Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Voorbeschouwing Polyclose. Eindelijk weer innovaties ontdekken en netwerken

Voorbeschouwing Polyclose. Eindelijk weer innovaties ontdekken en netwerken

SOUDAL – STANDNR. 1200

Buitenschrijnwerk efficiënter installeren en afdichten

Een ononderbroken thermisch geïsoleerde en luchtdichte gebouwschil is onontbeerlijk om gebouwen te laten voldoen aan de strenger wordende energienormen. Bij Soudal zijn de schijnwerpers op Polyclose gericht op het totaalpakket voor een optimale installatie en afdichting van buitenschrijnwerk. 

Met Soudatight biedt Soudal een serie hoogwaardige polymeerpasta’s die na droging een volledig naadloos en elastisch membraan vormen.

Isolatiekader

Eén van de blikvangers blijft SoudaFrame SWI (Soudal Window Installation), een intelligent prekadersysteem met een lage thermische geleidbaarheid voor de installatie van buitenschrijnwerk. L-vormige profielen worden door middel van plug-in connectiestukken tot een isolatiekader geassembleerd, dat als één geheel op de muur gemonteerd wordt met behulp van Soudaseal SWI, een hybride lijm met een hoge aanvangshechting. Unieke veerclips garanderen een uniforme voeg tussen pre- en raamkader. Nadat het raamkader rechtstreeks in het SoudaFrame SWI-kader vastgeschroefd is, kunnen de clips verwijderd worden en kan de opening afgedicht worden met bijvoorbeeld Flexifoam en de vloeibare Soudatight membranen. 

Vloeibare membranen

Verder zet Soudal ook de high-end industriële producten voor gebruik bij de productie van ramen en deuren, beter bekend onder de verzamelnaam Soudal Window Manufacturing (SWM), in de kijker. Tot slot kunnen bezoekers ook kennismaken met het nieuwe waterdichte membraan, Soudatight WP, voor de afdichting onder meer onderaan terrasdeuren. Soudatight is een serie hoogwaardige polymeerpasta’s die na droging een volledig naadloos en elastisch membraan vormen, ideaal voor het luchtdicht en dampremmend afwerken van oppervlakken, doorvoeren en aansluitingen (raam-wand, vloer-wand-, wand-plafond en dakaansluitingen). Deze membranen kregen net als het SoudaFrame SWI pre-kader het Passive House-certificaat.

Meer informatie vindt u op: www.soudal.com

LECOT – STANDNR. 1338

Een deugdelijke montage van ramen en deuren

Lecot is één van de belangrijkste toeleveveranciers van raam-, deur- en meubelbeslag, gereedschappen, machines, veiligheidsmaterialen en ijzerwaren in Nederland en België. Bij deze specialist zijn ze ervan overtuigd dat een deugdelijke montage essentieel is om tot een kwalitatief hoogwaardig eindproduct te komen. Als de montage niet op de juiste manier gebeurt, mag het product nog zo kwalitatief zijn. Daarom neemt de firma ook aan deze editie van Polyclose deel onder de naam Optimont, oftewel: optimale montage.

Ook op Polyclose staat de deugdelijke montage centraal.

Optimont handboek

Lecot wil zijn klanten volledig ontzorgen. Zo focust de specialist op het complete montageproces: van een eventuele demontage van ramen en deuren tot en met transport, montage, afwerking én oplevering. Omdat naast de kozijnfabrikanten met eigen montageteams ook vaak externe installateurs ingehuurd worden, ontwikkelde Lecot een Optimont handboek waarin dit volledige proces nauwkeurig en in 11 stappen uitgelegd wordt.

Optimont stand

Ook op Polyclose staat de deugdelijke montage centraal met een stand opgebouwd rond raam- en deurmodules, representatief voor de inbouwsituaties in Nederland en België. De firma staat de klanten bij met een bibliotheek met enkele tienduizenden Lecot-producten. Daaruit kunnen de klanten een lijst met relevante artikelen samenstellen en het programma selecteert dan automatisch het juiste beslag voor elk project. Lecot Fleet garandeert een zorgeloos machineparkbeheer, waarbij men geen elektrische– en accugereedschappen koopt maar wel huurt. Lecot Connect, tot slot, is de slimme tracking- en beheertool voor werkmaterialen. Verloren stukken zijn voorgoed verleden tijd en alle relevante info wordt zorgvuldig bijgehouden.

