Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Technieken en toepassingen worden breder

Technieken en toepassingen worden breder

‘Toegangsverlening’ ontwikkelt zich in rap tempo tot ‘toegangsbeheer’. Tot voor kort kreeg je een druppel, tag of kaart om ergens naar binnen te kunnen. Tegenwoordig willen beheerders over dat verblijf ook nog van alles weten. Wie ging er naar binnen? Welke ruimtes bezochten deze personen en hoe lang bleven ze daar? 

Burghouwt heeft de ontwikkelingen van toegangsverlening naar toegangsbeheer op de voet gevolgd en kan hierdoor breed inspelen op de vraag van de markt. Zij biedt zelfs meerdere vormen van toegangsbeheer, waaronder het stand-alone systeem, de offline-programmering en het online-systeem.

AirkeyHet stand-alone systeem
In de naam van het stand alone-systeem ligt de kracht van het systeem al besloten. Het systeem kan zelfstandig functioneren, zonder gekoppeld te worden aan een computer. Cilinders en beslag worden met een programmakaart geprogrammeerd, waarna het systeem bruikbaar is en ook weer eenvoudig kan worden aangepast. “Het stand-alone systeem is uitstekend om de toegang te regelen”, vertelt Peter Hovenga. ”Deur open of deur dicht, dat is alles.”

Offline programmeren
Het toegangscontrolesysteem dat bovendien de mogelijkheid biedt om terug te kijken is ‘offline programmeren’. Hiermee kan de gebruiker via zijn PC een toegangsprotocol uploaden om dit vervolgens over te zetten naar het programmeerapparaat. Het systeem kan in werking worden gesteld, zodra de beheerder de componenten activeert. Een nadeel is dat mutaties ook via de PC gedaan moeten worden. Bij elke mutatie – denk aan een verloren sleutel – moet de beheerder de betreffende componenten opnieuw updaten.

5033__Burghouwt kopiëren

Online systeem
Dat is niet het geval bij online-systemen. Hierbij logt de gebruiker via een web-based programma in op een server en worden mutaties real-time gewijzigd en gemonitord. Deze systemen kunnen ook worden geïntegreerd met andere bestanden, zoals boekhoudprogramma’s en urenregistraties.

Ook de handhaving van veiligheid is met het online-systeem relatief eenvoudig. Bij calamiteiten is in een oogwenk zichtbaar, wie er nog in het pand is. Hovenga: “Dit is een groot gemak voor de brandweer en de gemeente.”

Modulair opgebouwd
Hovenga is een groot voorstander van het automatiseren van deuren op cruciale plaatsen. “In ziekenhuizen is het dé manier om medicijnkasten veilig af te sluiten. In de thuiszorg biedt het uitkomst om zorgverleners, verpleegkundigen en familie binnen te laten. Voor slechtzienden zijn er comfortabele vervangers, zoals een polsbandje of een actieve tag. Modern toegangsbeheer zorgt voor gemak, veiligheid en controle. Dit levert voor alle betrokken partijen een groot voordeel op. Daarbij kan het systeem modulair worden opgebouwd. Organisaties kunnen eenvoudig beginnen met een basispakket en dit later naar behoefte uitbreiden. Er kan achteraf nog allerlei apparatuur worden toegevoegd.”   

Tekst: Liliane Verwoolde   |  Beeld: Burghouwt

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details