Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De digitalisering binnen de raamproductie zit in de hoogste versnelling

De digitalisering binnen de raamproductie zit in de hoogste versnelling

Raamfabrikanten zetten steeds vaker de stap naar een verregaande automatisering en digitalisering van hun processen. Meer zelfs, de digitalisering in de sector zit in de hoogste versnelling. Software speelt daarbij een belangrijke rol. Het Zuid-Duitse IT-bedrijf 3E Datentechnik GmbH biedt met 3E-LOOK een intelligente ERP-oplossing voor raam- en deurfabrikanten. Anthony Bonnard (ABO), commercial manager bij 3E France SAS, en Frans Visscher (FVI), 3E software consultant voor de Benelux blikken vooruit op Polyclose en hun nieuwste ontwikkelingen.

Waarom moeten we de stand 3E Datentechnik op Polyclose bezoeken?

ABO: “Meer en meer bedrijven zijn ervan overtuigd dat de digitale transformatie essentieel is. Door aan de optimalisatie van de processen en de waardeketen bij te dragen, zorgt digitalisering ervoor dat een bedrijf concurrerend blijft. Dankzij onze jarenlange ervaring in de ontwikkeling van digitale oplossingen is 3E een sterke partner voor de digitalisering van de raamconstructie.”

FVI: “ERP-softwarepakketten, zoals 3E-LOOK, spelen een belangrijke rol bij de digitalisering. Onze oplossing integreert allerlei processen voor de raamproductie en -handel en brengt die digitaal in kaart. Dit resulteert in betere prestaties, een verhoogde betrouwbaarheid en ‘lean manufacturing’. De samenwerking met technologiepartners uit de sector en de feedback van onze klanten laat ons toe om deze oplossing steeds verder te optimaliseren.”

Welke oplossingen, modules en functionaliteiten zijn specifiek beschikbaar voor de Benelux?

FVI: “We streven ernaar om een oplossing te bieden die aan de wensen van onze klanten voldoet. Het feit dat 3E-LOOK een zeer flexibele oplossing is, helpt ons daarbij. We hebben de rotatie van profielen en de verandering tussen profielen op de behoeften van de Benelux-markt afgestemd. De productie werd vereenvoudigd door middel van een gebruiksvriendelijke dialoog. Een ander voorbeeld: op verzoek van een Nederlandse klant ontwikkelden we een functie, waarmee gebruikers het buitenaanzicht tijdens de productie kunnen bekijken. Deze functie in intussen voor iedereen beschikbaar.”

Welke nieuwe ontwikkelingen zal 3E presenteren?

ABO: “De laatste maanden hebben we veel ontwikkelingen opgestart en dat werk ronden we nu af. De functionaliteiten van de module voor ‘speciale vormen’, bijvoorbeeld, zijn nu beschikbaar voor kunststof kozijnen. We integreerden de dashboard-functie in de offerte- en orderverwerking, zodat we snel een duidelijk overzicht krijgen. De mobiele oplossingen en 3E-WebSales, een browseroplossing voor dealers en vertegenwoordigers, werden verder ontwikkeld. Vervolgens hebben we functionaliteiten geïntegreerd om de gebruiksvriendelijkheid te vergroten, zoals de introductie van de optie Google Maps voor geo-planning, wat bijzonder waardevol is voor de verzending.”

FVI: “We werken op dit moment aan een vereenvoudigde versie van de module voor materiaalbeheer. Die is speciaal ontwikkeld voor gebruikers van 3E-LOOK die een slim bestelprogramma met een kleiner functiebereik willen inzetten. Deze geminimaliseerde versie zal nog steeds belangrijke functies bevatten, zoals openTRANS, de standaard voor papierloze processen bij de aankoop.”

ABO: “Eigenlijk blijven de belangrijkste aspecten de uitstekende gebruikersvriendelijkheid, de end-to-end digitalisering en de maximale flexibiliteit.”

Frans Visscher is 3E software consultant voor de Benelux.

Het belang van mobiele oplossingen blijft groeien, ook bij de raamproductie en –handel. Welke oplossingen heeft 3E op dat vlak te bieden?

ABO: “Helemaal mee eens. Mobiele oplossingen worden steeds belangrijker. Daarom ontwikkelden we een app voor het meten, de installatie, de service, het onderhoud en de dienst-na-verkoop bij de raamproductie en vinden we de verdere ontwikkeling ervan cruciaal. Deze app zorgt voor end-to-end digitalisering en efficiënte processen.”

FVI: “Voor het scannen in de modules voor materiaalbeheer en logistiek kan de traditionele scanner vervangen worden door een mobiel Androïd-apparaat en zelfs 3E-WebSales kan vanaf elke locatie geraadpleegd worden. Je hebt er alleen een mobiel toestel en een internetverbinding voor nodig.”    

U kunt ons bezoeken op Polyclose,
stand 1798.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details