Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
PASklare schuifpui oplossing: veilige SKG2 ventilatie
Met de slimme schaarconstructie wordt een harmonisch en geruisloos sluiten en openen van het raam bewerkstelligd.

PASklare schuifpui oplossing: veilige SKG2 ventilatie

Deze is niet alleen erg veilig door SKG2 en het politiekeurmerk maar ook zeer gebruiksvriendelijk. Het openen, sluiten of in ventilatiestand zetten vindt plaats met slechts lichte druk. Gebruiksvriendelijkheid en bewezen veiligheid door certificering is wat MACO beweegt om deze oplossing aan te bieden voor de hout, aluminium en kunststof markt. 

Schuiven, ventileren of passeren 

Het Parallel Afstand Schuifbaar systeem, kortgezegd PAS van MACO RAIL SYSTEMS, is (onder andere) te zien als een vast raam met een schuifbaar raam (schema A). Het schuifbare raam kan met gebruiksvriendelijke beweging worden geopend en komt daarmee in een parallelstand van het andere raam en kan worden opengeschoven of in ventilatiestand worden gezet. De PAS kan dienen als terrasdeur, om toegang tot buiten te krijgen of kan de gebruiker laten genieten van maximale raamventilatie in de veilige ventilatiestand.

Veilig ventileren biedt leefcomfort.

Techniek in beweging

De techniek achter de slimme constructie van de PAS, voor de maximaal 200 kg wegende raamelementen, zit onder meer in de slimme schaarconstructie. Hiermee wordt een harmonisch en geruisloos sluiten en openen van het raam bewerkstelligd. Bedieningsfouten worden voorkomen door het innovatieve ontwerp van het schaar- en loopwerk. 

Ook de demping rond de schaar is doorontwikkeld en zorgt voor de nodige veiligheid en comfort. Een belangrijk functiedetail is het geïntegreerde lift mechanisme aan de achterste loopwagen. De ingebouwde veren in dit mechanisme verlichten het openen door spanning te zetten op het mechaniek. Bij het sluiten van het raam wordt de opgeslagen kracht weer vrijgegeven en gebruikt voor het aantrekken van het raam. 

Veilige luchtstroom creëren

Ventilatie is het sleutelwoord van deze tijd. Hoewel altijd ventilatie nodig is om schimmelvorming tegen te gaan, is luchtstroom ook belangrijk ter voorkoming van corona. Door gebruik te maken van 30 mm sluitplaten die door SKG/IKOB getest zijn en SKG2 gecertificeerd zijn, is de luchtstroom niet alleen prettig maar ook veilig. Zelfs bij afwezigheid, want SKG2 biedt zekerheid. Bovendien wordt een ongewenste bezoeker niet getriggerd, omdat vanaf buiten de ventilatiestand niet zichtbaar is. 

De PAS in een overzicht: 

  • Voor ramen en deuren van hout en kunststof;
  • Soft-close mechanisme;
  • Opening tot 125 mm;
  • Maximaal raamgewicht 200 kg;
  • Te gebruiken voor asmaat 13 & met 30 mm sluitplaten;
  • Schema A SKG2 gecertificeerd.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details