Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Nieuws

VMRG Keurmerk met bouwplaatskeuring voorbereid op Wet Kwaliteitsborging

bouwplaats-kopieren

16 januari 2020 Leestijd 2 minuten

Deel dit artikel

Onder het keuringsregime van het VMRG Keurmerk vallen vanaf januari 2020 bouwplaatskeuringen voor elk VMRG lid. Met het VMRG Keurmerk laten de leden van de VMRG zien dat hun opdrachtgevers gegarandeerde kwaliteit in gevels mogen verwachten. De bouwplaatskeuringen sluiten goed aan op de Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen die ingaat op 1 januari 2021.

Gegarandeerde kwaliteit levert een VMRG Keurmerk bedrijf niet alleen op productniveau af fabriek, maar tot en met het in het bouwwerk geïnstalleerde eindproduct. Om dit aan te kunnen tonen, voert SKG-IKOB Certificatie, het onafhankelijke instituut voor testen en certificatie voor de bouwwereld, naast fabriekskeuringen, IKB-keuringen en proefkastkeuringen ook bouwplaatskeuringen uit. Tijdens de onaangekondigde bouwplaatskeuringen beoordeelt zij of het VMRG lidbedrijf de gevelelementen monteert volgens de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen. Ook checkt zij of de prestaties van de gevelelementen, inclusief de bouwkundige aansluiting, overeen komen met de prestaties die gelden voor het bouwwerk.

VMRG leden ontlasten met bouwplaatskeuringen hun opdrachtgevers (aannemers) en ze kunnen de kwaliteitsborger aantonen dat het gaat om gecontroleerde kwaliteit. Dat wat al gecontroleerd wordt door SKG-IKOB, hoeft de kwaliteitsborger niet meer te controleren in het kader van de Wet Kwaliteitsborging. Met bouwplaatskeuringen voegen de leden van de VMRG niet alleen waarde toe aan het product, maar ook aan het proces. Hierdoor worden faalkosten op de bouwplaats voorkomen, zijn tijdrovende controletrajecten overbodig en krijgt de opdrachtgever en de kwaliteitsborger zekerheid dat het geïnstalleerde kwaliteitsproduct voldoet aan de gestelde eisen.

Resultaten van bouwplaatskeuringen worden, geanonimiseerd, besproken in de Technische Commissie van de VMRG. Aan de hand van de resultaten beoordeelt deze commissie of aanpassing van de VMRG Kwaliteitseisen en Adviezen noodzakelijk is. Op deze manier blijft de VMRG samen met haar leden continu werken aan het verbeteren van de kwaliteit van (gemonteerde) aluminium en stalen gevelelementen.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

Contact

Erwin Krekels

Projectmanager

Uw organisatie promoten via het Profiel netwerk? Ik help u graag verder.

0%

    Stuur ons een bericht

    Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

    Details