Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Noviteiten in schuif- en vouwdeurbeslagen en railsystemen
Roomflex 40 vouwdeursysteem.

Noviteiten in schuif- en vouwdeurbeslagen en railsystemen

Gamma van schuifdeurbeslag voor binnen is uitgebreid 

Henderson Nederland staat al meer dan een halve eeuw voor kwaliteitsvolle en duurzame railsystemen, schuif- en vouwdeurbeslagen. Maar ook voor continue ontwikkeling en innovatie, op basis van interieurtrends en marktwensen en conform de hoogste productnormen. Business Unit Manager Rene van den Biggelaar neemt ons mee door de nieuwste ontwikkelingen én vertelt wat we in het nieuwe jaar mogen verwachten…

Een minimale weerstand bij het openen en sluiten van alle typen binnenschuifdeuren. Ook in combinatie met accessoires zoals een dubbele softclose of een gelijkwerkend of telescopisch mechanisme. Met die wens in het achterhoofd, heeft Henderson haar schuifdeurbeslag voor binnen uitgebreid met de Husky Pro systemen. “Uniek aan de Husky Pro serie zijn de specifiek gevormde wielen en hangrollen in de loopwagen, waardoor deze nóg soepeler loopt en anti-jump wordt bevorderd”, vertelt Van den ­Biggelaar. “Naar wens kan de rail worden afgedicht met eindkapjes en ook een losse softclose unit (dubbele werking/open- en sluitzijde) is geïntegreerd. Bovendien hebben gebruikers keuze uit een handmatige of elektrische bediening bij rechtschuivende toepassingen.”

Husky Pro met afdekkap in zwart.

Husky Pro: nu ook in zwart

Aanvankelijk werden de Husky Pro systemen uitsluitend geleverd in aluminium, vertelt Van den Biggelaar. “Speciaal voor de Nederlandse markt is hier recent de kleur zwart aan toegevoegd. Hierdoor sluiten de railsystemen nog beter aan bij de actuele interieurtrends, waarin zwart de boventoon voert.”

Nieuwe afdekkappen

Eind dit jaar introduceert Henderson bovendien nieuwe afdekkappen voor wand- en plafondmontage, als uitbreiding op de Husky Pro serie. “Onze nieuwste afdekkappen zijn kleiner en strakker en kunnen heel dicht tegen de rail gemonteerd worden. Hierdoor zitten ze strakker op de deur en heb je bijna geen doorkijkruimte meer”, vertelt Van den Biggelaar. 

“Waar de huidige afdekkappen wat ronder lijken, zijn de nieuwste klik- en eindkapjes strak vierkant. Hierdoor kan een hele strakke look gecreëerd worden, waarmee we wederom aansluiten op de actuele interieurtrends.” 

In plaats van aluminium, zijn de nieuwste eindkapjes gemaakt van kunststof, vertelt hij. “Hierdoor kunnen zij zonder bevestigingsmaterialen zoals schroeven bevestigd worden. Afnemers hebben keuze uit afdekkappen in geanodiseerd zilver of geanodiseerd zwart, in combinatie met een grijze of zwarte eindkap.”

Nieuwe afdekkap voor wandmontage in grijs.

Nieuw Husky Folding systeem voor vouwdeuren

Begin volgend jaar introduceert Henderson een nieuw Husky Folding systeem voor vouwdeuren. “De nieuwe Husky Folding is gebaseerd op de Husky Pro aluminium rail en loopt aanzienlijk soepeler en stiller dan zijn stalen voorganger”, vertelt Van den Biggelaar. “Bovendien kan het systeem nóg eenvoudiger en zonder foutkansen gemonteerd worden. Uniek zijn het gebruiksgemak en de souplesse van het systeem, dankzij de specifiek gevormde wielen en hangrollen in de loopwagen.” 

Husky Folding is geschikt voor lichte deuren tot 30 kg, vertelt hij. “Doordat een ondergeleider ontbreekt, zijn gebruikers volledig vrij in hun vloerkeuze. Waar we bij het huidige systeem uitsluitend sets van twee vleugels kunnen vouwen, kunnen we met het nieuwste systeem ook oneven vleugelaantallen openen en sluiten. Hierdoor ontstaan nieuwe toepassingsmogelijkheden, bijvoorbeeld in combinatie met een loopdeur.”

Roomflex 40 vouwdeursysteem aangepast op de Husky Pro

Voor wie grotere vleugelgewichten wil vouwen, biedt Henderson het Roomflex 40 vouwdeursysteem. Dit systeem is gebaseerd op hetzelfde railsysteem als Husky Folding, alleen zit bij Roomflex 40 de rail achter in plaats van boven de deur. “Hierdoor kunnen deurvleugels tot 40 kg toegepast worden, zonder ondergeleider”, aldus Van den Biggelaar. “De scharnieren en pennen van Roomflex 40 zijn uitgevoerd in RVS, waardoor het systeem een chique uitstraling heeft. Bovendien is het systeem zeer prijsgunstig.”

Nieuwe afdekkap voor wandmontage in grijs.

Compact 120, nieuwe bevestiging voor lage inbouwhoogtes

Innovatief is ook de Compact 120, waarbij de bevestiging bovenin de deur wordt ingefreesd. Hierdoor ligt de bevestiging gelijk aan de bovenzijde van de deur, waardoor een minimalistische opening van slechts 2 mm tot het railsysteem overblijft. “Compact 120 is geschikt voor deuren tot 120 kg. Dankzij het vereenvoudigde systeem kunnen montagebedrijven tot 75% freeswerk besparen”, vertelt Van den Biggelaar. “Bovendien is het systeem universeel toepasbaar: links, rechts en inclusief stop of softclose. De Compact 120 is aanvankelijk ontwikkeld voor de Husky Pro serie, maar kan ook in combinatie met Husky Staal en Soltaire 120 gebruikt worden.”

Nieuw onderlopend beslag voor kastdeuren

Als laatste noviteit introduceert Henderson in het eerste kwartaal van 2024 een nieuw onderlopend beslag voor kastdeuren, waarmee het systeemassortiment gecompleteerd wordt. Als eerste zal een systeem voor 18 mm dikke deuren geïntroduceerd worden, met een smalle onder- en bovenrail, verstelbare loopwagens en een optionele softclose functie. Doordat het systeem gewichten tot 50 kg aankan, is zij bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld kledingkasten, keukenkasten en bergingsdeuren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details