Meer informatie vindt u op: www.lecot.nl

GEZE – STANDNR. 1424

Slimme oplossingen voor een leefbare werkomgeving

Voor de realisatie van een leefbare werkomgeving heeft GEZE altijd wel een geschikte oplossing beschikbaar: automatische deursystemen en –technieken, glassystemen, rook- en warmteafvoerinstallaties, beveiligingssystemen en raam- en ventilatietechnieken. 

Optimale toegankelijkheid met de GEZE Powerturn uitgerust met Smart Swing-functie.

Ventilatie én RWA

We brengen tweederde van ons leven binnen door. Een gezond binnenklimaat is dan ook cruciaal voor het comfort en welzijn van mensen. Een goede ventilatie is de sleutelfactor. De geautomatiseerde raamsystemen van GEZE zijn niet alleen gebruiksvriendelijk en energie-efficiënt, maar maken ook een slimme en natuurlijke ventilatie mogelijk. Bovendien kunnen ze elektronisch aangestuurd worden via CO2– en/of temperatuursensoren. Als het CO2-gehalte in een ruimte dan te hoog wordt, zorgt dat systeem ervoor dat de ramen automatisch geopend worden. Het is zelfs mogelijk om de raamsystemen aan het gebouwbeheersysteem te koppelen. Deze raamsystemen kunnen eveneens binnen rook- en warmteafvoersystemen ingezet worden. Bij GEZE komen alle componenten van de RWA-systemen van dezelfde fabrikant: van noodstroomcentrales en rook-of warmtemelders tot luchttoevoer- en afvoersystemen.

Nog veel meer

GEZE zet op Polyclose uiteraard ook andere producten in de kijker, waaronder deurdrangers en automatische deursystemen. Eén van de paradepaardjes van de firma is de Powerturn, de oerkrachtige automatische draaideuraandrijving. Dankzij de unieke Smart Swing-technologie kunnen ook kleine kinderen en senioren met een minimale krachtinspanning deuren tot 600 kilo openen. De adviseurs van GEZE kunnen niet wachten om op uw vragen een passend antwoord te geven.

Meer informatie vindt u op: www.geze.nl

SOENEN EUROPE – STANDNR. 1160 + 1161

Volautomatische productielijnen voor onbemande bewerking van kunststof en aluminium profielen

Soenen Hendrik is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van automatische productielijnen voor ramen (kozijnen) in PVC en aluminium. Ook werkt het bedrijf aan volautomatische oplossingen voor de bewerking van aluminium profielen voor terrasoverkappingen, balustrades, vliesgevels, ….. De specialist uit Izegem staat de klant bij van A tot Z: vanaf het inplannen van de productie tot aan de montage en service. Wie in de intelligente oplossingen van Soenen Hendrik investeert, kiest voor een verregaande automatisatie van het productieproces, waar de tussenkomst van de operatoren tot een minimum beperkt wordt.

Onbemand produceren

“We streven ernaar om technologisch steeds een grote stap ‘voor’ te zijn. Een operator legt de profielen op de invoertafel, waarna die op een andere plaats in het productieproces ingeschakeld kan worden. De machine herkent automatisch de profielen en voert dan de job perfect uit. Zo kunnen de profielen in een eerste fase gefreesd en geboord (inclusief vloeiboren en tappen) worden, waarna ze vervolgens gezaagd en volautomatisch getegenprofileerd (contramallen) worden. Elk stuk is volledig afgewerkt en wordt van een automatisch gekleefd etiket voorzien. De afgewerkte profielen worden volautomatisch gesorteerd op een uitvoertafel”, licht sales representative Pepijn Carlier toe. “Deze Smart Machine kan onbemand werken en is uitgerust met zelfoptimalisatie en automatische breukdetectie van de gereedschappen. De bewerking van het gereedschap, dat vervangen moet worden, wordt automatisch overgenomen door andere beschikbare gereedschappen, waardoor elke machinestilstand vermeden kan worden. De open source software stuurt eender welk pakket aan. Nieuwe profielen of bewerkingen toevoegen is kinderspel. 

