Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
Buitenschrijnwerk efficiënt  installeren en afdichten

Buitenschrijnwerk efficiënt installeren en afdichten

Een ononderbroken thermisch geïsoleerde en luchtdichte gebouwschil is onontbeerlijk om gebouwen te laten voldoen aan de steeds strenger wordende energienormen. Soudal, gerenommeerd fabrikant van kwaliteitsproducten op het vlak van isolatie en afdichting, biedt oplossingen voor een optimale installatie en afdichting van buitenschrijnwerk.

Op Polyclose worden alle schijnwerpers gericht op het modulaire venstermontagesysteem SoudaFrame SWI. Verder presenteert de firma onder Soudal Window Manufacturing een verzameling verlijmingsproducten voor de raam- en deursector.

De Soudal Group focust zich op de bouw, industrie en retail met producten in verschillende groepen: siliconen en andere mastieken, PU-schuimen, lijmen, coatings, technische aerosols en bouwchemie. “We investeren continu in onze productievestigingen in binnen- en buitenland en zetten in op gerichte overnames. Bij Tenachem in Letland produceren ze bijvoorbeeld voegkitten voor de afdichting van dubbel glas en door de overname van het Belgische Sapac P&R kunnen we oplossingen bieden voor het (na)isoleren van PVC- of aluminium raamprofielen”, zegt marketing manager Filip Van Mieghem.

Onder de naam Soudal Window Manufacturing biedt Soudal een verzameling high-end industriële verlijmingsproducten voor de raam- en deursector.

 

“Innovatie is dé motor van onze organische groei. Een team van hooggekwalificeerde en gedreven onderzoekers, ingenieurs en technici is voortdurend bezig met de ontwikkeling van nieuwe producten en toepassingen, aangepast aan de behoeften van de klanten in elk specifiek land. Getuige daarvan zijn onder meer het modulaire venstermontagesysteem en de high-end verlijmingsproducten voor ramen en deuren, die we op Polyclose in de kijker zetten.”

Intelligent modulair venstermontagesysteem

SoudaFrame SWI (Soudal Window Installation) is een intelligent modulair montagesysteem met L-profielen, vervaardigd uit glasvezelversterkte kunststof (GVK), een ijzersterk, lichtgewicht materiaal met een hoog lastafdragend (tot bijna 800 kg/m) en isolerend vermogen.

“Wanneer het raam in het isolatievlak gemonteerd wordt, lopen de isothermen recht door isolatie en raam, waardoor aanzienlijk betere scores op het vlak van warmteverliezen bij de overgang tussen muur en raam (psi-waarden) gehaald worden”, vertelt product manager Steven Van Orshaegen.

“Bovendien wilden we af van de omslachtige, vaak complexe afdichtingsmethoden bij het gebruik van raamankers. Het pre-kader kan zowel in het atelier als op de werf geassembleerd worden, waarna het als één geheel tegen de muur gemonteerd wordt met behulp van een specifiek ontwikkelde lijm met extra hoge aanvangshechting, Soudaseal SWI. De plaatser heeft zo de handen vrij om het pre-kader goed uit te richten en deze met enkele bouten verder volledig vast te zetten.”

Op Polyclose zet Soudal het nieuwe intelligente modulaire
venstermontagesysteem SoudaFrame SWI in de schijnwerpers.

 

“Unieke veerclips garanderen een uniforme voeg tussen pre- en raamkader. Hierdoor kan nog voor de start van de bouw berekend worden hoeveel product er exact nodig is om de raamaansluitingen af te dichten. Sterker nog, omdat het pre-kader op maat van het raam­kader gemaakt wordt, moet men niet meer wachten tot de muur effectief opgetrokken is, om de ramen op te meten en te produceren. Eventuele bouwtoleranties kunnen door de uitlijning van het pre-kader met de muur opgevangen worden, waardoor het project sneller en met een hogere kwaliteit gerealiseerd kan worden. Nadat het raamkader rechtstreeks in het SoudaFrame SWI-kader vastgeschroefd is, worden de clips verwijderd en wordt de voeg opgevuld, afgedicht en afgewerkt met producten uit het Soudal Window System assortiment.”

High-end industriële verlijmingsproducten

Soudal ontwikkelt en produceert ook oplossingen voor het verlijmen van allerlei materialen. “We weten dat in de raam- en deursector heel wat chemie gebruikt wordt en daarom hebben we ook voor deze markt een specifieke range ontwikkeld”, geeft Van Orshaegen aan.

“Onder de naam Soudal Window Manufacturing (SWM) lanceren we een verzameling high-end industriële verlijmingsproducten voor gebruik bij de productie van ramen en deuren.”

POLYCLOSE – STAND 1200

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details