Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
‘ClickOver® kozijnen veroveren de markt’
Arjan Mens: “Blij met het vertrouwen dat grote instanties aan het concept hebben gegeven.”

‘ClickOver® kozijnen veroveren de markt’

Als Verenigingen van Eigenaren op zoek zijn naar een duurzaamheidsoplossing bij renovatie

Architecten, woningcorporaties, aannemers en projectontwikkelaars… de partijen die te maken hebben met renovatie-uitdagingen, merken het: er is een groeiende vraag vanuit Verenigingen van Eigenaren (VVE) naar nieuwe kozijnen. Immers, ook daar ‘moet’ verduurzaamd worden. Maar besturen van VVE’s en/of hun beheerders willen tegelijkertijd niet op kosten worden gejaagd. Aan het woord is Arjan Mens van ClickOver®. “Het ClickOver® kozijn is dé oplossing.”

Wat bij dit kozijn essentieel is, is de ongekende eenvoud én het repetitieve karakter. Hierdoor kan er bij de montage veel tijd worden bespaard. “Het spreekt voor zich dat er daarnaast veel minder bouwoverlast is én er is minder of nauwelijks kans op schade aan behang, stucwerk tegels of ander binnenwerk bij de bewoners. Je hebt geen aftimmering nodig.  Natuurlijk is de isolatie van een ClickOver® kozijn een Unique Selling Point. Dus, het geheel is enorm kostenbesparend. Én, duurzaam! Ik ben er van overtuigd – en heb het ook ervaren in dit afgelopen jaar – dat VVE’s hier oren naar hebben.”

Arjan legt uit dat het monteren van een dergelijk kozijn beslist geen Rocket Science is. “We kunnen monteurs in korte tijd opleiden. Ook zij zullen ervaren dat door het repetitieve karakter de werkzaamheden ontzettend snel én eenvoudig kunnen worden uitgevoerd.”

De Loeff Staete in Den Bosch voorzien van ClickOver® kozijnen.

Ook beheerders van vastgoed hebben – volgens Arjan – oren naar dit nieuwe revolutionaire concept. “Natuurlijk willen ze niet dat hun project ‘in de soep loopt’. Ze zitten niet te wachten op mailtjes van bewoners dat er ‘iets niet goed is’ of ‘dat er schade is’. Ik verwacht daarom – mede ook gebaseerd op mijn eerste ervaringen in 2023 – dat het concept van ClickOver® kozijnen in het komende jaar een ongekende groei gaat doormaken, want alle mogelijke potentiële problemen bij een andere wijze van renoveren (lees: het vervangen van kozijnen) zijn volledig geëlimineerd.”

Arjan legt uit dat het concept zelfs al het vertrouwen gekregen van Milieu Centraal (beurs: Duurzaam Droomhuis) én de ‘rentepuntenshop’ van ING. “Bij deze laatste kunnen klanten punten sparen. Die kunnen ze verzilveren onder ander door de aanschaf van een ClickOver® kozijn. Wel, als zo een grote bank op deze wijze haar vertrouwen uitspreekt in wat wij hebben ontwikkeld – en het in de eigen shop opneemt = dan weet ik zeker dat de animo bij onze doelgroepen verder zal gaan groeien. De grote winnaars? Juist ja, de VVE’s van Nederland.”    

Reference Case Den Bosch
Eind dit jaar is een bijzondere VVE-case met ClickOver® kozijnen opgeleverd. Deze werkzaamheden tonen de potentie van deze innovatie goed aan. We hebben het over woontoren Loeff Staete op het Burgemeester Loeffplein in Den Bosch. Het gaat hier om 35 appartementen, ongeveer 150 kozijnen. De uitvoerende partij voor de montage is Eurokozijn. Er was een grote wens tot verduurzaming. Echter, omdat het gebouw een ‘beschermd stadsgezicht’ is, kon er niet ‘zomaar’ voor kunststof kozijnen worden gekozen. 

Arjan: “De gemeente heeft echter toch toestemming gegeven. Men zag namelijk goed in dat ClickOver® kozijnen onderhoudsarm zijn. Deze hoeven dus niet met hout in de toekomst te worden onderhouden. Ook zag men de isolatiewinst. De werkzaamheden waren bovendien minder ingrijpend qua sloopwerk. Er was veel minder bouwoverlast voor de omgeving. Kortom, er ontstond een goede brug tussen de wens tot verduurzaming en de bestaande eisen voor de omgeving. 

Samengevat: er is dus wel degelijk – ook in een pand dat een beschermd stadsgezicht is – veel duurzaamheidswinst te halen. En, de bewoners zijn hartstikke blij. Ze hebben nieuwe kozijnen, hun energierekeningen gaan omlaag en ze weten dat ze eigenlijk nooit meer worden lastig gevallen met onderhoudsperikelen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details