Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Over de uitdagingen van residentiële woningbouw in de grote stad

Over de uitdagingen van residentiële woningbouw in de grote stad

Modern wooncomplex opgeleverd in Amsterdam met geluiddempend inbouw muurrooster

Een kantoorgebouw aan de Postjesweg in Amsterdam moest plaats maken voor een nieuw woonproject. Op de hoek met de Derkinderenstraat in Amsterdam Overtoomse Veld staat nu een gloednieuwe woonvoorziening in een stad waar dat zeker niet overbodig is. Het gaat om maar liefst 221 woningen op een uitdagende locatie.

De nieuwe gebouwen bevatten huurappartementen en de begane grond heeft bovendien commerciële voorzieningen. De wooncomplexen, ontworpen door Geurst en Schulze, zijn met hun karaktervolle gevelsteen een waardevolle toevoeging aan de stad. Een prangende nood aan goede huisvesting onderschrijft het belang van het project.

Residentiële woningbouw in een stad brengt natuurlijk unieke uitdagingen met zich mee. Die worden nog eens vermenigvuldigd in een wereldstad zoals Amsterdam. Met name hoe je genoeg verse buitenlucht in een woning krijgt stond hoog op de agenda. Liefst ook zonder dat je daarmee de bewoners het leven zuur maakt met stadslawaai.

Aangenaam binnenklimaat zonder overlast

Overmatig lawaai is namelijk een grotere stoorzender in ons leven dan je zou denken. Een slechte akoestiek in huis kan invloed hebben op je concentratievermogen en je stressniveaus. Deze laatste kan dan weer leiden tot verhoogde bloeddruk en een hoger risico op hart- en vaataandoeningen. Dit is onaanvaardbaar op de plek waar je juist aan het einde van de dag  eigenlijk tot rust wilt koen. 

Om dat probleem op te lossen werd gekozen voor een oplossing van DUCO: de DUCO Acoustic Panel. Een geluiddempend inbouw muurrooster dat altijd op maat wordt gemaakt. Het zorgt voor een akoestische demping tot wel 17dB door middel van geluiddempende, niet-ontvlambare minerale wol. De uitvoering op maat zorgt ervoor dat de DUCO Acoustic Panel altijd mooi opgaat in het uitzicht van het project. Zo ook op de nieuwe woningen van de Postjesweg. Een naadloze integratie met de raampartijen zorgt voor een uniform en
strak gevelbeeld.

Het resultaat mag gezien worden. De bewoners van het kersverse wooncomplex kunnen genieten van hun nieuwe woning met een optimaal binnenklimaat en dat bovendien zonder stoorzenders van buiten!  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details