Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen geven opvallende landmark een ‘gouden’ accent
Centrumgebouw ISALA omvat een opleidingscentrum voor de farmaceutische sector, opleidingslokalen, kantoren, een infopunt en een restaurant.

Aluminium raam-, deur- en vliesgevelsystemen geven opvallende landmark een ‘gouden’ accent

Korte levertijd van gepoedercoate profielen was cruciaal

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen bouwt het Wetenschapspark in Niel verder uit met onder meer het centrumgebouw ISALA. Deze landmark in een opvallende terracotta tint is een realisatie van het consortium bestaande uit architectenbureau met zicht op zee, studiebureau Arcade en bouwonderneming Cordeel. Stalku Geveltechniek leverde en monteerde alle aluminium gevelelementen op een wel heel korte periode. De Star 75 ramen en deuren en het vliesgevelsysteem MC Wall van Aliplast Aluminium Systems, gepoedercoat in de kleur 8C04AN, geven dit gebouw mooie ‘gouden’ accenten.

Het gebouw valt op door prefab-betonelementen in een terracotta tint. De systemen van Aliplast, gepoedercoat in de kleur 8C04AN, zorgen voor ‘gouden’ accenten.

Met het nieuwe centrumgebouw, vernoemd naar Isala Van Diest, de eerste vrouwelijke arts in België, komt er extra ruimte om de groei van de bestaande bedrijven op te vangen en nieuwe ondernemers aan te trekken. 

“ISALA wordt het onthaalgebouw op het Wetenschapspark met een opleidingscentrum voor het farmaceutische sector, opleidingslokalen, kantoren, een infopunt en een restaurant met een beperkte hotelfunctie. Een luifel rondom het hoge gebouw vormt een ideale ruimte om te genieten van het zicht op de omgeving, te schuilen of activiteiten te organiseren”, vertellen de architecten van met zicht op zee. 

“Het ontwerp werd heel rationeel uitgedacht. Zo werd het volume opgetrokken in prefab-betonelementen, die toelieten om sneller te bouwen en gemakkelijk, zonder grote aanpassingen in het productieproces, in de gekozen terracotta tint geleverd konden worden. Die verwijst immers naar de kleur van bakstenen en legt zo de link met de voormalige functie van de locatie als kleigroeve. Het ontwerp is gebaseerd op een centrale kern met daarrond open kantoorvloeren, waardoor qua opdeling en inrichting flexibel op de wensen en behoeften van bedrijven ingespeeld kan worden.”

De Star 75 ramen hebben een inbouwdiepte van 75 mm voor het buitenkader en 84 mm voor de vleugel.

‘Gouden’ accenten

Ook de ramen, deuren en gordijngevels dragen hun steentje bij aan de uitstraling van het centrumgebouw. Stalku Geveltechniek leverde en monteerde in opdracht van hoofdaannemer Cordeel alle aluminium gevelelementen. De gevelbouwer koos Star 75 ramen en deuren en vliesgevelsysteem MC Wall van Aliplast. Alle elementen zijn gepoedercoat in de kleur 8C04AN, waardoor ze het gebouw opvallende ‘gouden’ accenten geven. 

“De Star 75 heeft een inbouwdiepte van 75 mm voor het buitenkader en 84 mm voor de vleugel. Met een Uw-waarde van 0,94 W/m²K, een luchtdichtheid klasse 4 en een akoestische waarde van 47,1 dB (-1,-4) past deze oplossing perfect in toepassingen met de strengste eisen op het vlak van thermische en akoestische isolatie”, zegt Marc Mulders, sales manager Nederland bij Aliplast Aluminium Systems. “Voor de gordijngevels integreerde Stalku de MC Wall. Met een uitstekende U-waarde scoort deze alles-in-één vliesgevel goed op het vlak van isolatie en met een glasdikte van 59 mm kunnen bijna alle beschikbare glastypes geïntegreerd worden. Naast esthetiek en isolatie springt echter ook de brandwerendheid in het oog. Voor dit systeem zijn immers certificaten voor zowel EI30 en EI60 beschikbaar.”

Voor de gordijngevels integreerde Stalku Geveltechniek de MC Wall, die elke architect een ongekende ontwerpvrijheid garandeert.

Kwaliteit met een korte levertijd

Aliplast garandeert steeds dezelfde hoge productkwaliteit én korte, betrouwbare levertijden, aspecten die ook hier doorslaggevend waren. Stalku is één van de vaste partners van Cordeel, maar de gevelelementen voor dit project waren oorspronkelijk aan een andere speler toegewezen. Toen er echter doorheen het traject problemen optraden, bood Stalku zich als redder aan. Intussen moesten de gevelelementen op een wel heel korte tijd geleverd en gemonteerd worden. Aliplast werd bij het project betrokken en leverde de profielen op 5 werkdagen. 

“Dat was een huzarenstukje als je weet dat die levertijd bij ons normaal 10 werkdagen af fabriek bedraagt én dat dit al behoorlijk kort is. Onze partner Stalku zette ook nog eens alle zeilen bij, zodat de elementen tijdig geproduceerd en gemonteerd konden worden”, licht Marc Mulders toe. “Alle profielen werden gepoedercoat. Vandaag genieten geanodiseerde elementen de voorkeur bij architecten, maar bij een zo korte levertijd is dat niet haalbaar. Bovendien treden bij het anodiseren toegelaten kleurverschillen op. Poederlakwerk was de oplossing, want zo konden we alle profielen in een uniforme ‘gouden’ kleur, op korte tijd én met een kleurengarantie van 15 jaar leveren. Bij Aliplast zijn we uiterst fier dat we, samen met onze partner Stalku Geveltechniek, aan dit prestigieuze, maar uitdagende project meegewerkt hebben.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details