Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Hoogwaardige voordeuren brengen ode aan de Bauhaus-architectuurschool
Model STAM. De nieuwe deurencollectie van Harinck moet een ode brengen aan de beroemde Bauhaus-architectuurschool. De deuren vormen een fraai accent in de gladde en strakke geveldetaillering.

Hoogwaardige voordeuren brengen ode aan de Bauhaus-architectuurschool

Harinck, producent en leverancier van de FRAGER deurpanelen, ontwikkelde een nieuwe reeks hoogwaardige voordeuren, die een ode brengen aan deze beroemde architectuurschool. Deze Bauhaus-collectie is exclusief verkrijgbaar in Magnetude®, de unieke, gepatenteerde techniek voor vleugeloverdekkende deuren. 

Al meer dan 40 jaar is Harinck dé referentie als het gaat om duurzame, veilige en hoogwaardige voordeuren, inkomdeuren en buitendeuren in kunststof en aluminium. De Belgische marktleider produceert en levert een compleet gamma FRAGER deurpanelen voor de schrijnwerkerij en wil daarbij steeds opnieuw de grenzen verleggen. 

“We bouwen steeds kleiner en compacter en de levertijden en prijzen staan onder een enorme druk. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor de kubuswoning, die over de meest compacte bouwvorm beschikt. Moderne, vierkante gebouwvormen met pure, strakke lijnen, grote glasoppervlakken en platte daken bepalen steeds vaker het straatbeeld. Na ruim 100 jaar is het tijd voor de Bauhaus-architectuur. Onze nieuwe Bauhaus-deurencollectie moet ode brengen aan die beroemde architectuurschool,” vertelt Franck De Munster, general manager van Harinck. 

“Deze deuren moeten een fraai accent in de gladde en strakke geveldetaillering vormen. Net als bij onze andere reeksen gaan ook hier ambacht, techniek, functionaliteit en esthetiek perfect hand in hand. Kenmerkend is dat de vorm de functies volgt. Het resultaat is een minimalistisch design, met de nadruk op gebruiksgemak en efficiëntie.”

Model BRANDT. Er is keuze uit verschillende kleurafwerkingen en de deuren kunnen ook uitgerust worden met een functionele LED-verlichting.

Exclusief in Magnetude®

Deze Bauhaus-collectie is exclusief verkrijgbaar in Magnetude®, de unieke en gepatenteerde techniek van FRAGER voor vleugeloverdekkende deuren. “Met ons uniek systeem worden de deurpanelen niet meer op de deurvleugel gelijmd, maar eenvoudig via een magneetprincipe gemonteerd”, legt Franck uit. “Dilatatie is zo voorgoed verleden tijd, omdat bij opwarming alleen de buitenplaat van de deur uitzet. De deurvleugel, waar de scharnieren en het slot op zitten, trekt niet krom, waardoor de deur niet kan knellen. Zelfs bij opwarming van de buitenplaat tot 90° C kan de vleugel probleemloos geopend en gesloten worden. Daardoor zijn imposante deurafmetingen mogelijk, zoals deuren van 3 meter hoog en 1,5 meter breed, en dat in alle mogelijke uitvoeringen: van standaard opendraaiende tot pivoterende deuren met uitstekende thermische en akoestische isolatiewaarden. Dat opent nieuwe opportuniteiten voor architecten.” 

Model KANDINSKY. Deze Bauhaus-collectie is exclusief verkrijgbaar in Magnetude®, de unieke en gepatenteerde techniek van FRAGER voor vleugeloverdekkende deuren.

Functionele oplossing met een knipoog naar circulair bouwen

Binnen deze collectie hebben architecten ook keuze uit verschillende kleurafwerkingen en de deuren kunnen ook uitgerust worden met een functionele LED-verlichting om bijvoorbeeld de deurgreep en de cilinder discreet te verlichten. 

Deurgrepen – en eventuele beglazing – bepalen de functie én vorm van de deur. Ze worden onzichtbaar bevestigd, zijn breed genoeg om de deur te openen en bieden een goede grip om ze dicht te trekken. 

“Met deze collectie bewijzen we ook dat met één soort greep verschillende deurmodellen gemaakt kunnen worden. Er wordt tevens zo weinig mogelijk materiaal gebruikt. Het aluminium voor de deurgreep wordt in één beweging door een matrijs geperst, op maat gezaagd en gepoederlakt”, sluit De Munster af. “De Look & Feel van de voordeur kan op een eenvoudige manier veranderd worden, zonder gebruik te maken van gereedschap. Bovendien sluiten we perfect aan bij het circulair bouwen: aan het einde van hun levensduur kunnen alle onderdelen eenvoudig gescheiden en separaat gerecycleerd worden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details