Soenen Hendrik ontwikkelt en produceert automatische productielijnen voor PVC en aluminium kozijnen/-ramen en heeft volautomatische oplossingen voor allerlei andere aluminium profielen. De machineconstructeur biedt tevens hybride productielijnen voor zowel PVC als aluminium profielen.

Eén aanspreekpartner, één ‘one-stop-shop’

Als machinebouwer kent Soenen Hendrik zijn machines door en door. Als klant ben en blijf je bij één machineconstructeur, één ‘one-stop-shop’. Je hebt maar één aanspreekpunt voor alles: vanaf ontwikkeling over verkoop en opvolging tot installatie en service. Door het directe contact tussen de klant en de specialisten van de machinebouwer kan zeer veel op maat uitgewerkt worden. Op Polyclose verwelkomt het team van Soenen Hendrik je graag op één van beide stands.”

Meer informatie vindt u op: www.soenenhendrik.com

NOVATIO – STANDNR. 1525

‘Made for Makers’

Bij Novatio ligt de focus al sinds 1978 op de zorg en nazorg van ramen en deuren, sectionale poorten, zonwering, terrasoverkappingen, …. Met meer dan 1000 producten voor lijmen, afdichten, onderhouden, behandelen en reinigen heeft het familiebedrijf uit Olen steeds een geschikte oplossing voor elke specifieke uitdaging. Zo bieden ze intussen een compleet assortiment producten voor gebruik tijdens de voorbereiding van het verlijmingsproces, tijdens de productie en montage van ramen en deuren én voor het onderhoud en de reparatie. Samen met de klanten ontwikkelde het bedrijf ook onderhoudsboxen (Maintenance boxen) voor aluminium en PVC ramen, deuren, poorten en terrasoverkappingen. Onder het motto ‘Novatio Made for Makers’ trekt de firma ook nu weer naar Polyclose met een aantal innovatieve ontwikkelingen. Iedereen weet dat een correcte voorbereiding van werkstukken cruciaal is voor een perfecte afwerking. Het is bijvoorbeeld belangrijk om corrosie te voorkomen bij aluminium profielen. 

Novatio ontwikkelde een verwijderbare coating waarmee profielen, ramen, deuren en poorten tijdens de werkzaamheden beschermd kunnen worden.

Novatio introduceert daarom nieuwe beschermingsproducten voor de zaagsneden van de profielen en nieuwe verlijmingsproducten voor de hoekverbindingen. Verder is het ook nodig om schrijnwerk te beschermen in de periode tussen de plaatsing en de oplevering van het project. Het kan immers beschadigd raken tijdens de werkzaamheden van andere bouwpartners. Daarom werd een verwijderbare coating ontwikkeld, waarmee profielen, deuren, ramen en poorten beschermd kunnen worden.

Meer informatie vindt u op: www.novatio.com

FUHR BENELUX – STANDNR. 1562

Nieuw concept voor kunststof kozijnen

FUHR Benelux neemt voor de zesde keer deel aan Polyclose. Ook nu weer zal de stand bruisen van innovatie met onder meer SmartTouch en Smart­Connect Door én het nieuwe concept voor kunststof kozijnen, dat nu al met succes voor hout en aluminium ingezet wordt.

Met het nieuwe concept kunnen verwerkers vanuit één freesmodel alle toepassingen van FUHR gebruiken.

Nieuw concept

In Nederland wordt men steeds meer ‘PVC-minded’. Met het nieuwe concept voor kunststof kozijnen kunnen verwerkers vanuit één freesmodel alle toepassingen van FUHR gebruiken. Dat geldt voor het hele programma sleutel- en krukbediende sloten, maar ook voor het autosafe gamma. Er is één freesmaat voor de sluitdelen en de sluitlijsten. Alleen voor de motorbediening is nog een extra frezing nodig. Het vraagt voor de verwerker wel een andere manier van aanpakken, maar daar plukken ze volgens de fabrikant al snel de vruchten van.

SmartTouch en SmartConnect Door

Een andere innovatieve ontwikkeling is SmartTouch. Een deur uitgerust met deze technologie registreert de aanwezigheid van een SmartTouch transponder in de zak van de gebruiker, waardoor die alleen maar de deurgreep moet aanraken om toegang te krijgen. Diezelfde transponder kan ook als handzender gebruikt worden om de deur vanop afstand te openen. SmartConnect Door is een video intercom met ingebouwde home-server. Men kan er sloten mee bedienen, toegang mee verlenen en zelfs de rolluiken, zonwering of garagepoort mee laten bewegen. Het is volgens de fabrikant een heel comfortabele manier om toegang te verlenen, gebaseerd op de sloten van FUHR.

