Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatief platform zet deur open voor ketensamenwerking
EntriWorX ondersteunt bij de vroegtijdige opmaak en uitwerking van de deurstaten, vereenvoudigt de installatie van deuren en deurcomponenten én houdt toezicht in de exploitatiefase.

Innovatief platform zet deur open voor ketensamenwerking

Efficiënt en snel plannen, installeren en exploiteren van toegangsoplossingen

Een digitaal platform waarin architecten, planners, installateurs, aannemers en gebouwbeheerders/facilitair managers eenvoudig, prettig en doelmatig kunnen samenwerken. Maar ook: een ecosysteem waarin productiviteit, snelheid en veiligheid naar het allerhoogste niveau worden gebracht. Dát is EntriWorX, het nieuwe open platform van dormakaba voor het plannen, installeren en de exploitatie van alle techniek op én om de deur. 

Van toegangstechniek tot vluchtwegbeveiliging. EntriWorX ondersteunt bij de vroegtijdige opmaak en uitwerking van de deurstaten, vereenvoudigt de installatie van deuren en deurcomponenten én houdt toezicht in de exploitatiefase. Plannen, gegevens en processen zijn overzichtelijk gestructureerd en op iedere locatie te raadplegen. 

Bovendien beschikken projectdeelnemers altijd over de meest recente informatie. Communicatieruis wordt voorkomen en tijd en faalkosten worden tot een minimum beperkt, waardoor de kwaliteit van projecten naar het allerhoogste niveau wordt gebracht.

dormakaba biedt producten, oplossingen en services voor een beveiligde toegang tot gebouwen en ruimten. Het bedrijf maakt onderdeel uit van de dormakaba International Holding GmbH, met ruim 15.000 medewerkers in ruim 130 landen. Met een wereldwijd netwerk én meer dan 150 jaar kennis en ervaring staat dormakaba voor veiligheid, duurzaamheid en betrouwbaarheid. Maar ook voor continue innovatie, met oog voor markttrends én veranderende klantbehoeften. EntriWorX is hier een uitgekiend voorbeeld van. “Hoewel de voordelen van digitalisering inmiddels bekend zijn, wordt in de bouw nog veel met papier gewerkt”, weet Remco van der Burg, Business Developer EntriWorX bij dormakaba. 

“Partijen wíllen wel slimmer werken, maar weten vaak niet waar te beginnen. EntriWorX ondersteunt hierbij en maakt een efficiënt en papierloos bouwproces mogelijk. Vanaf ontwerp tot en met exploitatie, waarbij ketenpartners volledig worden ontzorgd.”

EntriWorX maakt een efficiënt en papierloos bouwproces mogelijk. Vanaf ontwerp tot en met exploitatie, waarbij ketenpartners volledig worden ontzorgd.

Complete deurstaten en installatietekeningen

EntriWorX biedt twee handige planningstools voor ontwerpende partijen, waarmee een veilige en gecontroleerde toegang én een optimale vluchtwegbeveiliging al vanaf een vroeg stadium worden geborgd. 

Van der Burg: “Al in de ontwerp- en planfase uploaden wij het BIM-model van de architect in de EntriWorX Planner. Vervolgens genereert onze software automatisch en direct een deurenlijst uit het model. Hieraan kunnen wij – op basis van onze vakkennis – eenvoudig ons functionele hang- en sluitwerk koppelen. Uiteraard volledig conform de geldende normen en bouwvoorschriften. Bij gecompliceerde deuren met automatische toegangs- en vluchtwegtechnieken genereert een tweede planningstool ook direct alle benodigde kabelschema’s voor de elektra-installateur en elektrotechnische groothandel. Doordat EntriWorX een open platform betreft, zijn gegevens snel, compleet en foutloos uitwisselbaar. Alle geautoriseerde ketenpartners beschikken continu over up-to-date informatie.”

Eenvoudige installatie en inbedrijfstelling

Na de planfase kunnen de gegevens van de EntriWorX Planner eenvoudig worden opgehaald in de EntriWorX Setup-app voor smartphone en tablet, waardoor ook de installatie en inbedrijfstelling van de geplande deuroplossingen eenvoudiger worden, aldus Van der Burg. 

“Installatiepartijen hebben direct inzicht in de gebouwplattegronden, onderdelenlijsten en installatietekeningen. Hierdoor is direct duidelijk welke componenten waar geïnstalleerd moeten worden. Maar ook hoe de bekabelingen moeten lopen en hoe e.e.a. moet worden aangesloten.” 

Indien deuren aan het gebouwbeheersysteem gekoppeld moeten worden, komt hier tevens een hardwarecomponent bij. 

“Dankzij het gebruik van de intelligente tweedraads EntriWorX Unit kunnen installateurs maar liefst 50-70% op hun bekabeling besparen! En ook de EntriWorX Setup-app biedt hier uitkomst. Met behulp van de app kan de installateur de deur namelijk stap voor stap inregelen zoals van tevoren bedacht.”

EntriWorX is het nieuwe open platform van dormakaba voor het plannen, installeren en de exploitatie van alle techniek op én om de deur.

Beheer met een vooruitziende blik

Waar veel mensen in en uit gaan, vinden onvoorziene gebeurtenissen plaats. Gebouwbeheerders/facilitair managers moeten snel kunnen handelen en hebben behoefte aan uitgewerkte prestatie-informatie. Hiervoor biedt dormkaba de digitale instrumenten van EntriWorX Insights. 

“Met deze software bieden wij toezicht op het gebruik van de ruimtes en het personenverkeer, bewaking en analyse van alle deurbewegingen, onafhankelijke melding van deurstoringen en interfaces voor inpassing in bestaande systemen”, aldus Van der Burg. “Dankzij ­EntriWorX Insights kunnen onderhoud en reparaties niet meer periodiek, maar naar de werkelijke behoefte van de deur worden ingepland. Hierdoor bieden we ook op dit vlak maximale efficiëntie, minimale onderbrekingen én een snelle probleemoplossing.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details