Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De drie meest gestelde vragen op de Bouwbeurs in Utrecht
De stand van KUFA Raamsystemen op de Bouwbeurs werd druk bezocht.

De drie meest gestelde vragen op de Bouwbeurs in Utrecht

‘Wij vertelden het echte verhaal aan de nieuwsgierige bezoekers op onze stand’

Als aan Henk Weber en Didier Holslag van KUFA Raamsystemen uit IJmuiden wordt gevraagd hoe ze de recent gehouden Bouwbeurs in Utrecht hebben ervaren, dan verschijnt er bijna simultaan een brede glimlach op hun gezichten. Tevredenheid overheerst. “We hebben het echt ontzettend druk gehad, er was ongekend veel aanloop maar het viel ons wel op dat er heel veel particulieren waren. Eigenlijk zou dat niet de bedoeling moeten zijn – het is immers een vakbeurs – maar toch waren wij er blij mee. Want, zij stelden ons andere én interessante vragen. De gesprekken die we daardoor voerden verschaften ons een nóg beter inkijkje in wat de eindgebruiker denkt, wenst en wil.”

InviKu® verborgen scharnier systeem.

Didier stelt zelfs dat er hele concrete leermomenten waren. “Zo heb ik gedurende de beursdagen geleerd dat het bij de consument-particulieren niet gaat om het formaat van de profielen. Dat is voor hen helemaal geen issue. Het moet er voor een particulier gewoon netjes uitzien. Zo simpel is het eigenlijk. Ja, onbewust wist ik dat eigenlijk allemaal al wel, maar het was mooi om te zien hoe consumenten dit naar ons toe verwoordden. Dat gaf ons een nieuw bewustzijn.”

Boven detail RenoS9000® kozijn.

Los van deze leuke interacties met particulieren, meldt KUFA Raamsystemen dat het door deze beurs tevens veel nieuwe partners heeft
mogen verwelkomen. 

“Uiteraard weten we verder dat niet iedere bezoeker in Utrecht letterlijk op onze stand is geweest en dat veel mensen slechts passanten waren. Maar er gebeurde in de weken erna wel iets interessants, want de aanloop bij ons op kantoor in IJmuiden was ineens hoger dan normaal. Ja, dat waren mensen, van potentiële partners tot diverse klusbedrijven, die toch iets uit hun ooghoeken van onze stand hadden gezien óf in de wandelgangen hadden gehoord over het renovatieprofiel, dat de kern van onze boodschap was in Utrecht. Ze wilden hun nieuwsgierigheid niet bedwingen én ze stapten bij ons binnen in IJmuiden. Sommigen hebben zelfs meer dan een uur gereden om zich te laten informeren. Superleuk natuurlijk!”

Onder detail van het RenoS9000® kozijn.

Als wordt gevraagd wat de meest besproken onderwerpen op de stand waren, dan kunnen Henk en Didier een lijstje van drie meest gestelde vragen maken:

1. Wie heeft dit innovatie renovatieprofiel – de RenoS9000® –  ontwikkeld?  

2. Wat zijn de concrete voordelen van dit renovatieprofiel?

3. Wat kun je doen als blijkt dat een kozijn eigenlijk verrot is?

Op de volgende pagina worden de vragen beantwoord.   

1. Wie heeft dit renovatieprofiel – de RenoS9000® – ontwikkeld?

Didier: “Als deze vraag werd gesteld, ontstond het moment waarop we het echte verhaal konden vertellen. En het antwoord is simpel: wij zijn de bedenkers en de ontwikkelaars. Als ik terugkijk op de eerste tekeningen en schetsen van dit renovatieprofiel, dan denk ik wel eens gekscherend: ‘Dat was een verrekte slim idee. Waarom heeft niemand anders ooit eerder dit bedacht?’” 

Maar gaat dit vaak niet zo met geweldige revolutionaire innovatieve ideeën? Didier moet lachen. “Tja, iemand in de markt heeft natuurlijk ooit de vraag gesteld hoe ‘we’ aankeken tegen renovatie-uitdagingen. En tja, dan komt er op een gegeven moment een idee in je op dat we daar een profiel voor moesten ontwikkelen.”

Henk vult hier op aan: “Ja, zo is het gegaan. Dat exacte begin, dat eerste idee, dat dan groeit dan naar een concreet plan. Op een gegeven moment hebben we onze gedachten en eerste tekeningen gepresenteerd aan Gealan: zij durfden te investeren. Zij snapten heel goed dat de markt zat te wachten op een renovatieprofiel waardoor mensen ook het A-label qua duurzaamheid konden behalen. De tijd was er rijp voor.”

2. Wat zijn de concrete voordelen van dit renovatieprofiel?   

Henk somt de voordelen op. “Als je dit renovatieprofiel inzet, dan voorkom je beschadigingen van het stucwerk aan de binnenzijde. Zelfs behang blijft gewoon zitten. Er is geen metselwerk dat er uitvalt: dus bewoners ervaren minder overlast tijdens de montagewerkzaamheden. Het moge duidelijk zijn dat ook oude woningen nu makkelijker te upgraden zijn op het gebied van isolatie. De tijdgeest is er ook naar: iedereen heeft het immers
over duurzaamheid.”

Doorsneden van het kozijnsysteem RenoS9000®.

“En dan heb ik het nog niet eens gehad over het feit dat het voor de aannemer ook flink wat tijdwinst oplevert. Je kunt sneller werken. Je hebt minder mensen nodig en er zijn bijna geen inmeetrisico’s.”

3. Wat kun je doen als blijkt dat een kozijn verrot is?

“Je zou het soms bijna vergeten, maar natuurlijk verkopen we nog steeds alle andere gangbare series!” zo stellen Didier en Henk. “Of het nu gaat om verdiepte, vlakke of rechtopschuin profielen.”

“Soms komt het ook voor dat slechts een deel van een kozijn verrot is. Wel: dan vervang je alleen het verrotte deel. Niet het hele profiel.”

“De RenoS9000® is dus feitelijk in de afgelopen jaren een brede aanvulling geworden op ons reguliere gamma. Dit was ook het geluid dat we hoorden op de beurs. Bezoekers zien dat we een brede standaard hebben neergezet waar de markt eigenlijk niet meer omheen kan.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details