Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Bestaande reeks PVC-bewerkingsmachines onder nieuwe merknaam aangeboden
Het merk (someco) staat voor een volledig assortiment voor de bewerking van PVC-profielen.

Bestaande reeks PVC-bewerkingsmachines onder nieuwe merknaam aangeboden

Twee sterke merken voor profielbewerkingsmachines op één stand

De aanwezige competenties op het vlak van PVC-bewerking binnen de Voilàp-groep zijn samengevoegd onder een nieuwe merknaam: (someco). Dit project combineert de ervaringen van twee teams: één uit Duitsland op het vlak van bewerkingscentra en het andere uit Italië met de focus op naadloos lassen en het traditioneel lassen en poetsen. Tijdens Polyclose worden de machines van (someco) gepresenteerd naast die van elumatec, dat ook tot de Voilàp-groep behoort.

Het merk elumatec staat al jaren bekend als één van ’s werelds toonaangevende fabrikanten van machines voor de bewerking van aluminium-, kunststof- en dunwandige staalprofielen. Het leveringsprogramma van de fabrikant omvat dan ook meerdere bewerkingscentra voor de meest uiteenlopende toepassingen. “

PVC wordt bijna altijd voor ramen en deuren gebruikt en ook voor de bewerking van dergelijke profielen bieden we een compleet programma van systemen: van eenvoudige machines tot volledig bewerkingsstraten. Voor de grote installaties werkten we daar steevast samen met een grote Duitse producent”, vertelt Bas Ladestein, managing director van elumatec Benelux BV. 

“Recent werd echter beslist om dit anders te gaan aanpakken door binnen de Voilàp-groep het nieuwe merk (someco) te lanceren, dat zich volledig zal toeleggen op de levering van machines voor de bewerking van PVC-profielen: voor de kleinere verwerker, maar ook voor grotere geautomatiseerde raam- en deurfabrikanten. Bovendien wordt alle systemen nu in-house geproduceerd.”

De SM H4 is een volledig digitale horizontale CNC-machine voor het lassen van PVC-profielen, verkrijgbaar in 2 uitvoeringen: 3500 x 2700 mm en 2500 x 2700 mm.

‘Seamless technology’

Eigenlijk behoort de naam someco, die in het logo tussen twee haakjes gezet wordt, al geruime tijd tot het erfgoed van de groep, want het merk stond vanaf de jaren ’70 van de vorige eeuw al bekend om de innovatieve en kwalitatieve oplossingen op het vlak van PVC-lassen. “Binnen dit nieuwe project werken teams met veel ervaring in hun vakgebied samen. Zo beschikt de groep vanuit Duitsland een ruime knowhow in bewerkingscentra, die hier gecombineerd wordt met de kennis van naadloos lassen en traditioneel lassen en poetsen, die uit Italië komt”, gaat de managing director verder. 

“Ook hier staat innovatie centraal. Zo zijn de lasmachines bijvoorbeeld uitgerust met de gecompliceerde ‘seamless technology’, waardoor alle soorten profielen gelast kunnen worden, zonder dat ze nog op een poetsmachine nabehandeld moeten worden”.

De EV4A is een 4-assige hoekenpoetsmachine.

Uitgebreid gamma

Het programma van (someco) bestaat onder andere uit zaag- en bewerkingsmachines, las- en poetsmachines, maar omvat ook systemen voor assemblage en logistiek, alles volgens de eisen die binnen Industrie 4.0 gangbaar zijn. Zo worden de snelle PVC downstream bewerkingscentra SBZ608, SBZ609 en SBZ625 gebruikt voor het boren en frezen van alle soorten raam- en deurprofielen en gelijktijdig voor het verschroeven van staalverstevigingen. Door de portaalbouwwijze zijn de machines uiterst geschikt voor profielen met grote doorsnede en een proces-geoptimaliseerde materiaalstroom. 

“SVL4H/4A is een las- en poetscombinatie voor PVC-profielen, die bestaat uit de horizontale lasmachine SM 4H met inbegrip van een element-uittransportunit, een afkoelzone en een draaitafel, de 4-assige hoekenpoetsmachine (4A) en tenslotte de in-line uitvoertafel. De SM H4 is een volledig digitale horizontale CNC-machine voor het lassen van PVC-profielen, verkrijgbaar in twee uitvoeringen: 3500 x 2700 mm en 2500 x 2700 mm. Ze kan uitgerust worden met optionele lasblokken voor standaard en naadloos lassen (seamless welding), inclusief acryl-en gecoate profielen”, sluit Bas Ladestein af. 

Deze machine kan uitgerust worden met optionele lasblokken voor standaard en naadloos lassen (seamless welding), inclusief acryl-en gecoate profielen.

“Andere machines in het programma zijn onder meer de poetsmachines van de EV-reeks, zaagmachines (GLS192 en DG142XL) en verschillende types freescentra, vleugelaanslag-montagelijnen, montagetafels, buffer­systemen, profielwagens en spanenafzuiginstallaties. Kortom: een volledig assortiment voor de bewerking van PVC-profielen. Op onze stand tijdens Polyclose zullen we zowel machines van (someco) als bewerkingscentra van elumatec demonstreren”.    

Meer informatie vindt u op: www.elumatec.com.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details