Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘Voor iedere kunststof kozijnfabrikant en iedere bedrijfsomvang leveren wij een bewerkingsmachine op maat’

‘Voor iedere kunststof kozijnfabrikant en iedere bedrijfsomvang leveren wij een bewerkingsmachine op maat’

Om het goed, snel en nauwkeurig frezen, boren, zagen en lassen van kozijn-, raam- en deurprofielen toegankelijk te maken voor zowel grote, middelgrote als kleine spelers in de kunststof kozijnenindustrie, levert specialist in las- en bewerkingsmachines Kruba BV een keur aan innovatieve en technisch hoogwaardige bewerkingsmachines die zowel standalone als in serie geplaatst kunnen worden. De bewerkingsmachines hebben meestal een korte levertijd en kunnen zeer snel gereed voor productie worden gemaakt, waardoor het machinepark letterlijk kan meegroeien met de organisatie.

Het volautomatische Scarabeo zaagcentrum van Pertici Industries gooit hoge ogen in de markt, waarmee ook bredere en hogere kunststof kozijnprofielen gezaagd kunnen worden.

“Het zaagcentrum garandeert een perfecte prijs-kwaliteitverhouding en optimale productie”, vertelt Cees van Essen, directeur van Kruba BV. “Voor veel klanten is een dubbele verstekzaagmachine qua productiecapaciteit meestal wel voldoende. Met het Scarabeo zaagcentrum echter worden alle profielen volautomatisch gezaagd. De tijdsbesparing bij gebruik van het zaagcentrum ten opzichte van een dubbele verstekzaagmachine is dermate hoog, dat de bedieningsman gelijktijdig een andere machine kan bedienen. Bovendien kunnen werknemers tijdens het volautomatische zaagproces etiketten op de profielen plaatsen en reststukken beter in het proces sorteren en bewerken. Dit resulteert in een hogere efficiëntie, een nettere fabriek én een betere benutting van alle reststukken.”

Dynamische schroefunit voor een nog hogere productie

Zeer interessant is ook het Thorwesten universeel CNC-bewerkingscentrum type TH-PBZ-4 voor kunststofprofielen, waarmee alle frees- en boorbewerkingen voor bijvoorbeeld ontwatering, beluchting, slotkasten en kruk- en cilindergaten in kunststof eenvoudig gerealiseerd kunnen worden, wat tevens geldt voor het vastschroeven van de staal- of kunststofversterking. “Het universele bewerkingscentrum is uitgevoerd met de nieuwste CNC-besturing, inclusief een grafische 3D-weergave van de bewerking”, vertelt Van Essen.

“Indien gewenst kan het centrum bovendien worden uitgerust met een dynamische schroefunit, waarmee de productie (nog) verder wordt verhoogd. De invoer- en uitvoertafel zijn verkrijgbaar in standaard én verlengde uitvoeringen, voor de bewerking van kozijnprofielen tot meer dan vijf meter.”

Deze hoek is bewerkt en naadloos gelast op de nieuwe Urban Lasmachine.

 

HVL-verbinding enkel, dubbel en recht-op-schuin

In de afgelopen maanden heeft Kruba BV haar houtverbindingslook (HVL) bewerkings- en lasmachines flink geïnnoveerd. “Ons nieuwste HVL-CNC-bewerkingscentrum biedt een keur aan flexibele oplossingen. Zo is het mogelijk om tussenstijlen te frezen (contramallen), ‘achter-de-dichting’ vrij te frezen en – indien nodig – de glasvezel in de glasvezelversterkte kunststof profielen weg te frezen. Dit wordt niet alleen in Nederland, maar ook over de grens zeer op prijs gesteld”, aldus Van Essen. Innovatief in het Kruba-assortiment is een HVL-bewerkingscentrum waarmee de kozijnprofielen gelijktijdig aan zowel de binnen- als buitenzijde gefreesd kunnen worden. Na de frezing kunnen de profielen naar wens mechanisch worden verbonden of op een standaardmachine van Urban worden gelast.

“Met de Kruba CNC 4024-2 HVL-machine bieden we bovendien een nieuwe recht-op-schuin verbinding, die in nauwe samenwerking met onze afnemer is ontwikkeld.”

De beste en snelste oplossing voor naadloos lassen

Naast de eigen HVL-bewerkingscentra biedt Kruba BV ook met de geavanceerde vierkops Urban lasmachine de mogelijkheid om een naadloze lasverbinding te maken, in slechts anderhalve minuut las- en bewerkingstijd.

“De Urban lasmethode maakt het lassen van verschillende profielen mogelijk, waaronder de combinatie van een kozijnprofiel met aanslag en een kozijnprofiel zonder aanslag”, aldus Van Essen. “De methode is niet afhankelijk van profieltoleranties. Ook hoeft geen onderscheid gemaakt te worden tussen profielen met of zonder aluminium of hout(nerf)folies. Zelfs dikkere folies zijn geen enkel probleem. Kunststof profielen met een aluminium buitenschaal kunnen moeiteloos en met een hoge nauwkeurigheid worden bewerkt.”

De Urban vierkops lasmachine kan naar wens geplaatst worden in combinatie met een Urban CNC-hoekbewerkingsmachine en een automatisch Kruba afstapelsysteem. “Deze combinatie hebben we begin dit jaar geplaatst bij de firma Goemaat in Goedereede (Zuid-Holland). Deze kunststof en aluminium kozijnenfabrikant opteerde voor een compacte hoekopstelling, waardoor een optimale efficiëntie en minimaal ruimtegebruik perfect hand-in-hand gaan.”

Eenvoudig zagen en frezen van kunststof glaslijsten

Tot slot noemt Van Essen diverse Urban machines voor het eenvoudig zagen en frezen van glaslijsten. Zoals een uitgebreide machine, waarmee tot vier (!) glaslatten tegelijk gezaagd kunnen worden: twee op de breedtemaat en twee op de hoogtemaat. De machine wordt standaard geleverd in combinatie met een elektronische lengteaanslag.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details