Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Onder motto #togetherwematter gaan partners gezamenlijk naar de beurs
Het concept voor de gezamenlijke MACO/HAUTAU-stand op Fensterbau Frontale.

Onder motto #togetherwematter gaan partners gezamenlijk naar de beurs

Een première op stand 349 in hal 1: MACO en HAUTAU nemen voor het eerst samen deel aan Fensterbau Frontale. De klemtoon ligt op de innovatieve ontwikkelingen binnen het productportfolio van de MACO Group, die het breedste assortiment van beslag voor ramen, deuren en schuifdeuren aanbiedt. MACO is één van de marktleiders voor wat betreft raam-, deur- en schuifdeuren en levert innovatieve systeem- en beveiligingsoplossingen. Door de overname van HAUTAU werd de positie op het vlak van schuifsystemen en raamautomatisering versterkt.

MACO en HAUTAU hebben de handen ineengeslagen om als bedrijven samen te groeien, maar meteen ook hun klanten succesvoller te maken. Die focus op de klant is een belangrijke reden waarom beide firma’s besloten om samen onder dezelfde paraplu verder te gaan. “We willen op de best mogelijke manier aan de eisen van de markt voldoen. Klanten hebben één partner voor alles wat met hang- en sluitwerk te maken heeft – wij maken de bouwschil dicht”, zegt Guido Felix, managing director van de MACO Group. “Het klassieke assortimentbeslag wordt uitgebreid met raamautomatisering, slimme bouwelementen, dichtingen, dorpels en een ruim aanbod aan diensten. De alliantie tussen MACO en HAUTAU biedt voordelen voor de verdere ontwikkelingen binnen het gamma, wat dus ook de klanten ten goede komt.”

Guido Felix, managing director van de MACO Group.

Gezamenlijke oplossingen

Wat dat concreet inhoudt, zal blijken op Fensterbau Frontale. Eén van de producten die voortvloeit uit deze samenwerking en op de beurs getoond wordt, is de Move PS loopwagen van MACO. HAUTAU oplossingen zoals de HS Comfort Drive geven eveneens een meerwaarde aan het MACO assortiment en zullen ook op de beurs te zien zijn. Wat jaren geleden begon als een samenwerking tussen twee onafhankelijke bedrijven – met als sleutelwoord schuif-kiep-beslag – is nu een partnerschap op alle niveaus. “We zijn erg blij dat onze klanten zeer positief reageren op de samensmelting van de MACO en HAUTAU experts tot één verkoopteam”, geeft sales manager Daniela Tiller van MACO aan.

Beursmotto #togetherwematter

De beursslogan #togetherwematter legt nog eens duidelijk de klemtoon op de samenwerking, binnen de MACO Group enerzijds, maar anderzijds ook met de klanten. Deze hashtag verwijst echter ook naar de nieuwe Matter-communicatiestandaard, die wel eens een revolutie zou kunnen teweegbrengen op het vlak van Smart Home. MACO maakt daar als beslagfabrikant deel vanuit en presenteert op de beurs onder de naam ‘Sense by MACO’ een reeks Matter-enabled sensoren. “Deze staan garant voor een eenvoudige koppeling, voor de verwerker en de eindklant”, gaat Tiller verder. “Op Festerbau Frontale tonen we deze ‘Sense’-sensoren in een ‘geconnecteerde’ woning – en dat mag gerust letterlijk genomen worden.”

Duurzaam doordacht

Andere hoogtepunten op de beurs zijn de eerste innovatieve producten binnen het Multi-Matic IQ beslagplatform – ideaal voor renovatie. De schaar is immers duurzamer, de veiligheids-rolnok verbetert de speling rondom het beslag en de aanpersdruk kan nog beter aangepast worden dan voorheen. Duurzaamheid speelt een grote rol en hoe MACO bijdraagt aan de bescherming van het milieu zal ook op Fensterbau Frontale 2024 aan bod komen.

Innovaties en service over de hele lijn

Andere producten die op deze toonaangevende beurs in de kijker gezet worden, zijn het schuifbeslag Move PS voor hout als proef, het verdekt liggende klembare beslag voor aluminium en innovaties voor het volledig elektronische deurslot INSTINCT by MACO. Last but not least: naast producten zullen ook de diensten in de schijnwerpers worden gezet. Het assortiment omvat product-, standaardisatie- en digitale diensten en ondersteunt fabrikanten tijdens het hele productieproces.    

Hal 1 Stand 349

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details