Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Oprichter Metaglas Piet Groenendaal overleden

Oprichter Metaglas Piet Groenendaal overleden

De Tielse ondernemer Piet Groenendaal is woensdag 8 april op 84-jarige leeftijd overleden. Groenendaal is de oprichter van Metaglas en bedenker van vele Metaglas-producten.

Het verhaal van Metaglas is begonnen met een gemakkelijke oplossing voor ventilatie. De glasfabriek waar Piet Groenendaal werkte zag er geen toekomst in; Groenendaal begon daarom voor zichzelf. In 1975 richtte hij het bedrijf Metaglas op en startte met het maken van hardglazen klepramen. Groenendaal ontwikkelde een hardglazen klepraam zonder kozijn dat eenvoudig geplaatst kon worden in een houten, veelal bestaand, kozijn. Dit is het begin van het huidige succes van Metaglas. Helemaal toen hij in tijden van de oliecrisis een geïsoleerde versie bedacht. Groenendaal bedacht kort daarna ook het populaire Methermo aluminium raamsysteem waarvan nog steeds de basis terug te vinden is in de geïsoleerde systemen van Metaglas.

Het Tielse bedrijf groeide uit tot specialist in gevelelementen. Steeds meer en steeds innovatiever. In 1999 gaf Groenendaal het stokje door aan zijn dochter Heske Groenendaal en schoonzoon Waldo Duin. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een jong en innovatief middelgroot familiebedrijf met circa 120 betrokken medewerkers. Dankzij de jarenlange ervaring en kennis heeft Metaglas een brede productportefeuille opgebouwd van aluminium ramen en deuren tot geluidschermen en achterzetramen.

Groenendaal bleef tot op het laatste moment betrokken bij Metaglas: geïnteresseerd, persoonlijke belangstelling en altijd een verhaal. Hij had de gewoonte zo vaak hij kon binnen te stappen, een rondje te doen in de productiehal en een praatje te maken met de medewerkers. Maar ook op kantoor, waar hij altijd zijn waardering uitsprak over de ontwikkelingen die de organisatie doormaakt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details