs de binnenzijde niet afgesloten met een dampdicht scherm, waardoor het gebouw kan ademen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details