Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Baron Vic Swerts Krijgt Gulden Spoor voor Economische Uitstraling in Antwerpen

Baron Vic Swerts Krijgt Gulden Spoor voor Economische Uitstraling in Antwerpen

De Beweging Vlaanderen-Europa vzw reikt elk jaar de Gulden Spoor voor Economische Uitstraling uit aan een Vlaming die een opmerkelijk spoor in het Vlaamse economische leven getrokken heeft. Baron Vic Swerts kreeg de onderscheiding op 11 juli tijdens de feestzitting van de stad Antwerpen ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. 

An De Moor, voorzitter van de 11-daagse Vlaanderen Feest!, licht de prijs toe: “‘Durven  ondernemen’ – dat is het handelsmerk van Vic Swerts. Starten deed hij in 1966 van nul in een bescheiden atelier op de Antwerpse Ossenmarkt. De productie van een polyester reparatiepasta sloeg aan. Om te groeien, verhuisde Vic Swerts zijn bedrijf Soudal al snel naar Turnhout, in zijn geboortestreek. Het bedrijf ging zich focussen op 3 marktsegmenten: bouw, industrie en retail. Werken, export, innovatie en acquisities werden de sleutelbegrippen.

Soudal is verankerd in de Kempen, maar de uitbreidingen, ook internationaal, volgden elkaar in snel tempo op. Anno 2019 is het bedrijf uitgegroeid tot een gezonde multinational met 19 productielocaties in 5 werelddelen, verkoopkantoren in 44 landen en ca. 3.000 medewerkers wereldwijd. Het bedrijf ambieert volgend jaar de kaap van 1 miljard euro omzet te overschrijden.

De wapenspreuk ‘Per laborem ad salutem’ – ‘Door werk naar welvaart’ is Vic Swerts duidelijk op het lijf  geschreven.”

Omwille van dit succesverhaal mocht Vic Swerts al tal van onderscheidingen in ontvangst nemen. De Beweging Vlaanderen Europa lauwert Vic Swerts met een Gulden Spoor voor Economische Uitstraling als gedreven stichter van een Vlaams bedrijf dat er met brio in is geslaagd om een wereldspeler te worden en te blijven, en zo bij te dragen tot de welvaart in Vlaanderen en elders.

De uitreiking van de Gulden Spoor voor Economische Uitstraling kadert binnen de 11-daagse Vlaanderen Feest! ter gelegenheid van de Vlaamse feestdag. Recente voorgangers van de nieuwe Gulden Spoordrager zijn onder meer Chris Maene, Hans Bourlon & Gert Verhulst, Esmeralda Peleman, de familie Van Rompuy, Luc Tack, Hein Deprez, Fernand Huts, Saskia Van Uffelen, Wouter Torfs, Herman Daems en Bart en Ann Claes.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details