Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Volautomatische productielijnen op maat

Volautomatische productielijnen op maat

Kiezen voor een snellere en nauwkeurigere productie

Het investeren in nieuwe machines als vervanging of uitbreiding van het machinepark, moet doordacht gebeuren. De samenwerking met een ervaren partner opent daarbij nieuwe perspectieven. Soenen Hendrik, met hoofdzetel in Izegem, is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van automatische productielijnen voor kozijnen in PVC en aluminium én volautomatische oplossingen voor de bewerking van aluminium profielen voor terrasoverkappingen, balustrades, vliesgevels.

sh2_soe-1aug16-png-kopieren

De specialist levert ook volautomatische oplossingen voor de bewerking van aluminium profielen voor bijvoorbeeld terrasoverkappingen én hybride productielijnen, waardoor klanten met één investering zowel PVC als aluminium profielen kunnen bewerken.

 

Flexibiliteit troef: PVC, aluminium, hybride, …

De Groep Soenen, de Belgische machinebouwer opgericht in 1946, staat internationaal bekend als producent van geautomatiseerde, hoogtechnologische productielijnen voor de vervaardiging van kozijnen in aluminium en PVC én volautomatische oplossingen voor de bewerking van aluminium profielen. “We starten steeds vanaf een aantal basisconcepten en luisteren naar de noden en wensen van de klant. Zo komen we finaal tot een productielijn, die volautomatisch, volledig bewerkte en afgewerkte onderdelen en kozijnen aflevert en op een juiste magazijnlocatie stockeert”, zegt Technical Sales Engineer Jurgen Dekeyser.

“Voor de bewerking van aluminium profielen, gebruikt voor de meest uiteenlopende toepassingen, kunnen we gelijkaardige lijnen aanbieden. Daarnaast hebben we ook oplossingen voor hybride productielijnen, waardoor klanten met één investering zowel PVC als aluminium profielen kunnen bewerken.”

Toekomstgericht en steeds een stap vóór op uw concurrenten

Wie in de intelligente oplossingen van Soenen Hendrik investeert, kiest voor een verregaande automatisatie van het productieproces, waar de tussenkomst van de operatoren tot een minimum beperkt wordt. Controle-instrumenten, waaronder camera’s, voorkomen voor en tijdens de bewerking van de profielen elke fout en aangezien de machines ook automatisch vanuit de sturing ingesteld worden, hebben operatoren geen uitgebreide kennis nodig om het geheel te bedienen.

“We breiden de principes van onze Smart Machines steeds verder uit, bijvoorbeeld met een automatische breukdetectie van de gereedschappen en de zelfregularisatie van het systeem”, vult de Technical Sales Engineer aan.

“Dankzij deze innovatieve feature worden de bewerkingen van een kapot gereedschap automatisch overgenomen door andere gereedschappen of in andere modules, waardoor machinestilstand vermeden wordt.”

sh1_f3final-kopieren

Soenen Hendrik ontwikkelt en produceert automatische productielijnen voor PVC en aluminium kozijnen. Een project start steeds van een aantal basisconcepten en wordt daarna ontwikkeld op basis van de behoeften van de klant.

 

De fabrikant kent ‘zijn’ machine het best

Bij Soenen Hendrik wordt alles in eigen beheer uitgevoerd: A One-Stop-Shop. Daarvoor kan men terugvallen op een ervaring van meer dan 60 jaar. R&D, verkoop, productie, ontwikkeling en integratie van software, assemblage, installatie, dienst na verkoop,…, en zelfs transport; alles gebeurt met eigen mensen, vanuit drie productiesites. Het nauwe contact met de klanten zorgt ervoor dat de machinebouwer snel kan inspelen op vragen en aanpassingen. De specialisten kennen de markt door en door, waardoor ze steeds weer een gepaste oplossing kunnen bieden voor de gekende pijnpunten van andere systemen.

Mixed Reality: Soenen meets Microsoft

Soenen Hendrik maakt sinds enige tijd gebruik van Mixed Reality bij het verkoopproces en de dienst na verkoop. “Dankzij een MR bril kunnen we de klanten tonen, hoe de machine in zijn productie geïntegreerd zal worden”, sluit Jurgen Dekeyser af.

“Aangezien onze machines Mixed Reality compatible zijn, kunnen we het systeem met een MR bril leveren. Als de operator bij een probleem de bril opzet, kan hij rechtstreeks met één van onze technische
medewerkers contact opnemen. Die kijkt dan mee en geeft de operator van afstand meteen de juiste instructies om het probleem op te lossen.”  


SOENEN HENDRIK

Gentseheerweg 63

B-8870 Izegem Belgium

Tel. +32 (0) 51 31 28 80

sales@soenenhendrik.com

www.soenenhendrik.com

Jurgen Dekeyser:

Tel.: +32 (0)495/28.25.25

jdk@soenenhendrik.com

Pepijn Carlier:

Tel.: +32 (0)473/61.58.78

pca@soenenhendrik.com

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details