Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid
De sloten van de toekomst: de wereld wordt weer een stukje veiliger…

De sloten van de toekomst: de wereld wordt weer een stukje veiliger…

Combinaties met alarmsystemen zijn mogelijk

Al jaren werkt MACO aan de beste sluittechniek voor deuren en ramen: veilig, energiebesparend en duurzaam. Projectmanagers Dirk Zwaan en Joost de Kegel werken sinds vorig jaar samen aan Protect: een nieuwe slotenlijn waarmee ze deuren en ramen in de Benelux veiliger willen maken. 

Dirk en Joost doen samen het projectmanagement: Dirk vanuit Nederland en Joost vanuit België. Een belangrijke samenwerking, omdat de markt in beide landen nogal verschilt. “De detailleringen van kozijnen zijn anders en Belgen gebruiken bijvoorbeeld vooral aluminium en kunststof. In Nederland is van oudsher hout dan weer het meest gebruikte materiaal, terwijl dat in België meer een luxeproduct is.” 

Door hun krachten te bundelen, kunnen ze Protect het beste vormgeven. 

Basic en Premium 

Dirk en Joost zien Protect-sloten als de sloten van de toekomst. “We hebben drie verschillende soorten: de Basic-line, Premium-line en Excellent-line. De sluitposities zijn identiek voor alle sloten in deze reeks en ook de frezingen zijn gelijk. Dat betekent dat je van een Basic-slot altijd nog naar een Premium kunt gaan zonder al te veel moeite. En dat is uniek in de markt”, aldus Joost. 

De Basic-lijn heeft een standaard haakvergrendeling: een eenvoudige, veilige en gebruiksvriendelijke basisvariant in de Protect-reeks. “Het pen-haak-concept hoort bij de Premium-lijn, de deur heeft een extra pen. Ook deze lijn heeft een lichte bediening en is modulair. Oftewel: het past op iedere deur”, vertelt Dirk. 

“Erg fijn voor bijvoorbeeld mensen die herstelwerkzaamheden doen. Want in plaats van je hele auto vol te laden met onderdelen, heb je nu veel minder nodig. Met één slot en één soort slotonderdelen kun je alles herstellen.”

Excellent: het vooruitstrevende slot

“De Excellent-lijn is de beste in de reeks: optimale vergrendeling op driedagschoten zorgen voor een lichte cilinderbediening”, aldus Dirk. “Normaal gesproken moet je een slot op drie punten vergrendelen met de cilinder. Dat doe je vaak ’s nachts voor je gaat slapen bijvoorbeeld.  Dit slot vergrendelt automatisch. Het gevolg? Deuren blijven beter op hun plaats, zijn lucht-, tocht- en vochtdicht en het voorkomt kromtrekken niet krom. En het is ook nog eens ontzettend veilig. De sloten leveren we ook volledig automatisch. Het is wat ons betreft echt het slot van de toekomst. Gebruiksvriendelijker wordt het bijna niet!”

Wat maakt deze sloten uniek? “In plaats van honderd verschillende systemen, sluit je de motor van deze sloten aan op de centrale slotkast. Daardoor werkt die sneller: het slot is in 0.3 seconden open en dicht en kan worden gebruikt in combinatie met alarm- en Smart Homesystemen”, legt Dirk uit. “We leveren een optimaal systeem met bluetooth-module en onze eigen slimme app. Zo creëren we veiligheid zo eenvoudig mogelijk.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details