Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Rechtstreeks contact met de fabrikant én in de eigen taal
Tijdens de machinereceptie werd duidelijk hoe ervaren en toegewijd het team van Soenen Hendrik is. Het resultaat was een perfect afgewerkt en ‘kant-en klaar’ profiel.

Rechtstreeks contact met de fabrikant én in de eigen taal

Sneller en efficiënter aluminium ramen en deuren produceren dankzij volautomatische productielijn

Als maakbedrijf moet je blijven investeren in mensen en machines, zeker als je de capaciteit en snelheid op de werkvloer wilt verhogen. Toen de zaakvoerders van Woodaluxe uit Houthalen beslisten om hun focus te verleggen naar de professionele klanten, waren nieuwe machines nodig om de profielen voor de productie van ramen en deuren te bewerken. 

Soenen Hendrik ontwikkelde en produceerde voor Woodaluxe Pro een automatische productielijn. Het systeem herkent de aluminium profielen en voert elke job perfect uit, zelfs onbemand.

Na een grondige vergelijking van verschillende merken en oplossingen kozen ze voor een volautomatische, profiel-onafhankelijke productielijn van Soenen Hendrik. Zo kunnen meer verschillende profielen op kortere tijd verwerkt worden. Bovendien kan er onbemand geproduceerd worden, waardoor de ervaren medewerkers op andere plaatsen in het productieproces ingeschakeld kunnen worden.

“Woodaluxe is al decennia lang actief in de levering en montage van op maat gemaakte ramen en deuren met de focus op de particuliere markt. Recent besloten we ons onder de naam Woodaluxe Pro volledig te richten op professionele klanten, bijvoorbeeld bouwbedrijven die zelf geen eigen productie hebben. Alleen stelden we vast, dat het niet mogelijk was om op dezelfde manier en met ons bestaande machinepark te blijven werken. Er was gewoon niet voldoende capaciteit om bijvoorbeeld 300 ramen voor een bepaald project op tijd klaar te krijgen”, vertelt Jan Engelen, die samen met zijn vrouw Sarah Geuns en haar zus Ellen de firma leidt. 

“Uiteindelijk beslisten we om te investeren in intelligente oplossingen om de snelheid, efficiëntie en productiviteit op de werkvloer gevoelig te verbeteren en grotere, complexere projecten aan te kunnen. We maakten eerst een overzicht van de merken en machines op de markt, waaronder de oplossingen van Soenen Hendrik. Hun sales representative Pepijn ­Carlier was eerder bij ons op bezoek geweest, maar op dat moment hadden we geen behoeften. Door onze nieuwe strategie veranderde de situatie en was er opnieuw contact. We raakten onder de indruk van de kwaliteit en performantie van hun geautomatiseerde, hoogtechnologische productielijnen voor de bewerking van profielen.”

Snel en nauwkeurig produceren, zelfs onbemand

Bij Soenen Hendrik wordt elk project van A tot Z in eigen huis uitgevoerd: R&D, verkoop, productie, ontwikkeling en integratie van software, assemblage, installatie, dienst na verkoop,…, en zelfs transport. 

“Ook voor Woodaluxe Pro ontwikkelden we een productielijn, die specifiek op hun behoeften afgestemd is en alle noodzakelijke aluminium profielen kan bewerken. De kennis zit zoals steeds in de machine, die rechtstreeks vanuit de software gestuurd wordt. Ze herkent de profielen die door de operator op de invoertafel gelegd worden en voert de job perfect uit: frezen, boren, vloeiboren, tappen, zagen en tegenprofileren en tot slot volautomatisch sorteren op de uitvoertafel. Controle-instrumenten, waaronder camera’s, voorkomen voor en tijdens de bewerking van de profielen elke fout. Er is ook sprake van zelfoptimalisatie van profielen en automatische breukdetectie van de gereedschappen. De bewerking van het gereedschap, dat vervangen moet worden, wordt automatisch overgenomen door andere beschikbare gereedschappen, waardoor elke machinestilstand vermeden kan worden”, licht Pepijn Carlier toe. 

De profielen worden door middel van allerlei machine-opties volledig afgewerkt en tot slot automatisch gesorteerd op de uitvoertafel.

“Aangezien deze Smart Machine onbemand werkt, kunnen operatoren op een andere plaats in het productieproces ingeschakeld worden. De capaciteit wordt uitgebreid, de doorlooptijd verkort en de output verhoogd, waardoor efficiëntie en rendement op de werkvloer aanzienlijk hoger liggen.”

Rechtstreeks contact met de fabrikant

Voor Woodaluxe Pro is dit een grote investering, maar de zaakvoerders zijn ervan overtuigd dat ze nodig is om de automatiseringsgolf niet te missen en te blijven groeien. 

“We willen steeds het maximale uit ons machinepark halen. Soenen Hendrik speelde flexibel in op onze wensen en ontwikkelde een geschikte profiel-onafhankelijke maatoplossing. De open source software van het systeem pakt trouwens alles naadloos vanuit ons Ramasoft tekenprogramma over”, sluit Engelen af. “Bovendien spreek je direct met de fabrikant, zonder verdeler als tussenpersoon. Niemand kent zijn producten beter dan de machinebouwer zelf. Bij vragen krijgen we ook onmiddellijk én in onze eigen taal alle antwoorden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details