Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Innovatieve glasvezeltechnologie laat ramen en deuren hoog scoren
De beide raamsystemen van Deceuninck, Elegant (kunststof) en Decalu (aluminium) zijn qua look en feel perfect op elkaar afgestemd.

Innovatieve glasvezeltechnologie laat ramen en deuren hoog scoren

Met nieuwe kleurencollectie inspelen op laatste trends

PVC-ramen staan bekend om hun goede isolerende eigenschappen, maar bij de Elegant ThermoFibra Infinity serie ging Deceuninck nog een stapje verder. Dit platform combineert immers vleugels uitgerust met structurele glasvezels en Forthex versterkte kaders in plaats van de standaard ingeschoven staalversterkingen. Hierdoor behoren onze ramen en deuren tot de beste van de klas zijn als het gaat om thermische isolatie, akoestiek, inbraakwerendheid, winddichtheid en waterdichtheid. Fabrikant, installateur, architect en consument … deze innovatieve technologie biedt voordelen voor iedereen. Vanaf 1 april jl. werd de Elegant kleurencollectie trouwens verder uitgebreid om ramen en deuren bij de nieuwste woontrends te laten aansluiten.

Aangezien ramen en glaspartijen steeds groter worden, is het voor installateurs een voordeel dat de vleugels veel lichter en eenvoudiger te hanteren zijn.

Structurele glasvezel en staaldraadversterkt PVC hardschuim

De Elegant-familie omvat verschillende vleugeldesigns, waardoor Deceuninck een oplossing biedt voor ieders smaak: Origin, Abstract en Infinity. “Deze laatste versie is leverbaar in een ThermoFibra-uitvoering, een innovatieve technologie die we in 2012 ontwikkelden en patenteerden. Daarbij worden tijdens het extrusieproces structurele glasvezels in de raam- en deurvleugels ingebracht ter vervanging van de standaard staalversterking. Bovendien werd voor het kaderprofiel gekozen voor Forthex, een thermische versterking op basis van staaldraadversterkt PVC-hardschuim”, vertelt technical manager Wouter Vanderstraeten. “De Elegant ­ThermoFibra Inifinity is leverbaar in twee verschillende kaderdieptes, respectievelijk 76 en 115mm, waarmee telkens de glasvezel versterkte vleugels van 85mm diep gecombineerd kunnen worden. De diepste uitvoering van 115mm is ideaal voor de standaard bouwmethode in Nederland en is aan de buitenzijde in hellingsgraad van zowel 5° en 15° beschikbaar. Standaard heeft deze raamreeks een dubbele aanslagdichting, maar kan optioneel en zelfs ook achteraf met een middendichting voorzien worden.

Iedereen wint

Met de Elegant ThermoFibra Infinity wint iedereen. Fabrikanten werken sneller omdat ze door het gebruik van ThermoFibra vleugels minder profielen nodig hebben en hierdoor ook sneller kunnen produceren.

“Aangezien ramen en glaspartijen steeds groter worden, is het voor installateurs meegenomen dat de vleugels veel lichter en eenvoudiger te hanteren zijn, zonder in te boeten op de stevigheid”, vult ­Vanderstraeten aan. “Architecten zijn dan weer onder de indruk van de performantie op het vlak van thermische isolatie, akoestiek, inbraakwerendheid, wind- en waterdichtheid, terwijl bij de consument het strakke, slanke, minimalistische design in het oog springt. Deze staalloze raam- en deuroplossing kan bovendien 100% gerecycleerd worden bij Deceuninck.”

Nieuwe kleurencollectie

Deceuninck investeert niet alleen in de ontwikkeling van innovatieve raam- en deurtechnieken en de optimalisatie van bestaande oplossingen, maar vindt het ook belangrijk om het kleurengamma actueel te houden en te laten aansluiten bij de woontrends. 

“Om dezelfde kleur te garanderen voor alle schrijnwerk, ontwikkelden we ‘Smart Colours’, waardoor de beschikbare kleurcoatings voor kunststof (Decoroc) en aluminium (Aluroc) perfect met elkaar matchen. Dit gamma omvat 16 RAL-kleuren”, sluit Wouter Vanderstraeten af. “De kleurencollectie omvat ook heel wat foliekleuren, onderverdeeld in vier categorieën: natuurlijke houtstructuren, gekleurde houtstructuren, solids en metallics. In onze nieuwe collectie werd het aanbod foliekleuren uitgebreid van 50 naar 57 met meer folies met matte structuurlook en nieuwe Woodec-houtimitatiefolies met een tastbare oppervlaktestructuur.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details