Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De ecologische footprint zo klein mogelijk houden
De firma verhuisde onlangs naar een nieuw nagenoeg klimaatneutraal bedrijfsgebouw in Solingen met warmtepompen en een dak vol zonnepanelen.

De ecologische footprint zo klein mogelijk houden

Scharnierpunt van kwaliteit, veiligheid, brandwerendheid en duurzaamheid

Breuer & Schmitz (Solingen) is uitgegroeid tot een toonaangevende producent van hoogwaardige scharnieren en paumelles voor de utiliteits- en woningbouw. Het zeer brede gamma omvat glijlagerscharnieren, paumelles en projectscharnieren, uiteraard voorzien van keurmerk SKG. Op Polyclose wil de firma vooral laten zien, dat ze niet alleen snel kan inspelen op maatwerk maar ook op de vraag naar diverse kleuren en afwerking. Natuurlijk kan het bedrijf ook de inspanningen op het vlak van circulariteit in de kijker zetten.

Breuer & Schmitz is een toonaangevende producent van hoogwaardige scharnieren en paumelles voor de utiliteits- en woningbouw

‘Dit nieuwe pand vormt een mooie gelegenheid om de volgende stap richting Cradle 2 Cradle te zetten’

Circulariteit

“We willen in onze productie de ecologische footprint zo klein mogelijk houden. Het recent gelanceerde reuse+recycle programma levert daaraan een stevige bijdrage. We moeten immers zorgvuldig omgaan met schaarse grondstoffen en producten zoveel mogelijk hergebruiken of recyclen”, stelt Gijs-Bert Drost, accountmanager voor Zuid-Nederland en België. “De vraag naar circulaire producten groeit en daar spelen we op in. Alle projectscharnieren en kozijnconstructies, de kogelstiftpaumelles 807 en de glijlagerscharnieren 804 en 818 zijn naar de Amerikaanse standaard ‘Cradle-to-Cradle’. We zijn ook lid van de C2C Bouwgroep met bouwgerelateerde fabrikanten die de circulaire economie omarmen en actief uitdragen.”

Certifire

De glijlagerscharnieren van Breuer & Schmitz bezitten het certifire-certificaat. Dat houdt in dat ze, ondanks de kunststof lagers, toch geschikt zijn voor brandwerende toepassingen.

Nieuwbouw

Breuer & Schmitz verhuisde onlangs naar een nieuw nagenoeg klimaatneutraal bedrijfsgebouw in Solingen met warmtepompen en een dak vol zonnepanelen. Volgens Drost vormt dit nieuwe pand een mooie gelegenheid om de volgende stap richting (het certificaat) Cradle 2 Cradle Zilver te zetten. Mooi! Het gebeurt dan allemaal in Solingen, waar de firma al meer dan 100 jaar actief is. De fabrikant gelooft in Europese producten en korte aanvoerlijnen, die zorgen voor logistieke winst en een lage ecologische voetafdruk.  

POLYCLOSE – STAND 1732

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details