Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Onzichtbaar deursysteem voor compartimenteringsdeuren
Met deze dubbele brandwerende deuren biedt Xinnix een ideale oplossing voor de compartimentering in openbare gebouwen, ziekenhuizen, scholen en hotels.

Onzichtbaar deursysteem voor compartimenteringsdeuren

Xinnix biedt oplossingen voor de onzichtbare integratie van compartimenteringsdeuren. De deuren zien er visueel uit als hun andere dubbele deuren, maar voldoen bovendien aan alle eisen op het vlak van brandveiligheid. De firma behaalde immers een certificaat (EI1 30) voor brandwerende binnendeuren in combinatie met een grote variëteit aan deurbeslag.

Als specialist ontwerpt, creëert en produceert Xinnix al jaren gepatenteerde deursystemen, die volledig vlak liggen met de wand, zonder dat er omlijstingen, scharnieren of andere oneffenheden te zien zijn. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van voorgelakte aluminium frames die in de muur gemonteerd worden. Ze worden standaard geleverd met 3D onafhankelijk regelbare scharnieren en kunnen gecombineerd worden met toegangscontrole, ingebouwde deurdrangers en diverse types sloten. Deze systemen worden gebruikt in woningen, appartementen en kantoren, maar zijn ook ideaal geschikt voor integratie in openbare gebouwen, ziekenhuizen, scholen en hotels.

“In dergelijke gebouwen is het echter noodzakelijk om te compartimenteren, waardoor de verspreiding van vuur en rook beperkt wordt. Daarbij wordt de ruimte in verschillende volumes verdeeld om het vuur te beperken tot een bepaalde ruimte, zodat er tijd is voor de evacuatie. De wanden en vloeren van de verschillende compartimenten moeten daarbij voldoen aan een wettelijk minimaal niveau dat overeenkomt met het type gebouw of de functie ervan. Maar ook scheidingswanden, luiken en deuren moeten brandwerend afgedicht worden”, vertelt sales manager Laurens Vermeulen van Xinnix. 

“Daarom bieden we systemen die perfect in dergelijke veeleisende toepassingen geïntegreerd kunnen worden. Onze frames slaagden immers voor meerdere testen op het vlak van brandwerendheid volgens de Europese standaarden. Ze zijn leverbaar volgens de Europese normering EI130, EI145 en EI260 voor enkele deuren en EI130 en EI145 voor dubbele deuren en dit in combinatie met een ruim gamma aan getest beslag. Bovendien onderging dit beslag duurzaamheidstesten met cycli van 200.000 open- en sluitbewegingen volgens de EN1191 standaard zodat de levensduur van de bouwelementen gegarandeerd is.”

Deze vergelijking toont het onderscheid tussen een standaard systeem (A) en een oplossing met de deursystemen van Xinnix (B) waar geen omlijstingen en beslag zichtbaar zijn.

Brandwerend deursysteem voor dubbele deuren

Deze Xinnix compartimenteringsdeuren zorgen voor een zekere visuele rust in een lange smalle gang. De wanden gaan immers naadloos in de deurvlakken over, waardoor de deuren met hun specifieke functionele eigenschappen (brandveilig, zelfsluitend en gecontroleerd) toch ook een esthetische meerwaarde voor een project betekenen. 

“Deze brandwerende dubbele deuren zijn visueel identiek aan de andere binnendeuren. Bij Xinnix hebben die deuren geen deurnaalden, omdat deze niet in lijn met de wanden vallen. Ze zijn uitgerust met een ingewerkte aanslag, wat resulteert in een minimalistisch en strak design”, licht Vermeulen toe. 

“Dit deursysteem wordt voorzien van een geïntegreerde deurdranger met sluitvolgorderegelaar, die ervoor zorgt dat de loopdeur in wachtstand gehouden wordt tot de standdeur gesloten is. Een elektromagnetische vastzetarm maakt opgebouwde elektromagneten overbodig. Dankzij de openingsdemping worden krachtig geopende deuren afgeremd, terwijl de hydraulische eindslag er net voor zorgt dat de deur net voor het sluiten versnelt.” 

Met deze uitbreiding van het gamma geeft de specialist in onzichtbare deursystemen ontwerpers en architecten opnieuw een nieuwe, innovatieve oplossing om esthetiek en functionaliteit te combineren.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details