Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Moed tot perfectie: al 140 jaar

Moed tot perfectie: al 140 jaar

Moed tot perfectie: al 140 jaar

​FSB staat overal ter wereld bekend als hét kwaliteitsmerk voor esthetisch en functioneel hoogwaardige deurklinken, gemaakt van hedendaagse materialen en met ambachtelijke perfectie. In haar jubileumjaar staat de firma op originele wijze stil bij 140 jaar greepcultuur. Hiervoor zijn de grootste klassiekers in een nieuw jasje gestoken, vertelt René Wolken, Algemeen Directeur van FSB Nederland. “De deurkrukken en raamgrepen zijn door ons geherinterpreteerd, herdacht en soms ook opnieuw vormgegeven, in nauwe samenwerking met internationaal gerenommeerde architecten en ontwerpers én met de moed tot perfectie.”

Sinds jaar en dag brengt de architectuur producten en designprincipes voort die tot de dag van vandaag niets van hun toenmalige actualiteit verloren hebben en daarom terecht als klassiekers worden beschouwd, aldus Wolken.

“De deurkrukken van FSB vormen hierop geen uitzondering. Ontwerpen van vroegere designstromingen inspireren steeds weer tot nieuwe ontwerpen, die overeenkomen met de toenmalige filosofie. Onder het motto ‘herdachte klassiekers’ realiseren wij talrijke modellen die in design én vormtaal duidelijk verwijzen naar onze vroegere ontwerpen of die zich, op basis van hun aantrekkelijke vormgeving, in de markt zetten als nieuwe klassiekers van het deurkrukdesign.”

‘Herdachte klassiekers’

Speciale aandacht binnen de ‘herdachte klassiekers’ is er voor model FSB 1242, waarmee de Britse architect John Pawson één van de bekendste deurkrukken uit het modernisme – de zogenaamde ‘Reichsform’ kruk van Hans Poelzig – nieuw leven inblaast. Uniek is ook model FSB 1004 van David Chipperfield, die duidelijk is beïnvloed door de voortrekkers van de nieuwe moderne stijl. Of wat dacht u van model FSB 1267? Deze bijzondere kruk is niet zomaar een replica van een ori­gi­ne­le deurkruk van Ludwig Mies van der Rohe, maar verbindt de formele intenties van zijn voorouders met de eisen van de hedendaagse architectuur. En zo zijn er nog tal van indrukwekkende voorbeelden te noemen, in zowel aluminium als RVS!

Deurkrukdesign in combinatie met toegangscontrole

Zijn het dan alleen hommages die op dit moment de klok slaan? Zeker niet! Ook in haar jubileumjaar heeft FSB aandacht voor de technieken van vandaag én morgen. Een mooi voorbeeld in dit kader is de samenwerking met SimonsVoss, vertelt Wolken.

“Binnen deze samenwerking verbinden we duurzame en toekomstbestendige elektronische sluitsystemen met de hoogste ontwerpnormen. Het resultaat is SmartHandle AX; dit populaire en bewezen digitale deurbeslag van SimonsVoss is binnenkort ook verkrijgbaar met een speciaal ontwikkelde adapter én een uitgebreid gamma FSB deurklinken. Hierdoor kunnen architecten én gebruikers profiteren van alle voordelen van een mooi deurkrukdesign en toegangscontrolesysteem.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details