Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Breng uw fantasie tot leven!

Breng uw fantasie tot leven!

Profielsysteemfamilie brengt duurzaamheid en uitstraling naar het hoogste niveau

REHAU ontwikkelt, produceert en verkoopt vooruitstrevende systemen voor kunststof kozijnen, ramen en deuren, die net zo modern zijn als ons leven. Het zijn systemen waardoor we niet alleen de wereld om ons heen kunnen zien, maar die ook zorgen voor maximale daglichtinval en ruim voldoende frisse lucht. Systemen die inbrekers afschrikken voordat er iets gebeurt. Maar ook systemen die in vorm én kleur perfect aansluiten bij onze gevels en die garant staan een positieve ecologische voetafdruk. De REHAU SYNEGO-NL profiel­systeemfamilie brengt deze eigenschappen naar het allerhoogste niveau.

“SYNEGO-NL omvat zowel (draaikiep)ramen, (huis)deuren, hefschuifdeuren als inline schuifdeuren en -ramen in de meest voorkomende én bijzondere elementen”, vertelt Edwin van ­Houten, Commercieel Manager Benelux ­Window Solutions bij REHAU. 

“Met het profielsysteem kunnen verwerkers álle in Nederland voorkomende elementen maken. Van eenvoudige ramen tot naar buiten draaiende deuren, die naar wens ook met boven- of zijlicht geleverd kunnen worden. Zelfs ouderwetse schuiframen behoren tot de mogelijkheden.” 

Ook getoogde of schuine kozijnen zijn geen enkel probleem. “Het profielsysteem heeft een 16° of 6° aanzicht, ook in combinatie met de RHL-verbinding. Het profielsysteem is bovendien zeer stabiel en zowel geschikt voor woningbouw als modulaire bouw (prefab woningen, chaletbouw etc.).”

KALEIDO COVER met aluminium bekledingsprofielen.

Positieve ecologische voetafdruk 

In combinatie met een uitgekiende kaderafdichting rondom, ontstaat een onovertroffen wind-, water- en luchtdichtheid, aldus Van Houten. “Een Klasse 9A (conform DIN-EN 12208) certificering garandeert een uitstekende bestendigheid tegen extreme weersomstandigheden. Ook sluiten we hiermee aan op de duurzaam bouwen ambities van steeds meer opdrachtgevers.” 

Het gebruik van 40 tot 75% gerecycled materiaal (EcoPuls-label) tijdens de productie van de SYNEGO-NL profielsystemen draagt bij aan een positieve ecologische voetafdruk. “Kunststof kan met gemak tien keer opnieuw in het productieproces worden ingebracht, zonder in te boeten aan kwaliteit. REHAU neemt hierin haar verantwoordelijkheid, door het volledig kringloopproces in eigen hand te houden. Oude kozijnen, ramen en deuren worden actief door ons ingezameld, gereinigd, fijngemalen, gesorteerd en gerecupereerd, waarna zij worden hergebruikt in de kern van onze profielen. Alleen hierdoor kunnen wij jaarlijks 97.000 ton CO2 besparen. Als we dit zouden moeten compenseren, dan zijn 7,8 miljoen bomen nodig op een oppervlakte van zo’n 137.000 voetbalvelden.”

REHAU neemt haar verantwoordelijkheid, door het volledig kringloopproces in eigen hand te houden.

Diversiteit in design

Naast duurzaamheid is met SYNEGO-NL de uitstraling van de gevel geborgd. Allereerst zijn de raamprofielen leverbaar met een buitengewoon glad en gepatenteerd High Definition Finishing (HDF) oppervlak in stalend wit, dat bijzonder onderhoudsvriendelijk én minder gevoelig is voor vuil. Hierdoor kunnen gebouw­eigenaren maximaal genieten van de ontspannen Scandinavische stijl. 

“Architecten en eindgebruikers profiteren bovendien van de allerhoogste lakkwaliteit”, aldus Van Houten. “We hebben meer dan zeventig jaar ervaring in de automobielindustrie, waar REHAU auto-onderdelen lakt in meer dan 500 kleuren. De technische kennis en expertise die we hierbij hebben opgedaan, hebben we niet alleen vertaald naar HDF, maar ook naar een veelzijdig en beproefd KALEIDO COLOR programma met meer dan 400 kleur- en designafwerkingen. Met KALEIDO COLOR bieden we voor iedere inrichting en iedere woonstijl een passende oplossing. Hierbij is het zelfs mogelijk om de sponning rondom van een kleurcoating te voorzien, voor een uniforme look van de deuren en ramen.” 

De KALEIDO WOODEC afwerking is nauwelijks van echt hout te onderscheiden.

Unieke houtlook zonder te schilderen

Binnen de KALEIDO kleurenfamilie biedt REHAU verschillende designopties, waarbij de SYNEGO-NL profielen naar wens voorzien worden van een hoogwaardige kleurfolie met hout-, effen en metallic motief (KALEIDO FOIL), een meerlaagse spuitlak (KALEIDO PAINT) of een bekleding met aluminium bekledingsprofielen (KALEIDO COVER). 

De nieuwste telg in deze designfamilie is KALEIDO WOODEC. Deze hoogwaardige en matte folie in houtlook is niet alleen ontzettend mooi om naar te kijken, maar voelt ook nog eens zeer echt aan! 

“De afwerking is nauwelijks van echt hout te onderscheiden”, benadrukt Van Houten. “Dankzij de KALEIDO kleurenfamilie kunnen architecten én eindgebruikers hun fantasie echt maximaal de vrije loop laten én profiteren van unieke eigenschappen zoals een onderhoudsvriendelijk, krasbestendig, weersbestendig en lichtvast oppervlak met een zeer hoge kleurechtheid.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details