Meer informatie vindt u op: www.fuhrbenelux.info

TRYMA – STANDNR. 6135

Investeren in de optimalisatie van productieprocessen om de efficiency te verhogen

Tijdens het productieproces wordt vaak veel tijd én geld verloren, zonder dat men er zich van bewust is. Het blijft bovendien een enorme uitdaging om de juiste mensen te vinden. Daarom investeren bedrijven in de optimalisatie van hun productielijnen en -processen. Tryma Machines is leverancier en installateur van machines en toebehoren voor de productie van ramen en deuren: van een standaard machine tot een complete productielijn.

Projectleider op weg naar meer efficiency

Eén ding is duidelijk: maakbedrijven hebben behoefte aan meer efficiency. Dat kan door verschillende stappen in het proces te automatiseren. Vooral in de logistiek kan op die manier vaak veel bespaard worden. Een project start bij Tryma Machines steeds met een gesprek, waarbij de doelstellingen van de klant voor vandaag en binnen bijvoorbeeld 5 jaar besproken worden. Zo komen de specialisten van de machineleverancier tot een ontwerp van een ‘nieuwe fabriek’, dat vervolgens opnieuw met de klant bekeken wordt. 

Tryma Machines gaat samen met de klant op zoek naar oplossingen om de efficiëntie in de productieprocessen te verbeteren.

Het resultaat is een plan van aanpak en een gefaseerd investeringsplan. Naast bewerkingsmachines wordt er ook over software gesproken. Die is immers ook van belang om de fabriek te laten draaien en renderen. Tryma Machines werkt samen met een aantal partners in de automatisering en treedt daarbij op als de projectleider die de taal van zowel klant als softwarehuis spreekt. Volgens de leverancier is 100% efficiency niet haalbaar, maar de technische ontwikkelingen gaan wel onverminderd door. Tryma houdt de vinger aan de pols wat betreft de trends en stuurt die ook waar mogelijk.

Meer informatie vindt u op: www.tryma.eu

DECEUNINCK – STANDNR. 1400 + 1018

Circulariteit en de ‘hybride denkwijze’ op de ene stand, live demonstraties op de andere

Circulair bouwen wordt de nieuwe standaard en Deceuninck is daar vandaag al op voorbereid. Met Phoenix ontwikkelde het bedrijf een eerste productserie die voor 100% uit recycled kunststof bestaat. Op Polyclose pakken ze uit met een volledige range van 13 hoofdprofielen en ook andere profielen uit gerecycleerd kunststof. Ook de Forthex-versterkingen voor deze profielen zijn uit recycled materiaal vervaardigd. 

‘Hybride’ denken

Daarnaast wil Deceuninck inspelen op de nieuwste tendens, waarbij men niet langer ‘mono’ maar eerder ‘hybride’ denkt. Vandaag kiezen architecten en bouwheren immers niet langer enkel voor kunststof of aluminium, maar worden beide systemen samen in één gebouw geïntegreerd. De fabrikant demonstreert deze ‘hybride denkwijze’ tussen zijn kunststof en aluminium systemen naast elkaar in een innovatietafel.

Op stand 1018 geeft Deceuninck onder meer demonstraties rond het verlijmen van glas in verschillende profieltypes.

Live demonstraties

Polyclose is traditioneel dé vitrine voor innovaties, ook al blijft het een statische beurs. Deceuninck wil daar verandering in brengen. Naast de gebruikelijke stand met productinnovaties heeft de firma een tweede stand, waar live demonstraties voor de verwerker zullen doorgaan. De klemtoon ligt er op de correcte verlijming van glas om topprestaties op het vlak van isolatie alsook wind- en waterdichtheid te realiseren. Daarnaast wordt ook een uniek concept getoond met een manuale tool om de dichting te verwijderen en zo de glaslatten vlot te kunnen wegnemen, zonder daarbij beschadiging aan het raam aan te brengen. De specialist presenteert trouwens ook systemen op basis van de Elegant en Decalu profielen en het Fineo vacuümglas van AGC Glass Europe.

