Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Persoonlijke ideeën waarmaken, maar steeds met een focus op duurzaamheid
Laat je creativiteit de vrije loop: klassiek wit of zwart, warme houtmotieven, aluminium looks, glanzende afwerkingen, traditioneel met folie of gespoten design.

Persoonlijke ideeën waarmaken, maar steeds met een focus op duurzaamheid

Diversiteit in ramen qua vorm, kleur en afwerking

De smaak van de mens is heel divers en onderhevig aan verandering. Dat merken we ook bij ramen, die tegenwoordig in de meest uiteenlopende vormen, afmetingen, kleuren en afwerkingen in de gevel geïntegreerd worden. SYNEGO-NL van REHAU staat synoniem voor een totale ontwerpvrijheid. Deze raamprofielen dragen tevens het EcoPuls-label, wat betekent dat ze tot 75% uit gerecycled materiaal bestaan. Die duurzaamheid wordt ook doorgetrokken naar de kleuren en afwerking van KALEIDO COLOR.

Ramen moeten niet altijd rechthoekig zijn. Ze kunnen ook rond of gebogen zijn en voorzien worden van accenten, zoals stijlelementen, roeden of creatieve raamverdelingen. Je hebt ze in allerlei afmetingen. Met SYNEGO-NL biedt REHAU raamprofielen die perfect op die vrijheid in design en ontwerp inspelen. Bovendien heeft de fabrikant al ruim 30 jaar fors geïnvesteerd om de productie van de ramen en deuren duurzaam te maken. Ze optimaliseren continu het grondstoffengebruik en de energie-efficiëntie in hun productiefaciliteiten en producten.

KALEIDO PAINT, goed voor meer dan 2000 verschillende kleuren, geeft profielen een unieke uitstraling en zorgt voor een maximale bescherming en kleurechtheid.

“Dankzij een uniek extrusieprocédé kunnen we profielen produceren, waarvan de kern uit gerecycled kunststof bestaat. EcoPuls-profielen bestaan nu al voor 40 tot 75 % uit gerecycled materiaal en dat percentage zal in de toekomst alleen maar toenemen. Door het gebruik van dat materiaal wordt per jaar tot 97.000 ton CO2-uitstoot bespaard”, vertelt Koen Schepens, sales manager Window Solutions Benelux bij REHAU. “In onze recyclingfaciliteiten wordt voor de productie van nieuwe pvc-profielen jaarlijks zowat 70.000 ton oud materiaal hergebruikt. In vergelijking met de standaardproductie van nieuw vol kern pvc wordt 88 % minder CO2 gegenereerd. Kunststof kan bij ons trouwens tot minstens 7 keer toe gerecycled en opnieuw verwerkt worden.”

KALEIDO COLOR

Het verhaal van design, ontwerpvrijheid en duurzaamheid wordt doorgetrokken in de High-Definition-Finishing-technologie (HDF), die zorgt voor zeer gladde, dichte profieloppervlakken, en de kleuren uit het KALEIDO COLOR assortiment. Hiermee kunnen architecten, verwerkers en bouwheren hun creativiteit de vrije loop laten: klassiek wit of zwart, warme houtmotieven, aluminium looks, glanzende afwerkingen, traditioneel met folie of gespoten design. De kleur aan binnen- en buitenkant kan zelfs verschillend zijn, bijvoorbeeld antraciet aan de buitenkant en klassiek wit aan de binnenkant. De binnenzijde van het profiel kan ook gespoten worden, zodat men dezelfde kleur ziet als het raam of de deur geopend wordt.

REHAU biedt een ongekend aanbod aan ontwerpmogelijkheden. KALEIDO COVER staat voor aluminium voorzetschalen, waardoor men de look van aluminiumprofielen kan combineren met de technische voordelen van kunststofframes. Ze worden gelakt, gepoedercoat of geanodiseerd. KALEIDO WOODEC met een uitgesproken houten look & feel, een matte afwerking en diep reliëf zorgt ervoor dat men pvc- en houten ramen nog nauwelijks van elkaar kan onderscheiden.

“KALEIDO FOIL is een beproefde techniek met een tweelaagse pvc-folie: een basisfolie in de gewenste kleur en een transparante toplaag, die beschermt tegen verkleuring en invloeden door de omgeving. Tot slot is er nog onze hoogwaardige lak die in verschillende lagen aangebracht wordt met een glanzende of matte afwerking – glad of met structuur – in nagenoeg alle RAL-kleuren en veel meer. KALEIDO PAINT, goed voor meer dan 2000 verschillende kleuren, geeft profielen een unieke uitstraling en zorgt voor een maximale bescherming en kleurechtheid. De afwerking is kras- en stootvast, weers- en temperatuurbestendig en gemakkelijk te reinigen”, sluit Schepens af. “Deze lakken worden trouwens CO2-neutraal geproduceerd. Hun bewezen duurzaamheid werd bekroond met het Cradle-2-Cradle Silver-certificaat. We gebruiken tevens een nieuw lakproces op basis van water, waardoor het gebruik van oplosmiddelen gereduceerd wordt. Het is duidelijk: nieuwe ramen en deuren zijn een investering voor de toekomst. Het hoogste niveau op het vlak van kwaliteit en duurzaamheid is dan ook prioriteit.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details