Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Toeleverancier krijgt steeds vaker rol van meedenker en adviseur
Holonite is dé naam in composietsteen. De firma produceert in de eigen fabriek onder andere dorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers. (Beeld: Thuur Kroon)

Toeleverancier krijgt steeds vaker rol van meedenker en adviseur

De producent en distributeur van onder andere dorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers uit composietsteen bekleedt vandaag een toonaangevende positie in de bouw en kozijnindustrie. Door de jarenlange expertise is de firma geëvolueerd van een pure toeleverancier naar een meedenkende partner, die vaak ook om advies gevraagd wordt. Holonite investeert fors in innovatie, bijvoorbeeld met de laagreliëfdorpels uit vezelversterkte composiet, én in duurzaamheid en circulariteit, onder meer met de Cradle-to-Cradle certificering.

Holonite is sinds 1969 dé naam op het vlak van composietsteen in Nederland. “We startten met de productie van dorpels en vensterbanken, maar intussen ontwikkelen en produceren we allerlei gevel- en afbouwelementen voor de nieuwbouw- en renovatieprojecten van Nederlandse, Belgische, Engelse en Duitse partners: van architecten tot aannemers en van woningbouwcorporaties tot indirect ook de particulier”, vertelt manager verkoop
Patrick Zevenbergen. 

“Ons product bestaat uit een hoogwaardig composietmengsel, waarin verschillende vulstoffen vermengd zijn met een bindmiddel. De compactheid en structuur bieden geen voedingsbodem voor vuil en groene aanslag.
Koudebruggen worden vermeden en de producten behouden hun natuurlijke uitstraling.”

De specialist uit Tholen biedt een breed assortiment laagreliëfdorpels voor de verschillende types kozijnen.

Producten uit vezelversterkt composiet

Vandaag biedt Holonite een uitgebreid assortiment dorpels, waardoor voor alle kozijnen een gepaste oplossing aangeboden kan worden. Zo zijn er de Premax® en Kumax® laagreliëfdorpels prefab dorpelsystemen in composietsteen voor de montage onder respectievelijk houten en kunststof kozijnen. De firma levert ook hybride dorpels, waar hout en composiet gecombineerd worden. 

“We zijn continu bezig met de optimalisatie en uitbreiding van ons assortiment. Zo ontwikkelden we de Trimax laagreliëfdorpels voor houten kozijnen, vervaardigd uit vezelversterkt composiet en uitgevoerd met een uniek 3-kamer­profiel. Tegen de bouwvak moet er ook eenzelfde oplossing voor kunststofkozijnen beschikbaar zijn”, geeft Zevenbergen aan. 

“Door onze klanten alle producten in verschillende materialen aan te bieden, proberen we hen volledig te ontzorgen. We denken met hen mee om voor elke toepassing een gepaste oplossing te bieden. Bovendien zijn onze producten C2C-gecertificeerd, waardoor we inspelen op het toenemende belang van duurzaamheid en circulariteit in de bouw.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details