Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Aluminium ramen, schuifsystemen, vouwwanden en vliesgevels voor nieuwe woonwijk
In dit project worden onder meer aluminium ramen type Max Light Modern en Steel geïntegreerd. Op vraag van de aannemer werd een speciaal profiel met een aanslag van 22 mm geproduceerd.

Aluminium ramen, schuifsystemen, vouwwanden en vliesgevels voor nieuwe woonwijk

In Amsterdam-West wordt momenteel druk gebouwd aan een volgende fase van de woonwijk Laan van Spartaan. In opdracht van BPD Ontwikkeling realiseert UBA Bouw 21 grondgebonden eengezinswoningen met vier bouwlagen en zes kamers en 298 appartementen, 122 voor de verkoop en 176 voor de verhuur, naar een ontwerp van de architectenbureaus KOW en Studioninedots.

Grote glaspartijen moeten zorgen voor de nodige lichtinval en het comfort in de verschillende wooneenheden. Het bouwteam koos voor verschillende aluminium raam- en gevelsystemen van Aliplast: Max Light en Futural ramen, VG 500 schuiframen en Panorama vouwwanden, én MC Wall vliesgevels. De aluminium systemen worden vakkundig geplaatst door Aliplast Partner Stalku Geveltechniek Zoetermeer.

Bij het project Laan van Spartaan koos het bouwteam voor verschillende aluminium raam- en gevelsystemen van Aliplast: Futural, Max Light, VG 500, Panorama en MC Wall.

Raamsystemen Futural en Max Light

Futural is een drie-kamer-systeem met thermische onderbreking voor binnendraaiende aluminium ramen en binnen- en buitendraaiende deuren. Dit aluminium raamsysteem heeft een inbouwdiepte van 51 mm voor het buitenkader en 60 mm voor de vleugel en een glasdikte tot respectievelijk 35 en 40 mm. De ramen hebben een U-waarde van 1,5 W/m²K, een luchtdichtheid klasse 4 en een geluiddemping Rw tot 45,2 dB.

“De Max Light aluminium ramen zijn ontworpen voor architecturale projecten die de combinatie van minimalistische esthetiek, hoogwaardige thermische isolatie en comfort vooropstellen. Er zijn 4 varianten – Design, Invisible, Modern en Steel – waarvan de laatste twee gebruikt worden in het project Laan van Spartaan”, zegt Marc Mulders, sales manager Nederland bij Aliplast.

“Deze Max Light Modern en Steel hebben een minimale aanzichtbreedte bij een binnendraaiend raam van 35 mm zowel voor kader als vleugel. Bij een binnendraaiende deur hebben kader en vleugel een aanzichtbreedte van respectievelijk 35 en 68 mm, bij een buitendraaiende deur bedraagt dit respectievelijk 15 en 88 mm. Op vraag van de aannemer ontwikkelden we voor Laan van Spartaan een speciaal profiel. Terwijl de aanslag normaal 15 mm bedraagt, werd nu geopteerd voor 22 mm. Daardoor kunnen de kozijnen beter geplaatst worden en zijn er meer stelmogelijkheden, wat voor minder problemen op de bouwplaats zorgt.”

Schuifsystemen VG 500 en vouwwanden Panorama

Met de VG500 koos het bouwteam ook voor een universeel schuifraam dat ruimschoots beantwoordt aan alle hedendaagse eisen rond glasdikte, vleugelhoogte en isolatiewaarden. Het is dé oplossing voor grotere formaten met een vleugelgewicht tot 200 kg als hefschuif- en 250 kg als schuifsysteem en een glasdikte tot 43 mm. Dit systeem heeft een U-waarde van 1,2 W/m²K. Dankzij de vlakke dorpel is dit schuifraam drempelloos. De Panorama vouwwand is de overtreffende trap van een schuifraam, want hiermee kan een woning volledig opengeschoven worden. Bij mooi weer zorgt het voor de ideale beleving van de buitenruimte en bij slecht weer voor een perfecte afsluiting. Dit elegant vouwwandsysteem kan 2- tot 8-delig geleverd worden met een maximaal vleugelgewicht van 100 kg. Het heeft een inbouwdiepte van 75 mm met beglazing tussen 16 en 50 mm.

Vliesgevels MC-Wall

Tot slot werd ook de MC Wall vliesgevel geselecteerd. “Bij het ontwikkelen van deze oplossing hebben we er alles aan gedaan om de ontwerpvrijheid van de architect zo groot mogelijk te houden. Zo kan men verticale en schuine gevels eenvoudig met elkaar koppelen. Dankzij het glasgewicht tot 600 kg zijn gigantische raampartijen mogelijk”, sluit Mulders af. “Met een U-waarde van 0,97 W/m²K scoort deze alles-in-één vliesgevel ook goed op het vlak van isolatie en met een glasdikte van 59 mm kunnen bijna alle beschikbare glastypes geïntegreerd worden. Naast esthetiek en isolatie springt echter ook de brandwerendheid in het oog. Voor dit systeem zijn immers certificaten voor zowel EI30 en EI60 beschikbaar.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details