Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Zelfklevende tapes zijn een onmisbare tool in de hedendaagse bouwsector

Zelfklevende tapes zijn een onmisbare tool in de hedendaagse bouwsector

Professionals in de bouwsector gebruiken zelfklevende tapes voor de meest uiteenlopende toepassingen: de hechting van scheidingswanden, wandbekleding en plafonds, de installatie van decoratieve en andere panelen, de bevestiging van verstevigingsprofielen, de assemblage van ramen en deuren, …. Dankzij de grote kleefkracht, de zeer hoge aanvangshechting en een uitstekende bestendigheid tegen koudeschokken, UV-straling, water en veroudering zijn de zelfklevende tapes van specialist tesa® de ideale oplossing voor heel wat projecten.

Huis van spiegels

Voor de bouw van de ‘Mirage Gstaad’ in Zwitserland werden verschillende vormen van gespiegelde samengestelde panelen met Alucobond® by tesa® gemonteerd. Die panelen zijn gebaseerd op een strategische samenwerking met 3A Composites en bestaan uit stevig verlijmde architecturale platen op een onderconstructie. Voor de montage van de verstevigingsprofielen op de Alucobond® panelen werd zelfklevende tape 70200 uit de ACXplus familie van tesa® gebruikt. Deze revolutionaire tape garandeert een onzichtbare en trillingvrije plaatsing van de panelen.

tesa_1_tj_elevation-1049_2461_s2__photo-torvioll-jasharient_id-kopieren

De zelfklevende tapes uit de tesa® ACXplus familie werden gebruikt voor de snelle bevestiging van verstevigingsprofielen op de composietpanelen bij Mirage Gstaad.

 

Nieuwbouwkantoor

De nieuwe hoofdzetel van bouwbedrijf Cordeel in Temse valt op door de indrukwekkende gevel met glaspartijen en spiegelende panelen, die in functie van tijd en weersomstandigheden steeds weer voor een variërende look zorgen. Deze gevel omvat 5.500 m² Alucobond® panelen. Voor de montage van verstevigingsprofielen op de composietpanelen werd zelfklevende tape uit de ACXplus familie van tesa® gebruikt. Deze performante dubbelzijdige tape vormt een belangrijk onderdeel van het revolutionaire gevelsysteem, ontworpen door Limeparts-Drooghmans.

Minimalistische aluminium binnendeuren

Aliplast Aluminium Systems ontwikkelde met het IDA-concept een slank en licht systeem voor draai- en pivoterende deuren. Die worden in het atelier of op de werf geassembleerd, wat vooral handig is voor grotere elementen. Voor de montage van de glaspanelen maakt Aliplast gebruik van de tesa® 62520, een dubbelzijdige PE-schuimtape met een totale dikte van 2000 µm, die bestaat uit een zeer conformeerbare rug uit geslotencel PE schuim en een acryl kleefstof met sterke initiële hechting. Deze tape garandeert een snelle assemblage van de glaspanelen. Oneffenheden in het oppervlak worden met de tape geëgaliseerd en in tegenstelling tot vloeibare kleefstoffen is er geen droogtijd of extra werk om lijmresten te verwijderen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details