Meer informatie vindt u op: www.deceuninck.nl

DUCO – STANDNR. 1541

Kennis en inspiratie op het vlak van zonwering en ventilatie

Je gevelkennis weer even helemaal bijspijkeren of een flinke dosis ideeën en inzichten meekrijgen? Daarvoor moet je op de stand van DUCO Ventilation & Sun Control zijn. Tijdens Polyclose stelt de specialist in zonwering en ventilatie immers opnieuw tal van nieuwigheden voor. 

Compact & esthetisch ventilatierooster TopVent

Met het TopVent gamma zet DUCO energetisch, akoestisch en thermisch comfort voorop. Het rooster komt op esthetisch vlak uitstekend tot zijn recht door de onzichtbare ponsing. De opwaartse luchtstroom garandeert een gezond en comfortabel binnenklimaat. TopVent staat garant voor een snelle montage, een hoge stabiliteit op het raam en de hoogste luchtdichtheidsklasse. 

Op Polyclose zet DUCO onder meer het TopVent gamma, Duco­screen Front 95 en 150 CW en DucoWall Screening in de kijker.

Doekzonwering met compacte kasthoogte

De DucoScreen Front 95 is met zijn compacte kasthoogte volledig nieuw in het gamma textielzonwering. DUCO ontwikkelde dit gemotoriseerde buitenzonweringsysteem speciaal voor onzichtbare plaatsing in de spouw. De DucoScreen Front 150 CW is dan weer uitermate geschikt voor de utiliteitsmarkt, denk maar aan kantoorgebouwen, waar er behoefte is aan een speciale geleider voor montage op de vliesgevel.

Intensief ventileren

De DucoWall Screening is een stevig aluminium lamellenwandsysteem met keuze tussen verschillende lamelstappen. Op die manier kan de lamellenwand bij elk project volgens de wensen en noden aangepast worden. Monteren kan snel, aangezien de Z-vormige lamellen rechtstreeks op het draagprofiel geplaatst worden.

Meer informatie vindt u op: www.duco.eu

VENSTER TECHNIEK – STANDNR. 1360

Innovatieve tweeling op het vlak van dorpelsystemen, hef-schuifdeuren en hang- en sluitwerk

Venster Techniek is een specialist in dorpelsystemen en hef-schuifdeuren, terwijl de naam Themans synoniem staat voor kwaliteitsvol hang- en sluitwerk. Het is een traditie dat beide firma’s op Polyclose een stand delen.

Dorpel- en hef-schuifdeursystemen

Eén van de meest recente ontwikkelingen van Venster Techniek is de VTD-dorpel, een volledig polyester dorpel, met glasvezel versterkt. Zoals bij de andere producten uit het gamma is volgens de fabrikant elke gewenste detaillering mogelijk. Ook de EEAL-dorpels, waaronder een specifiek model voor kunststof kozijnen, zullen getoond worden. Daarnaast heeft de firma ook de kunststof hef-schuifdeur doorontwikkeld. Die werd op de vorige editie van Polyclose al voorgesteld en nadien op basis van de feedback van de bezoekers verder ontwikkeld. Dit systeem werd getest met meer dan 600 Pa en scoort volgens de fabrikant uitmuntend op het vlak van wind- en waterdichtheid. Alle demo-puien zijn uitgevoerd met hang- en sluitwerk van het nieuwe merk SLUIT.NL.

De VTD-dorpel voor houten kozijnen.

Hang- en sluitwerk

Bij Themans Hang- en Sluitwerk wil men de timmerfabrikant inspireren en wordt de klemtoon op houten elementen gelegd. Volgens de fabrikant is er bij een houten kozijn traditioneel veel materiaal zichtbaar, terwijl er bij aluminium-, staal- en kunststofsystemen een trend naar smallere profielen is. Bij Themans wil men laten zien dat dit ook met hout kan, zonder verlies van kwaliteit en goede eigenschappen én met bijpassend hang- en sluitwerk. In de demo-opstellingen zullen sloten geïntegreerd zijn. De drang naar innovatie blijft groot bij de specialist in hang- en sluitwerk. Getuige daarvan een nieuw verstelbaar scharnier, een stijlvolle sluitlijst en een nieuwe onderdorpel.

Meer informatie vindt u op: www.venstertechniek.nl

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details