Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Beslag met innovatieve inbraakveiligheidstechniek of antibacterieel oppervlak
HOPPE besteedt veel aandacht aan nieuwe kleuren – antraciet en zwart, een warme kopertint en messingkleurige oppervlakken – en vult dat kleurenpalet aan met nieuwe oppervlakken, zoals een glanzend gepolijste en gesatineerde uitvoering.

Beslag met innovatieve inbraakveiligheidstechniek of antibacterieel oppervlak

De wereld van het hang- en sluitwerk staat niet stil. Dat blijkt ook uit de nieuwste ontwikkelingen bij HOPPE, één van de marktleiders in Europa als het gaat om de ontwikkeling, productie en verkoop van beslagsystemen voor deuren en ramen. Het familiebedrijf speelt in op actuele thema’s als inbraakveiligheid en hygiëne met SecuForte®, de nieuwe standaard voor inbraakbeveiliging voor ramen, en SecuSan®, een antibacterieel en antimicrobieel oppervlak. Verder lanceert de specialist ook nieuwe kleuren en oppervlakken.

SKG®**-geteste afsluitbare raamgreep

Als antwoord op de strenge eisen op het vlak van inbraakwerendheid ontwikkelde HOPPE SecuForte®. In een standaarduitvoering bieden deze raamgrepen al een unieke inbraakbeveiliging; de afsluitbare versie voldoet aan SKG®** en is geschikt voor inbraakwerende ramen conform DIN EN 1627.

Deze oplossing is leverbaar in verschillende versies, waarbij de serie Hamburg opvalt door de fijne lijnen en de harmonieuze combinatie van hoekige en ronde vormgevingselementen. Een scala aan expressieve kleuren, met name aluminium (F1), rvs-look (F31-1), wit (F9016) en mat zwart (F9714M), maakt deze grepen compatibel met elke woonstijl. 

Als antwoord op de strenge eisen op vlak van inbraakwerendheid ontwikkelde HOPPE SecuForte®.

“Dit is een uniek beveiligingsconcept. Als het raam gesloten is of in kiepstand staat, is de raamgreep automatisch geblokkeerd, omdat de greep en de vierkante stift van de gepatenteerde VarioFit® techniek niet met elkaar verbonden zijn. Inbrekers die de greep van buitenaf willen draaien, kunnen met grote kracht wel van de rozet draaien, maar de vierkante stift kan nog niet bewogen worden”, vertelt Angelo van Aken, projectadviseur voor Nederland bij HOPPE.

“Deze SecuForte®-grepen werken anders dan we normaal gewend zijn, maar kunnen toch eenvoudig bediend worden. Als men het raam wil openen, drukt men de greep eerst in de richting van de rozet, waardoor de vergrendeling ontgrendeld wordt en de greep gewoon gedraaid kan worden. Bij het sluiten of kiepen van het raam, wordt de greep opnieuw vergrendeld en kan slechts bediend worden, nadat ze weer in de richting van de rozet gedrukt is.”

Antibacterieel oppervlak

Hygiëne is vandaag actueler dan ooit te voren. Dat geldt zeker voor deurkrukken en raamgrepen, want zonder het te beseffen, geven we duizenden onbekende mensen een hand als we die aanraken. Daarom ontwikkelde HOPPE SecuSan®, een speciaal oppervlak dat bacteriële en microbiële groei bij raam- en deurbeslag onmiddellijk en blijvend tegengaat. 

Het is volledig onderhoudsvrij en berekend op langdurig gebruik. De antimicrobiële effectiviteit dankt SecuSan® aan het gebruik van zilverionen, die hun waarde al bewezen hebben tegen bacteriële en microbiële ziekteverwekkers – niet tegen viruspathogenen. Deze oplossing is getest en gecertificeerd op basis van de ISO-normen 22196:2011, maar voldoet ook met verve aan echte praktijktesten, zoals bleek uit een vergelijkende studie van conventionele – en SecuSan®-deurkrukken in het academisch ziekenhuis van Marburg.

SecuSan® is een speciaal oppervlak dat bacteriële en microbiële groei bij raam- en deurbeslag onmiddellijk en blijvend tegengaat.

Speciale accenten

HOPPE besteedt tevens veel aandacht aan nieuwe kleuren: antraciet en zwart om nog meer accenten aan te brengen in een ruimte, een warme kopertint, die perfect aansluit bij natuurlijke houtkleuren, en messingkleurige oppervlakken, die dan weer passen in luxueus ingerichte woningen of een eenvoudige Scandinavische woonstijl. “We vullen dat kleurenpalet aan met nieuwe oppervlakken, zoals een glanzend gepolijste en gesatineerde uitvoering”, sluit van Aken af.

“Deze nieuwe kleuren zijn beschikbaar voor onze reeksen Amsterdam, Dallas en Los Angeles. Voor de binnendeur zijn zowel standaard rozetten als ook mini- of vlakke versies leverbaar, waardoor er een grotere ontwerpvrijheid ontstaat. Voor elk wat wils.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details